Jinak stavebnici už mám doma. První dojem je takový všelijaký. Výlisky pěkný, dekály low-end, chyby v kamuflážích standard. Takže nic z čeho bych měl mít otevřenou pusu déle než vteřinu, nadruhou stranu už tedˇ je jasné, že to je nejlepší 109F v měřítku pro gentlemany. Uvidíme jak půjde stavba, z S199 jsem měl velice dobrý pocit. Můj záměr je neřešit, nepřepínat, po ničem nepátrat, prostě slepit a nabarvit...
Stavíme Fko od eduardu (Bf-109F Eduard 1:72)
Fridrich Eduard dvaasedmdesaty
- David Koktavý
Re: Stavíme Fko od eduardu (Bf-109F Eduard 1:72)
Máš tam hrubku Ujíku. Správně se píše "musím se přidat"
Jinak stavebnici už mám doma. První dojem je takový všelijaký. Výlisky pěkný, dekály low-end, chyby v kamuflážích standard. Takže nic z čeho bych měl mít otevřenou pusu déle než vteřinu, nadruhou stranu už tedˇ je jasné, že to je nejlepší 109F v měřítku pro gentlemany. Uvidíme jak půjde stavba, z S199 jsem měl velice dobrý pocit. Můj záměr je neřešit, nepřepínat, po ničem nepátrat, prostě slepit a nabarvit...
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
jako ze ma ve slove sledovat osm chyb jo?.-))
Tema krizema v dekalechjsi mne dostal teda musim rict.
(a pak že neřešit, nepátrat.-))
Tema krizema v dekalechjsi mne dostal teda musim rict.
(a pak že neřešit, nepátrat.-))
- David Koktavý
Ostuda je, když po ničem nepátráš a neřešíš a stejně vidíš chyby, holt i to se stává, jsme lidi...
No každopádně, stav po včerejším večeru.
No každopádně, stav po včerejším večeru.
Jen hezky makejte

Já vám budu dělat nehrajícícho kapitána. 
Jo toho umíš na vybornou.
- David Koktavý
Ne ne ne
- Olda Homola
som zaříz...
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

- David Koktavý
Tak dnešní večer takto:
Už tedˇ je jasné, že to žádný vítěz hitparády roku nebude. Nepasující navázání SOP a hlavně lepení výstřelných kanálů včetně kulometů ten model sráží dolů. Ale neřeším, nepřepínám, jedu kupředu
Už tedˇ je jasné, že to žádný vítěz hitparády roku nebude. Nepasující navázání SOP a hlavně lepení výstřelných kanálů včetně kulometů ten model sráží dolů. Ale neřeším, nepřepínám, jedu kupředu
- Olda Homola
no typický překombinovaný éda...
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

No tu oddělenou SOP taky nějak nechápu..jestli je to daň za VOP v kuse..
- Olda Homola
popojedem.
Pitu víc nedám, pásy na zavřenou kabinu bohatě stačí.
Nevím, jaký byl zámysl konstruktéra, ale příď před kabinou mí stále vykazovala schůdek v podélné ose. A část těsně před kabinou nešla sesadit bez mezery. Jakmile jsem odřízl vodící kolíky, srovnalo se to.
Dolepující kýlovka mi nečinila žádné problémy.
Pitu víc nedám, pásy na zavřenou kabinu bohatě stačí.
Nevím, jaký byl zámysl konstruktéra, ale příď před kabinou mí stále vykazovala schůdek v podélné ose. A část těsně před kabinou nešla sesadit bez mezery. Jakmile jsem odřízl vodící kolíky, srovnalo se to.
Dolepující kýlovka mi nečinila žádné problémy.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Vidím, že po dokončení Lancastra budem musieť aj ja zarezať do Fricka (už mi dorazil), ale uvažujem, že by som to spustil ako dvoj-, prípadne trojstavbu (Eduard, AZ, Zvezda). Podľa toho, čo tu v posledných príspevkoch vidím, tak to bude pomerne "vyrovnané" 
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
- Olda Homola
..eště Laco přihoď Fine Molds a bude to komplet
Hrubá stavba hotova - až na chladič pod motorem.
zmínil bych dvě věci:
- spodní část trupu před chladičem jde do negativního U, uvidíme jak to bude vypadat do surfu, ale rozhodně se mě nechce tmelit
- přechody do křídla, vylisované s trupem, mají na styčné ploše jakýsi "rantl". Asi chtěl konstruktér udělat "vymezení" navazujících dílů
křídla, které se snad měly přilepit na tečnu rádiusu toho "rantlíku" a udělat pevný spoj, který pohlídá i vzepětí a zajistí spáru stejnou jako okolní rytí.
Obávám se ale, že síla materiálu - tedy tloušťka horních dílů křídel - je větší než rozteč horní hrany "rantlu" vs. horní hrana přechodu, a tudíž tato premisa nefunguje. Tím pádem je mezera mezi křídlem a trupem větší.
Vyřešil jsem to tak, že jsem spoj zalil extra-thinem a přimáčkl silou k trupu, až mi spára přišla přijatelná.
Na levé straně stejně vyšel schůdek, ale dokážu s tím žít......
Ale jsem jen hloupý rolník, školy nemám a třeba je to všechno úplně jinak - zeptejte se Jana Tleskače.
Z doplňku jsem použil tištěné kulomety nad motor - viz hír https://www.eduard.com/cs/eduard/brassi ... 9hirpcl1hl
nevypadá to úplně zle, ale řekl bych, že David Maier to dokáže udělat jemněji. Nu, tolik aktuální stav a přihlásíme se ze studia zase příští týden, po návratu z východnej cudziny
Hrubá stavba hotova - až na chladič pod motorem.
zmínil bych dvě věci:
- spodní část trupu před chladičem jde do negativního U, uvidíme jak to bude vypadat do surfu, ale rozhodně se mě nechce tmelit
- přechody do křídla, vylisované s trupem, mají na styčné ploše jakýsi "rantl". Asi chtěl konstruktér udělat "vymezení" navazujících dílů
křídla, které se snad měly přilepit na tečnu rádiusu toho "rantlíku" a udělat pevný spoj, který pohlídá i vzepětí a zajistí spáru stejnou jako okolní rytí.
Obávám se ale, že síla materiálu - tedy tloušťka horních dílů křídel - je větší než rozteč horní hrany "rantlu" vs. horní hrana přechodu, a tudíž tato premisa nefunguje. Tím pádem je mezera mezi křídlem a trupem větší.
Vyřešil jsem to tak, že jsem spoj zalil extra-thinem a přimáčkl silou k trupu, až mi spára přišla přijatelná.
Na levé straně stejně vyšel schůdek, ale dokážu s tím žít......
Ale jsem jen hloupý rolník, školy nemám a třeba je to všechno úplně jinak - zeptejte se Jana Tleskače.
Z doplňku jsem použil tištěné kulomety nad motor - viz hír https://www.eduard.com/cs/eduard/brassi ... 9hirpcl1hl
nevypadá to úplně zle, ale řekl bych, že David Maier to dokáže udělat jemněji. Nu, tolik aktuální stav a přihlásíme se ze studia zase příští týden, po návratu z východnej cudziny
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- David Koktavý
Včera jsem postup nedával, jelikož jsem nepostupoval. Dnes jsem dokončil hrubou stavbu a začal kamufláž.