Je to na dvaasedmu fakt velký. Rytí je v pozitivu, takže potrénuji přerytí. Hlavní díly k sobě krásně pasují, jako by ten model neměl už 40 let. Na cestě je pár doplňků - cowlingy, vrtule, kola, jinak to plánuji víceméně z krabičky. Už je to hódně let, co jsem stavěl takhle velký model.....
AC-119K Stinger (Italeri 1/72)
AC-119K Stinger (Italeri 1/72)
Zakládám si chlíveček. Chtěl jsem něco ne běžného, a tohle éro je myslím dost úchylný.
Je to na dvaasedmu fakt velký. Rytí je v pozitivu, takže potrénuji přerytí. Hlavní díly k sobě krásně pasují, jako by ten model neměl už 40 let. Na cestě je pár doplňků - cowlingy, vrtule, kola, jinak to plánuji víceméně z krabičky. Už je to hódně let, co jsem stavěl takhle velký model.....
Re: AC-119K Stinger (Italeri 1/72)
Čekal jsem, jestli se někdo odváží na Spookyho, ale tohle je ještě lepší bomba!
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Hezký,
jen aby to nebyl poslední příspěvek
jen aby to nebyl poslední příspěvek
Já na tom dělám, já na tom makám.
Dohromady není zatím co fotit, pomalu přerývám, destičkama maskuji vyhazováky, ale jen tam, kde by mohly být vidět. Do plastu se ryje hezky, ale rydlo hodně ujíždí a třeba ruční obrývání krytek jehlou, to jde úplně blbě.
Hlavní díly pasují úplně luxusně, pokud nemá někdo potřebu to přerýt, tak by to byla čistá radost z lepení.
Dohromady není zatím co fotit, pomalu přerývám, destičkama maskuji vyhazováky, ale jen tam, kde by mohly být vidět. Do plastu se ryje hezky, ale rydlo hodně ujíždí a třeba ruční obrývání krytek jehlou, to jde úplně blbě.
Hlavní díly pasují úplně luxusně, pokud nemá někdo potřebu to přerýt, tak by to byla čistá radost z lepení.
Obdiv.
Snad ti zápal vydrží až k dokončení.
Snad ti zápal vydrží až k dokončení.
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Kdy zápal přece jen pohasnul, tak mu zapálíme koudel u pudele

- Lesný Ladislav
No páni!
Vidím žiletkovou pilku a rydlo MRP a Tamiya, plus leptanou šablonu, předpokládám, od Edíků. Staré rytí nejprve zbrousíš a pak rozměřuješ nové nebo Ti staré rytí vede rycí jehlu a pak prohloubení rydlem a zbroušení zbytku starého rytí? Čištění lepidlem?
Vidím žiletkovou pilku a rydlo MRP a Tamiya, plus leptanou šablonu, předpokládám, od Edíků. Staré rytí nejprve zbrousíš a pak rozměřuješ nové nebo Ti staré rytí vede rycí jehlu a pak prohloubení rydlem a zbroušení zbytku starého rytí? Čištění lepidlem?
2025 - 1:32 Bf 109G-10 ROA Revell
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
Jedu žiletkovkou lehce podle ryti, prohloubim rydlem, obrousím a pak ještě ryti protáhnu. Znova obrosim pod vodou, cifem a kartáčkem vyčistím rytí a po uschnuti přejedu kartáčkem na sucho a přetřu svařovákem.
Ale zkusím tvou verzi, nejdřív táhnout podle pozitivní linky rycí jehlou, tohle mě nenapadlo.
Jestli rytí odpovídá reálu neřeším, jedu podle toho, co je na modelu, stejně to nikdo nepozná.
Ale zkusím tvou verzi, nejdřív táhnout podle pozitivní linky rycí jehlou, tohle mě nenapadlo.
Jestli rytí odpovídá reálu neřeším, jedu podle toho, co je na modelu, stejně to nikdo nepozná.
Rozumný přístup.
- Olda Homola
No tyyyy vole, Ujík modelaří
Foťte, natáčejte!!
Foťte, natáčejte!!
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
Krásný Ero, už ho mám.dlouho ve výhledu, takový úchylný. Držím ti palce k dokončení
Sice pomalu, ale pracuji na tom. Přes týden jsem se k tomu nedostal a o víkendu mi nebylo moc dobře, rýmička a nějaká viróza asi.
Na čisto přerytá jedna půlka trupu, vopice a jeden nosník. Druhá půlka trupu zatím jen na hrubo přerytá.
Na čisto přerytá jedna půlka trupu, vopice a jeden nosník. Druhá půlka trupu zatím jen na hrubo přerytá.
-
Michal Vyparina
Chválím, že ses Zdeňku zapojil a makáš.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
- David Koktavý
Koukám že asi fakt makáš. Ještě pár fotek z progresu a já tomu doopravdy uvěřím