1:72 Jednadvacítky
Re: 1:72 Jednadvacítky
Snaha by byla. Dneska jsem zase lehce popojel a něco k závěru stříknul stříbrnou, na trupu hlavně tam, kam přijdou drobné lapače a jiná drobotina a aby vylezlo neviděné a ono taky jo. Další lehké začištění a tmelení, ale to už půjde.
Nepatrný pokrok na trupu s drobnými částmi, výtokovou tryskou a následným začištěním a opravením rytí. Pomalu začnu s barvením.
Něco dalších drobných dílů je připraveno k dobarvení, ale dnes už na to kašlu.
Kupodivu se mi osvědčila stříbrná Revell 90 (ta nová) s originálním ředidlem Color Mix, pěkně kryje a udělá jemně matný povrch.
Tady je na dílech podvozkových šachet a krytů.
Něco dalších drobných dílů je připraveno k dobarvení, ale dnes už na to kašlu.
Kupodivu se mi osvědčila stříbrná Revell 90 (ta nová) s originálním ředidlem Color Mix, pěkně kryje a udělá jemně matný povrch.
Tady je na dílech podvozkových šachet a krytů.
To jsi druhý člověk co znám, který ještě používá syntetiky na stříkání. 
Ale mám tu ještě staré zásoby a občas se na štětec hodí a nebo když jiná barva není. Nebudu kvůli jednorázovce kupovat barvu, kterou už s vysokou pravděpodobností na nic nepoužiju a která by pozvolna vysychala.
Teď to se syntetikou ještě jde, když se udělá průvan ani to nesmrdi.
Teď to se syntetikou ještě jde, když se udělá průvan ani to nesmrdi.
Trochu jsme zase popojeli. Křídla moc s trupem nelícují, tady bude zase zdržení.
Docela ironie, že díly posbírané od jiných vyrobců sednou skoro líp než originální ze stavebnice.
Charakteristické tvary už se pomalu začínají rýsovat.
Docela ironie, že díly posbírané od jiných vyrobců sednou skoro líp než originální ze stavebnice.
Charakteristické tvary už se pomalu začínají rýsovat.
Ty seš fakt nezmar. 
Nějak jsem se poslední dobou zasekl, ale polehounku, polehounku...
P.S. Kdo pozná, co je ta zcela vpravo zač, je borec.

P.S. Kdo pozná, co je ta zcela vpravo zač, je borec.
-
Michal Vyparina
Lancer?
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Neřeknu.
Průběžně to fotím, ale sem to vrazím až na konec zvlášť, protože je to zase jedna moje šílenost.

Ale je pravda, že tyhle tři jsou skládačky z přebytečných dílů a zbytků či vraků a jinak získaných dílů z jiných stavebnic od čtyř různých výrobců, co nebylo, hand made.
Modelařím a relaxuji zároveň.

Průběžně to fotím, ale sem to vrazím až na konec zvlášť, protože je to zase jedna moje šílenost.
Ale je pravda, že tyhle tři jsou skládačky z přebytečných dílů a zbytků či vraků a jinak získaných dílů z jiných stavebnic od čtyř různých výrobců, co nebylo, hand made.
Modelařím a relaxuji zároveň.
Otravná drobotina, ale jinak bych se dál nepohnul.
Nahoře vlevo sedačky 2x SK Eda plast + lepty, 1x Eda resin + lepty, pod nimi 2x Pavla SK + lepty. Je docela zajímavé, že ve stavebnici 1/72 PFky není dílek takového chrániče hlavy na horní části sedačky (k vidění třeba zde https://letci-zatec.cz/katapult.html), jen u resinové v leptu. Tak jsem si jej k ostatním dotvořil. Pod nimi KM-1 2x Eda plast + lepty, 1x AZ/KP (upravená o bočnice) + obtisk Edy z Weekendu (v něm nahrazen lepty).
Proporčně docela rozdíl, ale v modelu to zas tak vidět nebude, sedačky byly docela utopené.
Palubky - ruka, obtisk AZ/KP, 3D Eda - takhle je rozdíl znát, ale při uzavřené kabině toho moc taky vidět nebude.
Zbylý díl kanónu z rámečku Edy s doplněnými "křidélky" z kanónu MiGu-21 původních KP, forma už má nejlepší roky za sebou a tenhle dílek je v originálním rámečku Edy jeden pro dvě těla kanónu, jak vidět nic složitého.
Několik ploutviček - něco resin, něco hand made od nuly nebo upravený originální díl.
Vždycky udělám něco navíc a použiju ten hezčí. Pomalu abych začal chystat barvy.
Nahoře vlevo sedačky 2x SK Eda plast + lepty, 1x Eda resin + lepty, pod nimi 2x Pavla SK + lepty. Je docela zajímavé, že ve stavebnici 1/72 PFky není dílek takového chrániče hlavy na horní části sedačky (k vidění třeba zde https://letci-zatec.cz/katapult.html), jen u resinové v leptu. Tak jsem si jej k ostatním dotvořil. Pod nimi KM-1 2x Eda plast + lepty, 1x AZ/KP (upravená o bočnice) + obtisk Edy z Weekendu (v něm nahrazen lepty).
Proporčně docela rozdíl, ale v modelu to zas tak vidět nebude, sedačky byly docela utopené.
Palubky - ruka, obtisk AZ/KP, 3D Eda - takhle je rozdíl znát, ale při uzavřené kabině toho moc taky vidět nebude.
Zbylý díl kanónu z rámečku Edy s doplněnými "křidélky" z kanónu MiGu-21 původních KP, forma už má nejlepší roky za sebou a tenhle dílek je v originálním rámečku Edy jeden pro dvě těla kanónu, jak vidět nic složitého.
Několik ploutviček - něco resin, něco hand made od nuly nebo upravený originální díl.
Vždycky udělám něco navíc a použiju ten hezčí. Pomalu abych začal chystat barvy.
-
Michal Vyparina
Normálně uvažuji, že si jednu 21 postavím. Že děkuji.
Jedeš pěkně.
Jedeš pěkně.
Tak určitě nějakou 1/72 od Eduardu, krásně se staví a všechno pěkně sedne.
-
Michal Vyparina
Od Edy mám MiG-21PF
Další fáze staveb, ale trupy moc nepasují.
Dělají schůdek nahoře i dole, to zase bude dřina.
Dělají schůdek nahoře i dole, to zase bude dřina.