Messerschmitt Bf-109E; AZ a Airfix 1/72 - hotovo!

Builds in progress
Jarek S.

Re: Messerschmitt Bf-109E; AZ a Airfix 1/72

Příspěvek od Jarek S. »

Tak ono to ví jen málo lidi. :) Jinak si myslím že pro efekt postačí nechat v barvě interiéru a v lesku.
ujík

Příspěvek od ujík »

Upřímně, ono je úplně jedno, jestli to máš v barvě kamo, nebo v barvě kokpitu. Rámování z venku je stejně v té tmavší ze dvou barev, takže se to skoro ztratí. Nemá smysl se kvůli takové blbosti trápit. :-D
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Tak už mám prilepené krídla a chvostové plochy. U obidvoch bol prechod v prednej časti za chladičom bezproblémový a u obidvoch bolo treba pretmeliť prechod v zadnej časti. U Airfixu sú klapky zatiaľ len nasadené. Zaujímavé, že kým u AZ bolo prilepenie a hlavne nastavenie geometrie vodorovných chvostových plôch veľmi jednoduché, tak s u Airfixu som sa s tým musel dlho "hrať". Zostáva zamaskovať podvozkové šachty a môže sa striekať primer.
Toľko dnešné hlásenie. Zajtra ani pozajtra s tým nič neurobím (čaká ma ďalšie testovanie a potom stráženie rómskej osady - pekný víkend :( )
Přílohy
20210129_211026.jpg
AZ model
AZ model
Airfix
Airfix
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Hezky jedeš.-)
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

Airfixe mám taky rozkuchanýho, ale nepodařilo se mi uspokojivě přilepit klapky v zavřené poloze - stále je tam "odskok" mezi plochou křídla a klapkami.
A co se dívám na fotky, zdá se mi, že fix má menší hloubku VOP, ale může to být i optický klam.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
ujík

Příspěvek od ujík »

Pěkný postup. ;-I My doma, předěláváme podlahy, k tomu malování, atd., takže lepení je teď pasé. :(
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Tady se pěkně pokročilo ;-I
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Teraz len tak telegraficky - včera pred nočnou obidva exempláre nastriekané primerom od Ammo. Sú tam nejaké menšie sviňačinky, napr. u Airfixu je slabo vidieť deliacu rovinu od špičky motorového krytu po vstup do chladiča - musím pretmeliť a na AZ musím opraviť asi 2mm rytia hneď za prekrytom kabíny. Inak to vyzerá na pohodu.
Olda Homola píše: 30 led 2021, 09:56Airfixe mám taky rozkuchanýho, ale nepodařilo se mi uspokojivě přilepit klapky v zavřené poloze - stále je tam "odskok" mezi plochou křídla a klapkami.
Presne pre toto mi stál ten Airfix 8 rokov v krabičke - keď priložím klapky a zasuniem pomocou tých dvoch čapov na maximu, tak je medzi krídlom a klapkou je štrbina, že vidieť cez ňu pod krídlo. :(
Olda Homola píše: 30 led 2021, 09:56A co se dívám na fotky, zdá se mi, že fix má menší hloubku VOP, ale může to být i optický klam.
Optický klam Oldo, po tvojej poznámke som zmeral hĺbku oboch a je rovnaká - 13mm a nejaký ten chlp.
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Co mě třeba vyhovuje u Airfixu víc než u AZ je to řešení předního chladiče. Jinak chystám se časem přidat minimálně další 4 kousky, tak zatím sleduju. 8-)
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

Laco Nagy píše: 02 úno 2021, 14:20
Olda Homola píše: 30 led 2021, 09:56A co se dívám na fotky, zdá se mi, že fix má menší hloubku VOP, ale může to být i optický klam.
Optický klam Oldo, po tvojej poznámke som zmeral hĺbku oboch a je rovnaká - 13mm a nejaký ten chlp.
jj, to jsem si uvědomil z dalších fotek 8-)
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Konečne voľno, tak som nažhavil kompresor a nastriekal preshading na obidvoch Emilov. V závere, keď mi zostala ešte farba v pištoli, tak som chcel ešte tým zbytkom nastriekať porty na výškovkách zospodu, ale už to stačilo len na pár liniek a nadobro došla farba. Novú dávku, len na tých pár portov sa mi nechcelo riediť, tak som to nechal tak. Dorobím to potom postshadingom spolu s hornými plochami.
Přílohy
20210208_124221.jpg
20210208_124149.jpg
ujík

Příspěvek od ujík »

Pěkně. ;-I
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Preshading normálně nedělám, ale na Junkersovi jsem ho musel udělat. Ten má složitý povrch aby to nebylo tak jednotvárný už i kvůli tomu negativnímu rytí a vlnitýmu plechu. Jinak super postup. 8-)
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Ja som si už niekoľkokrát hovoril, že nebudem robiť preshading - nakoniec ho vždy robím. Jednoducho si to neviem bez toho predstaviť :roll:

Medzitým som už musel vybrať, ktoré mašiny nakoniec postavím. Pôvodne som chcel urobiť obidvoch Emilov z krabičky, ale uvedomil som si, že by mali obidva biele doplnky, keďže AZ som chcel za každú cenu postaviť z toho, čo dá krabička. Tam mi však zostával po mojich prísnych kritériách len "žltá 15" od 3./JG 52. Vytiahol som teda aršík od Xtradecal "Battle of Britain 70th. Aniversary Luftwaffe a vybral "žltonosého bastarda" s klinom od I./JG 27. Takto budem mať aj Emila so žltými doplnkami, aj bielymi; aj s fľakmi na trupe, aj bez.
Přílohy
AZ model
AZ model
Airfix
Airfix
ujík

Příspěvek od ujík »

Hezký výběr, Laco. Já byl velký vyznavač presheadingu, až jsem zjistil, že je pro mě úplně k ničemu a je to zbytečná práce navíc. Ale každý máme jiné postupy a styl práce a tak to má být. A je potřeba to respektovat. =;
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“