Střípky z Davidova stolu

Builds in progress
Olda Homola

Re: Střípky z Davidova stolu

Příspěvek od Olda Homola »

ausgezeichnett =D>
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
ujík

Příspěvek od ujík »

Tak to je mazec řezničina, Davide. ;-I Nezkoumal jsi, jak je na tom U7 od Italky? Mám nasysleno, protože Suez. :lol:
David Hényk

Příspěvek od David Hényk »

Na té poslední fotce to vypadá pěkně a čistě. Samozřejmě ve srovnání s Tamyií je tam tak deset procent linek 8-) ale nečekám, že to budeš dorývat. Tady by to chtělo i onýtovat, ale jasně, to taky není tvůj šálek kávy. Nakonec to bude pěkný, o tom nepochybuju. Jaká bude kamo, Davo?
Obrázek
David Koktavý

Příspěvek od David Koktavý »

Budu ještě dorývat linky na motorovém krytu. S nýtovacím kolečkem si zahrávat raději nebudu. Kamufláž bude jak jinak než Fernando Soto z "fotbalové války". Suším na něj dekály už léta a právě už mně vadilo, že je pořád není na co dát. Další U5 bych chtěl Argentince, ale to už doufám půjde z nové ultimátní stavebnice. Já fakt nechápu proč to ještě není na trhu, vždytˇ to má mnohem víc pestrých kamufláží než nedávno oznámená novinka o které každý věděl před oznámením, jen se to nemohlo oznámit :lol:

Ujíku, s verzí U7 je to takové pofidérní. Na obrázku níže je vidět jak postupně vznikala ta řada. Vlevo je F-4 U4B , pak udělaly U5 bez potřebného prodloužení části mezi žaluziemi a přepážkou. Pak vzali asi znovu U4 a prodloužily tu část aby vznikla U7, ale vznikly dvojnásobně dlouhé kanály od výfuku. Jejich poloha oproti plánku je také taková pofidérní. U5 má výfuky výše o jednu žaluzii než U7. Proto jsem nakonec zvolil jako základ stavebnici U5, protože nemělo smysl rozdrbávat U7. V jednu chvíli jsem uvažoval, že použiji Tamku, ale tam jsou zase problémy navíc s jiným křídlem. Znova opakuji, chce to novej ultimátní model, haló Sworde, Armo, Edo .... :money:
Přílohy
20210604_235600_kf.jpg
Obrázek
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Taka plečka a tolik rozdílu. Jinak dobrá práce.
ujík

Příspěvek od ujík »

Díky, Davo. Já to vidím tak, že jestli někdy tu U7 budu dělat, tak zbouchnu z krabky do vitrínky, bude to mít pěkné zbarvení a uvidíme, jestli někdo udělá pořádný model.
Speedy

Příspěvek od Speedy »

To byl řez jak z L+K na I-153 z Helleru. :-D Taky jsem tenhle model pro někoho tehdá stavěl, ale jenom z krabičky. 8-)
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
David Koktavý

Já nejenže se snažím modely stavět ale pokud možno je i dokončit. Pokud se mi podaří je potom i nafotit a sepsat pár slov, beru to jako výhru.
Na blogu v odkaze níže tedy přibyla P-40 v brazilském kabátě. Stavěl jsem ji jako letní "rychlokvašku" bez ambicí. Vitrínová kolekce FAB je tedy založena :D

Více fotek zde: https://72insight.com/cs/curtiss-p-40-k ... l-hobby-2/
Obrázek
Přílohy
2021_0925_fotomodels_105bl_kf.jpg
Obrázek
ujík

Příspěvek od ujík »

Hezké kousky, =D> To stříbrné si pamatuju z patláčku u Oldy doma před x-lety. :-D
David Koktavý

Díky, jo jo, je to on. Zrovna tedˇ o víkendu jsme taktéž vzpomenuli na ten minipatláček. To bývaly časy =;
Obrázek
Olda Homola

tak to dopadá, když se na patlácích nefotí...
BTW, co Pioneer, kdy se zde objeví?
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

David Koktavý

Až dám do kupy modelářský koutek. Včera jsem to nestihl, uklízel jsem až do devíti večera a už dál neměl sil :uff:
Obrázek
Olda Homola

to já to naštěstí stihl, vč. utření prachu a poskládání barev vzestupně dle druhu a odstnínů =;
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

David Koktavý

Já to vzal "z gruntu" včetně údržby kompresoru a třídění nějakých věcí. Pořád si také pohrávám s myšlenkou vyhodit spoustu věcí které jsem na patláku nepotřeboval, ale z nějakého důvodu je stále uchovávám s pocitem "co kdybych to náhodou k něčemu potřeboval" :roll:
Obrázek
fait.jiri

Příspěvek od fait.jiri »

David Koktavý píše: 01 lis 2021, 12:06 Já to vzal "z gruntu" včetně údržby kompresoru a třídění nějakých věcí. Pořád si také pohrávám s myšlenkou vyhodit spoustu věcí které jsem na patláku nepotřeboval, ale z nějakého důvodu je stále uchovávám s pocitem "co kdybych to náhodou k něčemu potřeboval" :roll:
Každý máme milion věcí, které uchováváme pro případ "kdyby náhodou" a když už je náhodou už potřebujeme, tak je jdeme znovu koupit, protože na ně do té doby zapomeneme, že je máme, případně se záhadně objeví ve chvíli, kdy už je znovu koupíme :-D
Má skříň na nářadí by mohla vyprávět, kdyby uměla mluvit. To jsou drátky, kabílky, kolečka, hřebíčky, vruty a šroubky, různé druhy sponek, kolíčků atd...
"Modelářský teoretik" s minimem času, ale s touhou přivést své nápady k životu.
Hotových modelů: 1
Rozpracované návrhy: 4
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“