Spitfire v americkém hávu

Discussions about aircraft
pavel_73
Příspěvky: 2
Registrován: 01 dub 2013, 19:56

Spitfire v americkém hávu

Příspěvek od pavel_73 »

Dobrý den stejně jako mnozí jsem neodolal a objednal nováho spita od Eduardů. Chtěl bych si udělat takovou dvojstavbu, zárověň pořídím letitou, ale myslím že dobrou Tamiyu a to buď Mk.Vb nebo Mk.Vb trop a chtěl byh je oba dva udělat s us znaky.

Na Eduardího jesm již pevně rozhodnutý pro stříbrnou kamufláž Lt. Col. E. P. Allen, 9th Tactical Air Command
aea.png
Bez názvu.png
Na tamiyackého Vb nebo Vb trop vůbec nevím, něco jsem vyštrachal, zatím největší favorit je stroj Spitfire Mk. Vb Trop Jamese Montgomeryho. Ale nemůžu se rozhonout. Nevíte někdo prosím ješte o nějaké zajímavé kamufláži co by se dala udělat. Případně nějaké fota na uvedené stroje. Děkuji za případné návrhy a jiné komenty.
sad.png
El Thud
Příspěvky: 89
Registrován: 10 úno 2013, 21:44

Re: Spitfire v americkém hávu

Příspěvek od El Thud »

http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57 ... &start=255" target="_blank
Tady tu EP-A stavěl Randalf.

Před časem vyšla knížka - pak byla i za 199Kč ve výprodeji Spitfiry a žlutoocasé Mustangy-52.stíhací skupina za druhé světové války (autoři Tom Ivie a Paul Ludwig). Nějaké devítky tam jsou. Je tam dokonce i záběr na příď jednoho letadla s výrazným nose artem "Fascinating Bitchy" -str.66, želbohu se neví jestli to byla osmička nebo devítka. Co se týče pětek, tak se mi subjektivně zdá že převažují Mk. Vc nad Mk. Vb. Hodně pohledný stroj je třeba Spitfire Mk.Vc,2.stíhací peruť,52.stíhací skupiny, pilot Richard "Dixie" Alexander. Nese název Chappie/Dixie Mk. VI a má volací znaky QP -o- A. Honosí se tropickým filtrem a obří žraločí tlamou, nad kterou je namalovaný pes-flamendr - v jedné pacce drží koktejlku s drinkem, v tlamě má viržinko, na hlavě má cylindr a opírá se o špacírku. na dvířkách je pak nápis Dixie VI a pod čelním štítkem rukojeť dýky zabodnudá do 2.5 "hákoše"... (str.80).

Inpatient Virgin Jamese Montgomeryho má v knize dvě fotky - ale knihu si kupovat nemusíš (viz. odkaz) Pozor ! V knížce je tohle letadlo nesprávně označeno jako devítka !!! http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=50&t=58419" target="_blank V odkazovaném vlákně se ale spíš shodli na tom že jde o Mk Vc.... Má mít výfuky z devítky...

Spitfire Mk. Vc vyrábí MpM, kdysi byl i v přebalu Yankee Spitfires od Classic Airframes, sehnat se dá asi už jen z druhé ruky...
http://www.hyperscale.com/2008/reviews/ ... ewbg_1.htm" target="_blank
Pojistovak
Administrátor
Příspěvky: 3582
Registrován: 15 říj 2011, 14:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Spitfire v americkém hávu

Příspěvek od Pojistovak »

Mně se na Vb líbí nejvíce nočník. Ale ten je britskej.(
http://www.azmodel.cz/images/AZ7309_Spi ... oxart2.jpg" target="_blank
pavel_73
Příspěvky: 2
Registrován: 01 dub 2013, 19:56

Re: Spitfire v americkém hávu

Příspěvek od pavel_73 »

Děkuji za příspěvky a doporučení, tak nakonec jsem nějaké dekály na Vb trop objedalnal, žádná velká divočina zbarvení Dark Earth + Middle Stone, ale nechám si to až do sekce rozestavěno.
Pojistovak
Administrátor
Příspěvky: 3582
Registrován: 15 říj 2011, 14:22
Kontaktovat uživatele:

Re: Spitfire v americkém hávu

Příspěvek od Pojistovak »

Budeme se těšit.-)
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Diskuse o letadlech“