Messerschmitt Bf-109E; AZ a Airfix 1/72 - hotovo!
Re: Messerschmitt Bf-109E; AZ a Airfix 1/72
Vypadá to moc pěkně, Laco. Spita klidně přiber. 
- Petr Zenga Vaňák
Laco ty jedeš

Tak už sú oba trupy zlepené. U AZ aj čiastočne tmelené. Na Airfixe ma čaká dorývanie na chrbte a spodku. Takisto musím naryť kryt plniaceho otvoru paliva na chrbte, lebo akosi chýba.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Opäť na pohľad maličký postup. Po miernych problémoch zavreté kokpity a skompletované krídla. Problémy som mal pri prekryte Airfixu - pancierová doska za pilotom bola veľká nevošla sa do kabíny, nakoniec som použil lept, ktorý mi zostal z planžety na E-čko od Helleru. Ďalšie problémy boli pri lepení samotného prekrytu, lebo je delený. Naopak u AZ som nemal žiadny problém, všetko pekne sedelo. Teraz už nasleduje moja najmenej obľúbená časť stavby - maskovanie kabín. Hlavne keď na AZ ešte neexistujú masky, podľa ktorých by som si ich urobil. Na Airfix som už našiel a prekreslil pre seba. Foto len orientačné, "ilustračné".
Pěkný pokrok. 
- Petr Zenga Vaňák
No , klubou se fešáci

-
Michal Vyparina
Hlavně to vypadá, že to AZ je menší, než Airfix. Ta fyzika je d.vka proradná! 
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Vďaka všetkým!
Dnes som mal konečne po dlhšom čase jeden úplne celý voľný deň (v robote vypadlo niekoľko kolegov kvôli Covidu, ale úloh pribudlo - celoplošný skríning; uzavretie a stráženie rómskej osady... atď.), tak som vymaskoval kabínky oboch Emilkov. U Airfixu to bola záležitosť pol hodiny aj s prekreslením a prepočítaním náhľadu masiek, stiahnutých z netu, ich vytlačením, následným vyrezaním a nalepením. Keďže na AZ ešte nikto nerobí masky, tak neexistujú ani náhľady, ktoré by som prekreslil (nie, nie Tamiyacke nesedeli - skúsil som
), tak mi to trvalo systémom pokus -omyl viac než 4 hodiny. Ale už je to hotovo...
Dnes som mal konečne po dlhšom čase jeden úplne celý voľný deň (v robote vypadlo niekoľko kolegov kvôli Covidu, ale úloh pribudlo - celoplošný skríning; uzavretie a stráženie rómskej osady... atď.), tak som vymaskoval kabínky oboch Emilkov. U Airfixu to bola záležitosť pol hodiny aj s prekreslením a prepočítaním náhľadu masiek, stiahnutých z netu, ich vytlačením, následným vyrezaním a nalepením. Keďže na AZ ešte nikto nerobí masky, tak neexistujú ani náhľady, ktoré by som prekreslil (nie, nie Tamiyacke nesedeli - skúsil som
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na té poslední fotce je krásně videt linka, která by měla být u AZ zatmelena.
A protože jde tesně kolem toho zesílení je to pěkný opruz. A mne se to moc nepovedlo teda.
Ten kryt jak jej má lisovaný tamka/fix je v tomhle daleko lépe vyřešený
A protože jde tesně kolem toho zesílení je to pěkný opruz. A mne se to moc nepovedlo teda.
Ten kryt jak jej má lisovaný tamka/fix je v tomhle daleko lépe vyřešený
Myslíš túto? Tam to budem riešiť kompromisom - zjednodušením, že budem tmeliť len časť smerom od kabíny k tomu zosilneniu. Máš pravdu, u Airfixu je to riešené rozumnejšie. Tamiyu neviem, tú som nemal nikdy v ruke.Pojistovak píše: ↑27 led 2021, 21:36 Na té poslední fotce je krásně videt linka, která by měla být u AZ zatmelena.
Tak toto už zostane takto
Tá fyzika je fakt sviňa - v takomto stave (od začiatku motorového krytu po koniec kýlovky je AZ o 0,5mm dlhšie, ako ArfixMichalVyparina píše: ↑25 led 2021, 08:44 Hlavně to vypadá, že to AZ je menší, než Airfix. Ta fyzika je d.vka proradná!
"Patrikova" linka zatmelená, zabrúsená.
Budeš vědět u dalších.. bylo to u všech s trojdílným překrytem.
A safra, tak to mám blbo aj u minuloročného povstaleckého Gustava.

Díky za upozornenie! Dúfam, že na to nezabudnem, lebo tak skoro ale sa na ďalšieho messerschmitta nechystám.
Díky za upozornenie! Dúfam, že na to nezabudnem, lebo tak skoro ale sa na ďalšieho messerschmitta nechystám.