Messerschmitt Bf-109E; AZ a Airfix 1/72 - hotovo!

Builds in progress
Martin Dohnalík

Re: Messerschmitt Bf-109E; AZ a Airfix 1/72

Příspěvek od Martin Dohnalík »

Moc hezky nastříkané =D>
Když si uvědomím, jak pro mě osobně je někdy složité udělat kamo v 48, tak před tímto v 72 klobouk dolů. Vypadá to dobře ! =D>
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Ďakujem! Bývalo to aj lepšie, keď som nemusel mať okuliare nablízko... :(

Dnes len tak slovne - po nočnej som spravil wash na oboch Emiloch. Nechcelo sa mi miešať a riediť olejové farby, tak som to vzal panelinermi od AK.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Dnes opäť maličký progres - hlavné dekály markingu sú na miestach. Nemilo ma prekvapili dekály od Xtradecal, síce majú svoj vek, ale neviem či to, že nechceli kopírovať povrch je vekom. Musel som ich opatrne presviedčať Hypersolom, ale ani takto nie sú ideálne zarezané do rytia. Navyše som zistil, že znak JG27 je na pravom boku zrkadlovo otočený, aby sa jaguár(?) a černoško pozerali smerom dopredu. Tým pádom bola vlastne otočená aj silueta Afriky na pozadí. Musel som prehrabať svoje zbytky dekálov a nakoniec som našiel emblémy JG27 zo stavebnice od Hobby Bossu. Tieto dekály ma naopak milo prekvapili - krycí lak minimálne presahoval kontúry znaku a krásne kopírovali povrch. Rovnako to bolo aj u Balkenkreuz-ov, z ktorých som nakoniec použil trupové . Bohužiaľ ostatné sa použiť nedali, lebo boli všetky rovnaké. Nevadí, využijem ich na trup iného "Nemca".
Dekály od AZ boli bez problémov, rozumeli si aj s Mr. Softerom (nie NEO!). Akurát som miesto tých "rozrezaných" svastík z aršíku, použil svastiky z iného zdroja (Propagteam) - jednoducho sa mi ich nechcelo skladať.
Najbližšie ešte pridám nejaké z popisiek - len tie najvýraznejšie.
Přílohy
20210304_203601.jpg
20210304_203543.jpg
20210304_203531.jpg
20210304_203458.jpg
20210304_203436.jpg
20210304_203418.jpg
ujík

Příspěvek od ujík »

Pěkně postupuješ. ;-I
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

To jsou krásní krasavci.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Obě se mi líbí moc. 8-)
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Souhlas, fakt pekny
Laco Nagy

Re: Messerschmitt Bf-109E; AZ a Airfix 1/72 - hotovo!

Příspěvek od Laco Nagy »

Tak, a je konečne dobojované. Žiaľ vďaka veľkej zaneprázdnenosti (prakticky som od konca januára/ledna nemal voľný víkend), častých bolestí oka to trvalo takto dlho. S výsledkom nie som úplne spokojný, najväčší problém mi spôsobili washe od AK, ktoré mi nejak "zostarli" (kupoval som ich na poslednom Mosonshow, 2019). Nejak sa zdrcli, nepomáha rozmiešanie, ani rozriedenie riedidlom. Najbližšie nebudem lenivý a urobím si radšej čerstvý wash z olejoviek v tube.
Čo sa týka stavebníc, tak mierne ma sklamal Airfix - musel som zo zbytkov iných stavebníc a z vrakoviska použiť kolesá (HB), vrtuľové listy (Heller), ostruhové koliesko, ktoré bolo príliš malé (neznámy pôvod). Nohy som musel "rozkopnúť" od seba, lebo boli príliš dlhé (čo som zistil až pri prilepovaní) a keby som ich nechal v pôvodnej polohe, tak by mal Emi príliš vysoký posed. Aj takto je mierne vyšší od AZ. Potrápili na vodorovné chvostové plochy, ktoré som musel neustále nastavovať, aby sedela geometria, spolu s podperami. Nesedela ani základňa vrtuľového kužeľa na predok krytu motora. Musel som trochu upraviť nos a ešte i tak mierne presahuje priemer kužeľa.
U AZ mi robil najväčší problém podvozok, presnejšie prilepenie krytov, ktoré by mali držať na dvoch pidi výstupkoch, prilepených natupo k podvozkovej nohe. Nakoniec som po márnych pokusoch tie výstupky odstránil a kryty prilepil natupo k nohám. Aspoň tak neodstávajú ;)

Neviem, ktorú stavebnicu by som si vybral, keby som chcel stavať ďalšieho Emila (...akože nemám istý čas v pláne).

Pridám sem nejaké ilustračné fotky, ako dôkaz, že je hotovo. Ďalšie dám do galérie neskôr.
Přílohy
DSCN24869.jpg
DSCN24854.jpg
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

moc pěkné Laco =D>
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Vypadá to dobře.
Vzhledem k tomu, jaký jsi masochista bych ti doporučil Emila od Academy. Tam myslím není snad ani jediný díl co by šel použit bez uprav aby to vypadalo jako zmenšený Emil a ne jen zhruba vypadalo jako Emil. :lol: :lol:
ujík

Příspěvek od ujík »

I přes popsané problémy jsi to dotáhnul do krásné podoby, Laco. ;-I Pro příští pohodovou stavbu bych ti já dopručil Tamku. =;
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Umíš a je to vidět, hezké kousky
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Ďakujem Vám!
Do galérie som pridal fotky aj kratučkým popisom.
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“