Novinky/New/Neu

Discussions about aircraft
Tom

Re: Novinky/New/Neu

Příspěvek od Tom »

No jo, kdysi jsem SBD (archaický) od Airfixu/Bílek přerýval, rozřezal a odvrtával klapky, které nebyly v celku atd., docela vypadal k světu, už ho doma nemám. Čert ví, jak bych se na něj dnes díval. Ale Hobby 2000 je rozumná volba na pěkný vitríňáček, ale klapky v celku a v reálu děrované jak ementál jsou trochu problém. Obzvláště když je chceme zobrazit v jejich vnitřní červené parádě. :-D
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

Tome,
uvidíme, beru to čistě pragmaticky - pokud to po odvrtání otvorů bude vypadat blbě, buď zainvestuju do Airesích klapek a nebo nového modelu :wink:
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
David Hényk

Příspěvek od David Hényk »

Já ty Airesí klapky z resinu mám, a nejsou teda úplně nejrovnější. Možná mám jen smolnej kousek. Mám i leptaný klapky a nejsou nijak složitý. Počkal bych co Flyhawk. Ty plastový co má ve stavebnici taky nejsou žádná hitparáda. Otvory jsou menší než v reálu, což je asi daň technologii a každou díru projíždět kulatým pilníkem a doufat, že budou všechny stejný, no to potěš :) Lodě vydává Flyhawk v Deluxe provedení a tady ba se nějaké lepty hodily, nejen na klapky. A kdyby přidali hlavně třicítek! Každopádně už jenom ten interiér má Flyhawk nadupanej a u Dauntlesse to chce otevřít jak pilotní kabinu, tak zadního střelce, to je prostě klasika.
Obrázek
Tom

Příspěvek od Tom »

Hobby Boss La-11, 1/48.
Propadliny žádné, dílů tak akorát. Rytí jemné, naznačené nýtování. V kabině krom obyklé sedačky s upínacími pásy v reliéfu a palubky také postranní panely a pár kusů dalšího vybavení, holobyt to nebude. Kabina je v rámečku ve třech kusech.
Do vitríny bude pozdní lavočka bez nějakých extra úprav plně postačující, ale vyšperkování se meze klást nebudou.

Čtyři kamuflážní schémata: tři šedé - VVS, Korea a Čína, jedno celé temně rudé VVS.
Škoda, že si výrobce nevzpomněl na některého zeleně pruhovaného korejce.
Poválečná šedá kamuflážní barva, alespoň co jsem hledal, by měla být AMT-16 a A-36m, stejný odstín, jeden na dřevo, plátno, druhý na kov.
Momentálně přímo tenhle odstín asi nikdo nevyrábí. Měla by to být pravděpodobně ta samá šedá, ve které je dnes v muzeu náš Jak-17.

Jeden z posledních brusů s pístovým motorem jako např. Tempest II, Sea Fury a Bearcat.
S Hawkerem Sea Fury určitě budou vedle sebe dobře vypadat. Nad Koreou se obě letadla mohla asi i potkat...

Kamufláže a obtisky na stránce výrobce http://www.hobbyboss.com/index.php?g=ho ... =1617&l=en
La-11 rámeček trup.jpg
Snad je nýtování na trupu vidět.
La-11 trup.jpg
La-11 rámeček motor.jpg
La-11 rámeček motor 2.jpg
Motor je jen v reliéfu, stejně z něho moc vidět nebude, ale nepotěší to ty, co mají rádi motor odkrytovaný.
La-11 motor.jpg
La-11 křídla.jpg
Klapky mají uvnitř naznačenou konstrukci.
La-11 křídla 2.jpg
Spodní díly klapek jsou ve dvojím provedení - s naznačenou vnitřní konstrukcí pro otevřené a bez konstrukce pro zavřené.
La-11 klapky vnitřní.jpg
ujík

Příspěvek od ujík »

Tohle éro bych chtěl v 1/72.
Tom

Příspěvek od Tom »

Co třeba tohle? Drobeček to nebude.

https://www.artscale.cz/132-avro-lancas ... gnut-wings
David Hényk

Arma Hobby chystá Deluxe vydání Wildcatu. Přesněji v krabici budou dva modely, FM-1 a FM-2 plus paluba eskortní letadlové lodi. Vlastně dvě paluby. K tomu lepty, masky, a velký aršík dekálů na mašiny z eskortních letadlovek.
Obrázek
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Revell vydal v 1/32 ke své starší P-51D-5NA bez ploutve i verzi P-51D-15NA s ploutví. Cena se pohybuje od 999,- Kč. Myslím, že je to celkem slušný model za ty prachy. Obtisků je snad tři pr.ele kdyby se někomu nelíbily kamufláže. Pokud se nepletu, tak ty rakety nosili Mustangy hlavně v Pacifiku.
Přílohy
03838_p_51d_15_na_mustang_late_version_01.jpg
P51DRevell_1.jpg
P51DRevell_2.jpg
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Nad tím mustangem ve 32jce jsem už přemýšlel, ale nějak jsem tohle měřítko ještě na chvilku odložil.
Ale jak říkáš, za ty peníze hezký model.
Tom

Příspěvek od Tom »

No, popřemýšlím, pár let zásobuji tátu dvaatřicetinami, letitý modelář a osmdesátku má za sebou, dvaatřicetina je pořádný kus něčeho a je za co chytit i se staršími prsty a brýlemi a mustanga 1/32 nemá. Samozřejmě jím postavené kusy se nedají se špičkovými modeláři srovnat, ale.... V tomhle věku ideální měřítko a když se éro povede ani panimáma neprotestuje. :)
P.S. bohužel nás to asi časem všechny čeká :grin:
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Já nevím jestli to tady bylo, tak se na mě nezlobte.

A6M2 Zero od Eduardů 1/48. Jsem zvědavý za jak dlouho po vydání to bude vyprodané.

Každopádně mě zajímají i ty další verze co uvedli:
2021-12 - A6M2 "Over Pearl Harbor"
2022-01 - A6M2 ProfiPack
2022-04 - A6M2 "Over Philippines"
2022 Summer / Autumn - A6M2-N
2023 Spring - A6M2 Weekend
Přílohy
Zero 2.jpg
Zero 3.jpg
Zero 4.jpg
Zero 5.jpg
ZERO2.png
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

tady ne, ale je opět velice emotivní debata na MF.
A jako obvykle, jedni z toho uchcávají, druzí kritizují...
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

Ale kritika na pozitivní nýty je fakt stupidní. Když se mi to nelíbí, tak je zlikviduji a udělám si je negativní. Kde je problém??

Ty výfuky chápu.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
David Koktavý

Příspěvek od David Koktavý »

Řekl bych že problém je v tom, že to většina lidí neslepí a založí do regálu k ostatním krabicím :wink:
Obrázek
David Hényk

MichalVyparina píše: 07 lis 2021, 20:28 Ale kritika na pozitivní nýty je fakt stupidní. Když se mi to nelíbí, tak je zlikviduji a udělám si je negativní. Kde je problém??

Ty výfuky chápu.

Michale nezlob se, ale s tímhle přístupem je pak každá kritika modelu stupidní. Nelíbí se mi obtisky! V čem je problém, kup si jiné. Nelibí se mi na modelu rytí! V čem je problém, zatmel si to a naryj nově. Model má tvarové chyby! V čem je problém, vem si smirek a pilník a udělej si to líp.

Pointa celé debaty na MF je, že adorace přichází od lidí, kteří s prominutím v živote p*ču slepili a Zero si strčí do skříně k dalším krabicím, naopak výhrady k tomu nýtování mají ti, kteří už přemýšlí jak to se to bude lepit a jestli to nebude náhodou oser. Já chápu i Šulce, ale upřímně, vysmívat se oponentům, že mají hlavu v Husákově prdeli..mno nevím. Někteří by si hlavu z prdele vytáhnout měli, to je fakt, ale nevím jestli zrovna ti, kteří ten model kritizují.
Obrázek
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Diskuse o letadlech“