Střípky z Davidova stolu
Re: Střípky z Davidova stolu
Když to čtu, tak klasika shortrun. Nic nového. 
Naposledy upravil(a) Speedy dne 15 kvě 2022, 10:03, celkem upraveno 1 x.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Intimní hrátky s modelem. 
jestli by si to spíš nezasloužil "tvůrce" dané stavebnice.

- David Koktavý
- David Koktavý
Po delší době se dostávám k nějaké aktualizaci stavu na mém stole. Ačkoliv nezahálím, práce na modelech jdou pomalu.
Konečně jsem se dostal k dokončení Mirage, závěrečná fáze se tradičně nesla v duchu různých oprav, agonií při lepení zrcátek a budíků na vrchní rám kabiny,lámání pitotek, retuše apod. Zabralo mi to v součtu alespoň 5-6 hodin, neuvěřitelné
Konečně jsem se dostal k dokončení Mirage, závěrečná fáze se tradičně nesla v duchu různých oprav, agonií při lepení zrcátek a budíků na vrchní rám kabiny,lámání pitotek, retuše apod. Zabralo mi to v součtu alespoň 5-6 hodin, neuvěřitelné
- David Koktavý
Alfajeta jsem dotáhl do stavu před nanesením dekálů. Mám to nachystané, jakmile bude vhodná příležitost budu pokračovat.
- David Koktavý
Dále jsem se zabýval již dávno rozdělanými Hawky od Airfixu a dotáhl jsem je do stavu před začátkem kamufláže. Dalo to trochu zabrat, zejména čiré díly nejsou kdovíjak kvalitní a kabinku jdem ladil, leštil sundával na 3x.
Další zrada nastala při maskování kabinky, naštěstí nic zásadního, ale kde náš velkovýrobce modelářské bižuterie a smetí udělal chybu?
Dokončování Mirage mne již definitivně přesvědčilo o nutnosti návštěvy očního lékaře a konzultace nad používáním optických systémů
Do té doby s laskavým zapůjčením od pana Marka, občas na jemnější práci používám čelní lupu. To mi umožnuje např. nalepit trhací lišty na náběžnou hranu křídla. Celkově oba Hawky prošly vylepšením ve formě dodělání různých antén a detailů, které v základu chybí, nebo se musí odříznout.
Hromadné foto na závěr.
Další zrada nastala při maskování kabinky, naštěstí nic zásadního, ale kde náš velkovýrobce modelářské bižuterie a smetí udělal chybu?
Do té doby s laskavým zapůjčením od pana Marka, občas na jemnější práci používám čelní lupu. To mi umožnuje např. nalepit trhací lišty na náběžnou hranu křídla. Celkově oba Hawky prošly vylepšením ve formě dodělání různých antén a detailů, které v základu chybí, nebo se musí odříznout.
Hromadné foto na závěr.
Miráž vypadá luxusně.
Normálně to vypadá, že jsi rozjel pásovou výrobu cvičných letadel. 
- Olda Homola
hele, je den dětí a Davídek si hraje 
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
Kruci ty argentinský znaky sou na tom jak pěst na voku..
Ale za mě.

Ale za mě.
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé kousky 
- David Koktavý
Díky pánové.
Opět nějaký update. Na úvod věnuji chvilku presentaci hotových staveb z minulosti. Atˇ je také vidět že nemám pořád něco rozvrtaného, ale taky dokončeného a nafoceného.
Do galerie jsem přidal Pioneera, kterého jsem lepil na patláčku v Blansku
viewtopic.php?t=2326

A na blogu kromě velice pěkného Š-21 od Dušana přibylo i moje duo Me-109.
https://72insight.com/cs/messerschmitt- ... -a-tamiya/

Opět nějaký update. Na úvod věnuji chvilku presentaci hotových staveb z minulosti. Atˇ je také vidět že nemám pořád něco rozvrtaného, ale taky dokončeného a nafoceného.
Do galerie jsem přidal Pioneera, kterého jsem lepil na patláčku v Blansku
viewtopic.php?t=2326
A na blogu kromě velice pěkného Š-21 od Dušana přibylo i moje duo Me-109.
https://72insight.com/cs/messerschmitt- ... -a-tamiya/

- David Koktavý
Jedeš jak dráha. 
- Lesný Ladislav
Jéjda, úplně jsem přehlédnul Mirážku! To byla stavba k v 40. výročí Války o Falklandy (ukončení 14.6.1982)? Nebo náhoda? Hodně pěkná!
Nyní k ní ještě Harriera FRS.1, ne??
109 - je znát údajně krátký trup u Tamky (na různých fórech největší chyba tohoto modelu)? Z fotek se mi to ani nezdá. Díky!
Nyní k ní ještě Harriera FRS.1, ne??
109 - je znát údajně krátký trup u Tamky (na různých fórech největší chyba tohoto modelu)? Z fotek se mi to ani nezdá. Díky!
2025 - 1:32 Bf 109G-10 ROA Revell
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu