BF-109 G-6 1/48 GAWA HOTOVO
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: BF-109 G-6 1/48 GAWA
Na kostele je toho méně.-))
- Jakub Vilingr
- Kontaktovat uživatele:
Před barvením bych doporučoval všechny lepty přetřít Mr. Metal Primerem štětcem, aby jsi nechtěně nestrhnul z těch leptů barvu.
Kubrt

Modelplac na Facebooku
info o knize - Průvodce světem plastikového modeláře - aktuálně v obchodech!!!

Modelplac na Facebooku
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Kubo, prosím tě, jak to s tím metalem je?
Na Gunze.cz píšou, že je to pod metal barvy:
http://www.gunze.cz/?file=mrmetalcolor.htm" target="_blank
Na Gunze.cz píšou, že je to pod metal barvy:
http://www.gunze.cz/?file=mrmetalcolor.htm" target="_blank
To je chyba nebo jak je to v reálu?POZOR! Před aplikací barev Mr.METAL COLOR doporučujeme povrch modelu nastříkat přípravkem Mr.METAL PRIMER. Tento přípravek vytvoří vrstvu, která zajistí lepší spojení barvy s povrchem plastikového modelu. Bez aplikace přípravku Mr.METAL PRIMER se barva z povrchu modelu odlupuje.
- Jakub Vilingr
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to nastříkat mezu surfacer a barvy, ale pak bude nastříkaná kovovka hrubší. Pokud to natřeš na kovový díly, tak se zlepší adheze barvy. Vycházel jsem ze zahraničních doporučení a mám to stoprocentně odzkoušený.
Kubrt

Modelplac na Facebooku

Modelplac na Facebooku
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Super, díky!
Tak na barvení je ještě čas zatím ladím to aby to pasovalo a nebyl pak nějak překvapen teď jsem zkoušel na sucho zadky ... ještě musím dvířka udělat zkusit na sucho
- Jakub Vilingr
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to s Eduardama a jejih návodama těžký. Mr. Mark Softer (zelenej) mají napsanou jako obtiskovou vodičku a Mr. Mark Setter (modrej) mají napsáno jako silnější obtisková vodička, což je píčovina nonplusultra.
Už jenom od názvu Softer - soft - změkčit, je jasný, že to je změkčovací a vypínací vodička. Když se dá zelenej pod obtisk, můžete ho při sušení natáhnout jak žvejkačku a obtisk zdeformovat. Setter - set - umístit je vodička pod obtisky pro umístění a přilepení. Nikoli silnější obtisková vodička.
A přesně tak to funguje. Modrou se obtisk přilepí, aby se nepohnul a zelenou a se pak vypne a okopíruje povrch, takže asi tak.
Stejnej případ je to s tím Mr. Metal Primerem. Je to lepší si o tom něco přečíst v zahraničí, než u eduardů. Ono stačí i to, že sem kdysi dovezli byrvy Mr. Color a barvy Mr. Hobby, ale ředidla jen a pouze pro Mr. Color, i když byly ředidla pro Mr. Hobby ki dispozici. Díky tomu udělali v hlavách modelářů mrdník a ti pak používajíchemii určenou pro Mr. Color do Háček a ta mírně mění jejich vlastnosti a navíc pekelně smrdí...
Už jenom od názvu Softer - soft - změkčit, je jasný, že to je změkčovací a vypínací vodička. Když se dá zelenej pod obtisk, můžete ho při sušení natáhnout jak žvejkačku a obtisk zdeformovat. Setter - set - umístit je vodička pod obtisky pro umístění a přilepení. Nikoli silnější obtisková vodička.
A přesně tak to funguje. Modrou se obtisk přilepí, aby se nepohnul a zelenou a se pak vypne a okopíruje povrch, takže asi tak.
Stejnej případ je to s tím Mr. Metal Primerem. Je to lepší si o tom něco přečíst v zahraničí, než u eduardů. Ono stačí i to, že sem kdysi dovezli byrvy Mr. Color a barvy Mr. Hobby, ale ředidla jen a pouze pro Mr. Color, i když byly ředidla pro Mr. Hobby ki dispozici. Díky tomu udělali v hlavách modelářů mrdník a ti pak používajíchemii určenou pro Mr. Color do Háček a ta mírně mění jejich vlastnosti a navíc pekelně smrdí...
Kubrt

Modelplac na Facebooku

Modelplac na Facebooku
Ještě očistit a je to ok .. teď se vrhnu na další dvoje dvířka na druhou stranu :-/ musím přiznat že za všechny problémy v modelařině si skoro můžu sám že si komplikuju stavbu
Moc času nebylo tak zase modelařím dokud je čas 
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No ty kráso.-))
Jinak k těm problémům, mám to přesně jako ty. zbytečně si to všechno komplikuju a přidělávám trable.
Jinak k těm problémům, mám to přesně jako ty. zbytečně si to všechno komplikuju a přidělávám trable.
Tak že docela pro mě smutná událost chtěl jsem dát kanony pod křídla ale jelikož jsem našel fotku mašiny na kterou mám masky jsem zjistil že kanony nemá
tak že mŮžu zatmelit díry na křídlech a na kanony zapomenout. vit fotka
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlozpa otazka. Nemohly byt sundavaci,sem tam dací?
Toť otázka to nevím to by leda musel mi říct nějaký velký odborník. Já jediné co jsem tak zjistil tak že kanony pod křídlama večinou měli verze /R6 či tak nějak škoda myslel jsem si že budu mít hezkou kamufláž s hezkýma kanonama tak budu mít jen hezkou kamufláž.
- Jakub Vilingr
- Kontaktovat uživatele:
Rüstsatz R6, neboli MG 151/20 pod křídlem byla doplňková sada. Tenhle stroj jí ale nebyl vybaven.
Zatmelení uděláš během tří minut pomocí plastové nitě vytažené nad plamenem. Pak jí stačí vmáčnout do otvoru s nakápnutým sekundovým lepidlem. Po zaschnutí přebytek odstříhnout a zabrousit a ani nemusíš nic tmelit. Hrc prc pohoda
Zatmelení uděláš během tří minut pomocí plastové nitě vytažené nad plamenem. Pak jí stačí vmáčnout do otvoru s nakápnutým sekundovým lepidlem. Po zaschnutí přebytek odstříhnout a zabrousit a ani nemusíš nic tmelit. Hrc prc pohoda
Kubrt

Modelplac na Facebooku

Modelplac na Facebooku
Kubo tak já vím jak zadělat díry v křídlech
ne že ne tohle je prkotina zase nejsem patlal proboha
mě jen šlo o to jestli je mohla nosit nebo nemohla tato mašina v téhle kamufláži teď vím že ne tak sice mě to nasralo tak udělám časem jinačejšího Gustava co je pod křídlama bude mít