Pro PFM zbyl hřbet s úzkou SOP, kanibalizací staré MF-ky původních Kovozávodů jsem vypreparoval pouzdro padáku a narouboval na tento hřbet, na trupu PFM jsem u kabiny zalepil a vytmelil schůdek pro dělený štítek kabiny, tak aby se dal použít jednodílný překryt, tj. do podoby jako u PF. A je připravený základ pro PFS se sedačkou SK. Obtisky pro arabskou kamufláž mám.
https://ruslet.webnode.cz/technika/rusk ... hbed-d-f-/
V druhém případě jsem podlehl lákavé kresbě indického MiGu-21FL nových KP, uvnitř se nacházela PFM-ka s novou jednodílnou kabinou. Křídlo bez SPS á la PF se tak nějak neřešilo, ani jiný typ sedačky v kabině. V podstatě je to PFS pozdějších nebo PFM prvních sérií, nikoliv FL.
https://ruslet.webnode.cz/technika/rusk ... ishbed-f-/
Tak nevadí, křídlo jsem podle výkresů a dílů edardí PF upravil, dokonce se od edy dají použít díly ke klapkám, které se nepoužijí u PFM. Krása. Takže zkusím druhou FL-ku od jiného výrobce. Sedačky SK, které stavebnice KP neobsahuje zbydou navíc od PFM s dvoudílným krytem a něco jsem našel od Pavly. Původní PFM od kovozávodů s jednodílným překrytem udělám v podobě PFM prvních sérií.
Něco takového, ať to není stříbrná nuda. Je v tom označování variant trochu hokej, protože vizuálně některé vypadají skoro stejně, ale netřeba to brát až tak vážně, neboť to může skončit návštěvou u Chocholouška.
Ze stavebnic od Kovozávodů však zbyly navíc trupy, křídla a pár dílů, které se při stavbě nepoužijí, nebo jsou dublované. Povedlo se mi získat originální díly překrytů a potom jsem zkusil, jak se k těmto zbytkům bude tvářit nějaký ten díl od eduardů. Dost dobře, tak jsem po dohodě objednal dva rámečky 70140D a věřte nevěřte, po nenáročných úpravách pasuje kokpit, podvozkové šachty, tryska motoru, kužel a další díly. Jediné, co jsem musel vyrobit, byl trojůhelníkový díl k šachtám podvozku a plůtky na horní stranu křídel, nic složitého. Výškovky jsou z vrakoviště a drobné díly jsou na dodaných eduardích rámečcích, palubka od PFM se hodí pro R, malé pitotky pod kabinu tam jsou také a hned dvakrát. Bude z toho jedna průzkumná R-ka a S, SM nebo MF. Hromada dílů. Naroubované pouzdro padáku pro PFS. Zatmelené a zarovnané okraje kabiny pro jednodílný překryt trupu. Původně pro dvoudílný překryt PFM.
A teď jak dlouho mi to bude trvat...