Avro Lancaster B.Mk.I, Airfix, 1/72 - hotovo
Re: Avro Lancaster B.Mk.I, Airfix, 1/72
A bude sa zatvárať trup...
Ešte musím prilepiť zvnútra okienka, zaslepenie spodného guľometu + nejaké drobnosti a konečne budem zavierať. S tým interiérom som to nepreháňal po zavretí je tam tma jak vo vreci, takže je to zbytočné. Jediné čo je vidieť je sedačka pilota a jej okolie. Dorobil som k sedačke len pásy a ako som už písal, tak som doplnil nejaké ovládače po pravej strane. Chcel som aspoň zvýrazniť páčky ovládania motoru, ale podľa fotiek som zistil, že aj tie boli vo farbe prístrojovej dosky - nevýrazné, tak som sa na to vybodol.
Ešte musím prilepiť zvnútra okienka, zaslepenie spodného guľometu + nejaké drobnosti a konečne budem zavierať. S tým interiérom som to nepreháňal po zavretí je tam tma jak vo vreci, takže je to zbytočné. Jediné čo je vidieť je sedačka pilota a jej okolie. Dorobil som k sedačke len pásy a ako som už písal, tak som doplnil nejaké ovládače po pravej strane. Chcel som aspoň zvýrazniť páčky ovládania motoru, ale podľa fotiek som zistil, že aj tie boli vo farbe prístrojovej dosky - nevýrazné, tak som sa na to vybodol.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Tyhle černé kokpity jsou pro zlost. Konstruktéři vůbec nemysleli na modeláře. 
- David Hényk
Zdarec Laco, to bude pěkný macek. Já na tyhle velký kusy nemám místo a koule
V kitníku mám největšího asi Wellingtona, ale čtyřmotorák žádnej. Ještě He-59 je taky kus nábytku..
Trápenie sa s trupom. Polovice v mieste za hornou streleckou vezou k sebe moc nepasujú, pravá polovica je v tom mieste vyššia, ako ľavá. Musel som dorábať brusítkom. To však bola rutina oproti tomu, čo ma čakalo a čaká pri pasovaní dverí bombovnice. Obe polovice sú skrútené a skrivené. Nepomáha tomu príliš ani horúca voda. Na obranu stavebnice musím uviest, že pôvodne je to prebal na "Dambuster", takže sa výstupná kontrola asi veľmi nezaoberala kvalitou dielov, ktoré sa by sa pri stavbe nemali použiť. Našťastie, verný svojim zásadám staviam Lancastra so zavretou bombovnicou, tak môžem použiť finty, ako podopretie zvnútra kúskami plastu z rámčeka. Ale aj takto je to trochu o nervy. Navyše sú dvierka cca. o milimeter dlhšie, tak musím opatrne obrusovať konce, aby dvierka zapadli na miesto.
Trup zlepený, vytmelený a vybrúsený. Doryl som nejaké linky na zadnej časti a na vrchu. Kým zasychal tmel, tak som skompletoval strelecké veže, vymaskoval a nastriekal ich. Nastriekal som aj časť trupu, čo bude pod prekrytom kokpitu a tiež spodok trupu pod krytom radaru H2S.
Hezky pokračuješ. 
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Konečne ďalšia kapitola v stavbe - ide sa farbiť. Pred tým ešte jedna z naj-"otravnejších" vecí - maskovanie kabíniek. Ešteže som vzal masky od Eduarda, síce miestami bolo treba trošku upravovať, ale stále lepšie, ako ich vyrezávať od nuly.
Pěkná stavba
, hele u těch střelišť se mi osvědčila páska s molitanem uvnitř stejně třeba u hvězdicových motorů
u lepící gumy mi občas kousek zamaskoval vejš a prosvítal mi tam plast

u lepící gumy mi občas kousek zamaskoval vejš a prosvítal mi tam plast

- David Hényk
@ Tony - díky, skúsim tam napchať špongiu 
@ Davo - takže som pod "drobnohľadom"
Škoda, že som v skupine stále len sám vojak v poli. Olda sa snažil pripojiť, ale nejako ho prešla chuť...
@ Davo - takže som pod "drobnohľadom"
Škoda, že som v skupine stále len sám vojak v poli. Olda sa snažil pripojiť, ale nejako ho prešla chuť...
Já ti můžu dělat trenéra. 
V sobotu pred nočnou dostal Lanc nástrek základovkou. V nedeľu popoludní som poopravoval chybičky, ktoré vyskočili a opäť nastriekal opravené miesta základovkou. Dorobil som ešte pomocné plôšky na trup, pri krídle, aby som sa poistil pri lepení krídla k trupu.
Včera som pre zmenu na dvore vykopal miesto pre nové el. vedenie a urobil preklad elektrického vedenia pre nabíjaciu stanicu robotickej kosačky (pôvodné miesto urobil "majster - odborník /nie ja/, tak, že chudák kosačka sa z 10 prípadov, 8 x netrafila na miesto). Dnes ráno celé zase zakopal (v miernom daždi - Ypres hadr
).
Poobedie som už zase trávil s Lancastrom - dostal pavučinu preshadingu. Síce sa mi trochu triasla ruka po predchádzajúcej "ťažkej fyzickej práci", ale nakoniec sa to podarilo
Včera som pre zmenu na dvore vykopal miesto pre nové el. vedenie a urobil preklad elektrického vedenia pre nabíjaciu stanicu robotickej kosačky (pôvodné miesto urobil "majster - odborník /nie ja/, tak, že chudák kosačka sa z 10 prípadov, 8 x netrafila na miesto). Dnes ráno celé zase zakopal (v miernom daždi - Ypres hadr
Poobedie som už zase trávil s Lancastrom - dostal pavučinu preshadingu. Síce sa mi trochu triasla ruka po predchádzajúcej "ťažkej fyzickej práci", ale nakoniec sa to podarilo
- David Koktavý
Já se plánuji přidat s B-17, ale je to velký a není zatím místo na stole.
Tak aspoň sleduji a fandím
Pěkně napruhováno.