Ad David:
S lepty do chladičů mám stejnou zkušenost, nejenom pro křídelní, ale i podtrupový chladič. Popisuje to D. Szwarz při první stavbě tohoto typu na MF. Na str.2 jeho příspěvku je i obrázek návodu a ručně dopsaná čísla správných dílů.
S délkou pitotky neporadím, mám pouze výkresy z české verze Kagero (výkres F-4 je ve 2.dílu), ale tam je podměrečná, vůbec neodpovídá fotkám. Polským výkresům obecně moc nevěřím...
Kabina je opravdu dělaná na použití leptu 36 na čelním štítku. Bez leptu vznikne mezírka 0,25 mm (na mém modelu F-4), přední část a zadní část lepená Sidoluxem, barva na barvu. Mezera na střední díl mi vychází 9,90 mm, délka střední části kabiny je 9,65 mm. Ano, jsem strojař a ne truhlář, natož zedník. Nic proti těmto povoláním, jen ty míry bereme kapku odlišně...

Tedy akorát na nabarvený lept. Spíše mi vadí síla stěny kabiny, místy až 0,9 mm a to je u 72 a otevřeného překrytu už dost znát. Nevím, zda technologické důvody, ale např. stará Tamka E-3 1:72 má sílu stěny pohyblivé části překrytu 0,6 mm. Aby bylo jasno, jsem prostý sprostý lepič, šupleru jsem vytáhnul jenom kvůlivá Tobě, jinak modely zásadně nepřeměřuji.

Mám se rád...
Díky za info o debondéru, také nějaký sháním. Nedal jsem dopustit na debondér Petra Douska, ale už je nesehnatelný.