Bez dovolení pár slov o patláku. Zúčastnili se :
Jarda V. - zastánce názoru, že neexistuje nesestavitelný model. Lepí modely, které my, ještě alespoň kapku normální, obcházíme véééélikým obloukem...
Petr Š. - pochází ze Sudet a dělá Němce IIWW. FW 190A-5 1:72 Eduard, konverze na radar. Ještě rozdělal Ju 188A s torpédy, na tu námořní kamo se fakt těším...
Pavel N. - jediný s bojovkou, začínal s minipidi japonským tankem, název jsme velice rychle změnili na Chacha Chichi Cheche. Končil s ZSU-57-2 1:35 Takom, naše kamo. Alespoň jsem se dozvěděl, že ta zkušební mašina skončila v učilišti a sloužila k výcviku našich tehdejších zahraničních spolubojovníků.
Dušan Š. - náš perfekcionista. Vše pěkně uloženo v pouzdrech, krabičkách a boxech, stůl jako sektory v jednom nejmenovaném filmu. Jako věčně něco hledající bordelář mu závidím. Práce na kresbách letadel dovedl k dokonalosti, určitě jste je viděli na soutěžích, výstavách, nebo např. v REVI, a stejný přístup má k modelům. Na posledním patláku začal model Ford Trimotor. 1:72. No, očistec hotový. Tehdy opravdu hobloval a hobloval. Nyní "už jen" trojhranný pilník (vlnitý plech), rydlo a jen brousil a leštil, brousil a leštil... Model jsem si tedy překřtil na PPM - VPČ (Putovní Patlákový Model - Válcovny Plechu Čeřínek). Ještě pár patláků a začne makat na kokpitu...
Luboš V. - oželel modelářskou výstavu v Polsku, kde měl šířit slávu a um českých výrobců. Firmu 3Detail zřejmě znáte a možná i někdo máte na stole a používáte Lubošovy výrobky. U něj vždy obdivuji vercajk. A co mu chybí, to si vyrobí... Z Mošoně si přivezl S-199 1:72 Eduard. A protože je to nejen šikovný výrobce, ale i šikovný modelář, tak za 1 den byla v tomto stavu (v pátek večer začal a na fotce stav v sobotu po půlnoci). Hodně chválil, kurwy lítaly jen asi 2x... Jo, kamo bude "106" IDF.
A moje maličkost.
Vše pod ostřížím okem rozhodčího Pavla J. Slavíka. Tentokrát bez modelu, moribundus, přijel jen v rámci vycházek na návštěvu. Jinak maká na B-534 Eduard.

- Láďa

- Láďa

- Petr

- Pavel

- Petr

- Dušan

- Dušan

- Jarda

- Luboš