Střípky z Davidova stolu

Builds in progress
David Koktavý

Re: Střípky z Davidova stolu

Příspěvek od David Koktavý »

Při poslední návštěvě uměleckých potřeb bohužel ten maskol neměli. Takže právě jedu na té Agamě, nebo Draco což je to samé.
Ten maskol od Winsoru ev. jiné chci časem zkusit, ale pochybuji, že to vydrží na barvě několik dní bez následků. Snažím se přijít na nějaký jiný efektivní způsob maskování polí, ale zatím jsem na nic nepřišel.
Obrázek
ujík

Příspěvek od ujík »

Já to schválně někde zkusím, co to udělá třeba po týdnu.
Arest

Příspěvek od Arest »

Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

ujík píše: 23 lis 2021, 15:09 To sem si neuvědomil, že to budeš mít víc dní.

Já používám Winson Newton art masking fluid, mám odzkoušeno, že na barvě žádné fleky nedělá, ale na barvě jsem ho ještě neměl víc jak den. Maskuju s ním i třeba dírky na osazení podvozků a další místa, kde nechci barvu a tam mám vyzkoušeno, že jde v pohodě sloupnout i skoro po roce.
Tenhle jsme přesně Davidovi radili. I s informací že ho na modelu mívám třeba měsíc, dva.
Fleky nedělá.
Holt nevěřící Tomáš.-)
David Koktavý píše: 23 lis 2021, 16:50 Při poslední návštěvě uměleckých potřeb bohužel ten maskol neměli. Takže právě jedu na té Agamě, nebo Draco což je to samé.
Ten maskol od Winsoru ev. jiné chci časem zkusit, ale pochybuji, že to vydrží na barvě několik dní bez následků. Snažím se přijít na nějaký jiný efektivní způsob maskování polí, ale zatím jsem na nic nepřišel.
Tak znova, vydržel i více než měsíc. Bez fleků.
David Koktavý

Patriku děláš, jako kdyby těch případů kdy jednomu něco fungovalo a druhému ne , bylo minimum :wink: Ale jak jsem psal, pořídím a vyzkouším.
Arest píše: 23 lis 2021, 21:21 A tohle https://www.youtube.com/watch?v=TJrP1IEs2Lo by nepomohlo?
Díky za tip, na první pohled se zdá, že je to vylepšený Tack-it. Ono nejhorší je vymaskovat klikaté pole hned za tím válečkem tackitu, protože nejde použít rovná delší páska. Zkoušel jsem na to právě ten tack-it, ale nebylo to ono. Tohle by mohlo být lepší.
Obrázek
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Střípky z Davidova stolu

Mne spíše přišlo ze to z nedůvěry ani moc nechceš zkoušet.:-)

Ta magická plastelína je popsána v modelari na nějaké stavbě Spita, chválí to tam.

Mne moc nenadchla, ale to neznamená ze by nefungovala.

Holt jsem “mascol” typ:-)
David Koktavý

Ne, to určitě tak není, já věřím že vám to funguje. Jak jsem psal, ukazoval jsem prodavačce přímo fotku toho co chci. A ona mi ukázala prázdné místo v regále. Prý že doplní, takže až s další cestou do města no...

P.S. Ale jestli mi to nebude fungovat, bude to vaše vina! :lol:
Obrázek
David Hényk

Příspěvek od David Hényk »

Jako takhle...Já dělám věc, kterou asi dělá málokdo. Dělám jí na základě špatné zkušenosti s předchozími Tack-ity a maskoly. Tou věcí je uzavření každé kamo barvy lehkým nástřikem polomatným lakem. Díky tomu, můžu takhle ošetřenou barvu vymaskovat šulanama a maskolem, a žádný fleky nemám ani po měsíci. Takhle to funguje u mě. Na druhou stranu jsem si jistej, že tohle Patrik nedělá, takže ten WN maskol je fakt dobrej i v případě, že nejste tak připosraně opatrní jako já :lol: To bylo k tomu pointu co zmínil Dava, že né vždy funguje stejná věc u různých lidí.
Obrázek
ujík

Příspěvek od ujík »

Ta plastelína funguje dobře, koupil jsem to na maskování kamufláže klukům a hrozně je to baví. :-D Asi nejvíc z celého lepení a barvení. Mě zas fascinuje to, že jí zastříkáš barvou, pak sloupneš, prohněteš a furt je jak nová. :-D

Akorát je trošku problém, že ono to vlastně furt teče. Když uválíš váleček, dáš na model, tak se časem víc rozplácne. Klukům je to fuk, ty neřeší přesnost polí, ale mě by to asi vadilo. A nebo s tím musíš dopředu počítat, případně vymaskovat a hned fouknout. Jednou jsme s tím s Fildou zamaskovali kokpit, nechali asi týden a ono to normálně zatklo úplně všude. A pak byl problém to vyndat.
Přílohy
Panorama.jpg
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

To potvrzuji. Doporučovali ubrat třeba milimetr od pole.
A nebo stříkat okamžite.-)
David Koktavý

Aha, tak to děkuji pěkně, prostorově nestabilní sliz opravdu na svoje modely dávat nemusím :lol:
Obrázek
David Koktavý

Aktuální stav po víkendu, trochu jsem se potrápil s opravou chyb v plastu objevených po nástřiku vrtule a na spodku křídla, ale mám zalakováno a další etapa bude následovat dekálování.
Přílohy
20211127_182050_kf.jpg
Obrázek
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Ta nabezka se leskne tak, ze to vypada na otrep.-))
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

pěké to máš, Davídku =D>
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
David Koktavý

Díky...

Patriku, to hrozně mate , třeba na VOP je úplný optický klam, kde je na konci cca do 1mm od kraje narytá jemná linka do oblouku, která vypadá jako megaotřep. Už jsem bral skalpel a brousítko, naštěstí jsem zavčas rozpoznal oč tu běží :)
Obrázek
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“