Hawker Tempest 1/72 KP

Gallery finished models
clive

Hawker Tempest 1/72 KP

Příspěvek od clive »

První dokončeny Hawker. Jen pro porovnání jsem si vytáhl z kitniku Tempesta a pro jistotu i Tajfuna od Academy. No a už jsou oba v surfu tak me čeká pokračování.
Tenhle Tempest od KP se staví dobre, když se držíte planku a nemyslíte si, ze jinak to půjde lépe. Nepůjde. Par dílu ke třeba pasovat a zkoušet na sucho, ale kde to tak dneska není. Dokončil jsem a líbí se mi i když jsem si tam způsobil par nepříjemnosti při stavbě a je to vidět.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Olda Homola

Re: Hawker Tempest 1/72 KP

Příspěvek od Olda Homola »

vypadá pěkně! =D>
ten šňupák je širší než Acáda?
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
clive

Příspěvek od clive »

Hele to jsem ještě nestudoval úplně, ale trup mi přijde kulatejsi. Ale musím to porovnat.
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Pokud proporčně trup odpovídá Typhoonu a ne Tempestu od Acady, tak by měl být OK. Unikl ti otřep na výškovce levé VOP. A ten přechod u chladiče je taky rozpačity. Ale jinak to vypadá dobře, akorát mě překvapila ta zelená v podvozkových šachtách, jsem měl za to, že anglani to měli v kovu a nebo v barvě spodních ploch.
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Já ti s těma šachtama taky nevím. Eda i SH je má zelené. Ovšem to zas není ethalon pravdivosti :lol:
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
clive

Příspěvek od clive »

Ne ne. Anglani podle me vždycky zelený co se Ja pamatuju. Ale určitě se najde někdo kdo si bude myslet něco jiného. Ale na to už si ve svém věku a se svou paměti začínám zvykat.
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Pravdou je, že v té době jsem nežil a ty era neobsluhoval.
Vím že u Hurricanu byly šachty v kovu. Co se týka fotek typhoonu a Tempestu, z čb fotky odvozovat neumím a ty co jsou v barvě mají
a) kov nebo střibřenku https://ww2aircraft.net/forum/attachmen ... pg.254322/
b) barva spodních ploch typhoon https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... yphoon.jpg
c) ta interierová zelena https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _c1945.jpg že by to bylo ono?
Jen mě to zarazilo, jak se to právě u Typhoonu a tempestu tak radikálně liší.
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Paráda, pekná práca! Na to, že tá stavebnica má úplne rozrezaný predok trupu, tak je to spasované pekne. Najkrajšie na tom je (pre mňa), že to nehyzdia nity. Keby som si pred 2 rokmi nebol postavil Tempesta od Academy, tak by som si ho určite chcel postaviť z tejto stavebnice.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
clive

Hawker Tempest 1/72 KP

Příspěvek od clive »

@ Jarek S. Me je to nějak jedno. Ja udělám i Tajfuna zeleného. Nenašel jsem jedinou fotku na ZIPP XI s JCB a tak nevím jestli měl nebo neměl lem. Udělám nápis JCB bez černého lemu a zelené podvozkové šachty. Tohle už jsou takové maličkosti, ze kdyby to měl člověk dohledávat, tak se zblázní. A krom toho.. kdyby tohle byla jediná chyba na cele te plastové hracce, tak bych byl spokojenej
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Ale jo, v klidu, já se kvůli tomu rvát a hádat nechci. Jen mě to překvapilo.
clive

Příspěvek od clive »

U me muže překvapit tolik věci… ;-)
Tom

Příspěvek od Tom »

Je v tom asi trochu hokej, něco řešili i zde:
https://www.britmodeller.com/forums/ind ... ear-doors/

Když jsem v Hendonu koukal na Tempesta II, tak minimálně boky šachet a kryty podvozku zevnitř byly stříbrné, ale je to dvojka a muzejní exemplář.

Nějaký předpis nebo nařízení asi existovalo, třeba se najde, jako onehdy k sovětským mašinám.
Martin Dohnalík

Příspěvek od Martin Dohnalík »

Vypadá to dobře !! =D>
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Galerie“