Když jsem jezdil na veteltrhy do Norimberka, tak jsem zjistil, že Japonci mají výrobu modelů letadel a tanků jako druhořadou záležitost. Tam by jste to viděli. U nich jsou hlavní artikl Roboti, figurky školaček a příšer alá Pacific Rim, Formule, auta, motorky a semtam nějaký tank. A podle mě se na tom ani nedá vydělat, když děláte tak jednu 1/72 novinku za rok. Hasegawa to samé. Ti už jenom přebalují a občas udělají 1/32. A každý rok to šlo čímdál víc vidět. Ani se pak nesnažili měnit výlohy. Hodně tu modelařinu táhne Čína, ČR, Poláci a Ukrajina s Ruskem 50/50.
Daniel Křivánek Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne. „Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
No nevím, v tomto směru jsem zjevně kapitán šnek, když vidím, jak mi všechno dlouho trvá.
Ale flight plán a fišku pro přelet Cobry do kitníku jsem už předal. Po víkendu přiletí.
Úplně nový model od méně známé české firmy LF models.
Heinkel He-112 1/48. Fotky ukradené z Facebooku a Hannants. Mělo by to vyjít tento týden nebo na konci.
Když vidím některé oblíbené letadla jako je Mitchell udělané v takové kvalitě, tak jsem nalomenej si tu 1/48 i koupit. Občas i při těch stoupajícíh cenách za 1/72 o tom uvažuju. Už ten Lancaster a obě B-17 jsou krásný. Ale kam bych to dal?
B-25J Prosklený čumák 1/48 HKM