Novinky/New/Neu
Re: Novinky/New/Neu
No jo, kdysi jsem SBD (archaický) od Airfixu/Bílek přerýval, rozřezal a odvrtával klapky, které nebyly v celku atd., docela vypadal k světu, už ho doma nemám. Čert ví, jak bych se na něj dnes díval. Ale Hobby 2000 je rozumná volba na pěkný vitríňáček, ale klapky v celku a v reálu děrované jak ementál jsou trochu problém. Obzvláště když je chceme zobrazit v jejich vnitřní červené parádě. 
- Olda Homola
Tome,
uvidíme, beru to čistě pragmaticky - pokud to po odvrtání otvorů bude vypadat blbě, buď zainvestuju do Airesích klapek a nebo nového modelu
uvidíme, beru to čistě pragmaticky - pokud to po odvrtání otvorů bude vypadat blbě, buď zainvestuju do Airesích klapek a nebo nového modelu
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

- David Hényk
Já ty Airesí klapky z resinu mám, a nejsou teda úplně nejrovnější. Možná mám jen smolnej kousek. Mám i leptaný klapky a nejsou nijak složitý. Počkal bych co Flyhawk. Ty plastový co má ve stavebnici taky nejsou žádná hitparáda. Otvory jsou menší než v reálu, což je asi daň technologii a každou díru projíždět kulatým pilníkem a doufat, že budou všechny stejný, no to potěš
Lodě vydává Flyhawk v Deluxe provedení a tady ba se nějaké lepty hodily, nejen na klapky. A kdyby přidali hlavně třicítek! Každopádně už jenom ten interiér má Flyhawk nadupanej a u Dauntlesse to chce otevřít jak pilotní kabinu, tak zadního střelce, to je prostě klasika.
Hobby Boss La-11, 1/48.
Propadliny žádné, dílů tak akorát. Rytí jemné, naznačené nýtování. V kabině krom obyklé sedačky s upínacími pásy v reliéfu a palubky také postranní panely a pár kusů dalšího vybavení, holobyt to nebude. Kabina je v rámečku ve třech kusech.
Do vitríny bude pozdní lavočka bez nějakých extra úprav plně postačující, ale vyšperkování se meze klást nebudou.
Čtyři kamuflážní schémata: tři šedé - VVS, Korea a Čína, jedno celé temně rudé VVS.
Škoda, že si výrobce nevzpomněl na některého zeleně pruhovaného korejce.
Poválečná šedá kamuflážní barva, alespoň co jsem hledal, by měla být AMT-16 a A-36m, stejný odstín, jeden na dřevo, plátno, druhý na kov.
Momentálně přímo tenhle odstín asi nikdo nevyrábí. Měla by to být pravděpodobně ta samá šedá, ve které je dnes v muzeu náš Jak-17.
Jeden z posledních brusů s pístovým motorem jako např. Tempest II, Sea Fury a Bearcat.
S Hawkerem Sea Fury určitě budou vedle sebe dobře vypadat. Nad Koreou se obě letadla mohla asi i potkat...
Kamufláže a obtisky na stránce výrobce http://www.hobbyboss.com/index.php?g=ho ... =1617&l=en
Snad je nýtování na trupu vidět. Motor je jen v reliéfu, stejně z něho moc vidět nebude, ale nepotěší to ty, co mají rádi motor odkrytovaný. Klapky mají uvnitř naznačenou konstrukci. Spodní díly klapek jsou ve dvojím provedení - s naznačenou vnitřní konstrukcí pro otevřené a bez konstrukce pro zavřené.
Propadliny žádné, dílů tak akorát. Rytí jemné, naznačené nýtování. V kabině krom obyklé sedačky s upínacími pásy v reliéfu a palubky také postranní panely a pár kusů dalšího vybavení, holobyt to nebude. Kabina je v rámečku ve třech kusech.
Do vitríny bude pozdní lavočka bez nějakých extra úprav plně postačující, ale vyšperkování se meze klást nebudou.
Čtyři kamuflážní schémata: tři šedé - VVS, Korea a Čína, jedno celé temně rudé VVS.
Škoda, že si výrobce nevzpomněl na některého zeleně pruhovaného korejce.
Poválečná šedá kamuflážní barva, alespoň co jsem hledal, by měla být AMT-16 a A-36m, stejný odstín, jeden na dřevo, plátno, druhý na kov.
Momentálně přímo tenhle odstín asi nikdo nevyrábí. Měla by to být pravděpodobně ta samá šedá, ve které je dnes v muzeu náš Jak-17.
Jeden z posledních brusů s pístovým motorem jako např. Tempest II, Sea Fury a Bearcat.
S Hawkerem Sea Fury určitě budou vedle sebe dobře vypadat. Nad Koreou se obě letadla mohla asi i potkat...
Kamufláže a obtisky na stránce výrobce http://www.hobbyboss.com/index.php?g=ho ... =1617&l=en
Snad je nýtování na trupu vidět. Motor je jen v reliéfu, stejně z něho moc vidět nebude, ale nepotěší to ty, co mají rádi motor odkrytovaný. Klapky mají uvnitř naznačenou konstrukci. Spodní díly klapek jsou ve dvojím provedení - s naznačenou vnitřní konstrukcí pro otevřené a bez konstrukce pro zavřené.
Tohle éro bych chtěl v 1/72.
- David Hényk
Arma Hobby chystá Deluxe vydání Wildcatu. Přesněji v krabici budou dva modely, FM-1 a FM-2 plus paluba eskortní letadlové lodi. Vlastně dvě paluby. K tomu lepty, masky, a velký aršík dekálů na mašiny z eskortních letadlovek.
Revell vydal v 1/32 ke své starší P-51D-5NA bez ploutve i verzi P-51D-15NA s ploutví. Cena se pohybuje od 999,- Kč. Myslím, že je to celkem slušný model za ty prachy. Obtisků je snad tři pr.ele kdyby se někomu nelíbily kamufláže. Pokud se nepletu, tak ty rakety nosili Mustangy hlavně v Pacifiku.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nad tím mustangem ve 32jce jsem už přemýšlel, ale nějak jsem tohle měřítko ještě na chvilku odložil.
Ale jak říkáš, za ty peníze hezký model.
Ale jak říkáš, za ty peníze hezký model.
No, popřemýšlím, pár let zásobuji tátu dvaatřicetinami, letitý modelář a osmdesátku má za sebou, dvaatřicetina je pořádný kus něčeho a je za co chytit i se staršími prsty a brýlemi a mustanga 1/32 nemá. Samozřejmě jím postavené kusy se nedají se špičkovými modeláři srovnat, ale.... V tomhle věku ideální měřítko a když se éro povede ani panimáma neprotestuje.
P.S. bohužel nás to asi časem všechny čeká
P.S. bohužel nás to asi časem všechny čeká
Já nevím jestli to tady bylo, tak se na mě nezlobte.
A6M2 Zero od Eduardů 1/48. Jsem zvědavý za jak dlouho po vydání to bude vyprodané.
Každopádně mě zajímají i ty další verze co uvedli:
2021-12 - A6M2 "Over Pearl Harbor"
2022-01 - A6M2 ProfiPack
2022-04 - A6M2 "Over Philippines"
2022 Summer / Autumn - A6M2-N
2023 Spring - A6M2 Weekend
A6M2 Zero od Eduardů 1/48. Jsem zvědavý za jak dlouho po vydání to bude vyprodané.
Každopádně mě zajímají i ty další verze co uvedli:
2021-12 - A6M2 "Over Pearl Harbor"
2022-01 - A6M2 ProfiPack
2022-04 - A6M2 "Over Philippines"
2022 Summer / Autumn - A6M2-N
2023 Spring - A6M2 Weekend
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
- Olda Homola
tady ne, ale je opět velice emotivní debata na MF.
A jako obvykle, jedni z toho uchcávají, druzí kritizují...
A jako obvykle, jedni z toho uchcávají, druzí kritizují...
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

-
Michal Vyparina
Ale kritika na pozitivní nýty je fakt stupidní. Když se mi to nelíbí, tak je zlikviduji a udělám si je negativní. Kde je problém??
Ty výfuky chápu.
Ty výfuky chápu.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
- David Koktavý
Řekl bych že problém je v tom, že to většina lidí neslepí a založí do regálu k ostatním krabicím 
- David Hényk
MichalVyparina píše: ↑07 lis 2021, 20:28 Ale kritika na pozitivní nýty je fakt stupidní. Když se mi to nelíbí, tak je zlikviduji a udělám si je negativní. Kde je problém??
Ty výfuky chápu.
Michale nezlob se, ale s tímhle přístupem je pak každá kritika modelu stupidní. Nelíbí se mi obtisky! V čem je problém, kup si jiné. Nelibí se mi na modelu rytí! V čem je problém, zatmel si to a naryj nově. Model má tvarové chyby! V čem je problém, vem si smirek a pilník a udělej si to líp.
Pointa celé debaty na MF je, že adorace přichází od lidí, kteří s prominutím v živote p*ču slepili a Zero si strčí do skříně k dalším krabicím, naopak výhrady k tomu nýtování mají ti, kteří už přemýšlí jak to se to bude lepit a jestli to nebude náhodou oser. Já chápu i Šulce, ale upřímně, vysmívat se oponentům, že mají hlavu v Husákově prdeli..mno nevím. Někteří by si hlavu z prdele vytáhnout měli, to je fakt, ale nevím jestli zrovna ti, kteří ten model kritizují.