Tupolev Tu2

Discussions about aircraft
Borik

Tupolev Tu2

Příspěvek od Borik »

Chlapi, měl bych dotaz. Chtěl bych si postavit Tu2 (1:72) z války (1944-45). No ale model??? Kdo s tím má zkušenost?
Stavebnice Hobby Boss je dobrý povrch, ale interiér dodělat, ICM je údajně blbě postavitelná.
Pomalu mi vychází koupit obě stavebnice a zkombinovat je?
ujík

Re: Tupolev Tu2

Příspěvek od ujík »

Hobby Boss si rozdělal kluk, než ho lepení přestalo bavit.
Lepí se fakt pěkně, čiré dily krásně pasují. Ale v prostoru navigatora a střelce nic neni, je to zaslepené, je potřeba to vyřezat a komplet dodělat, v kokpitu je akorát sedačka a knipl. Šachty holé. Ale tvarově je to fakt pěkný, i povrchem.

Možná to po něm někdy dodělám, ale jen nabarvit a do virínky, prosklení už trhat nebudu...
Arest

Příspěvek od Arest »

Ještě můžeš zkusit Sabre Kits, což je asi přebalená stavebnice od ICM s doplněnými 4-listými vrtulemi.
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

Tu-2 od ICM mám roky rozděláno a pokračovat jen tak nebudu. To si raději slepím Hobby Boss. Jen musím sehnat obtisky KLDR.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Jeňýk

Příspěvek od Jeňýk »

Nějaká noname, asi ICM, teda holé vylisky byla dost často za směšný peníz na Aukru. Tak to použít jako zdroj detailů do HobbyBosse? Severokorejský znaky budou v Mig-15 a Il-10 od směru, otázka je rozměr.
Borik

Příspěvek od Borik »

Díky za tipy. Co mi zatím brání v realizaci, že nemám představu o finálním kabátku z WWII.
Moc toho na výběr není i když těch mašin létalo 1944-45 relativně hodně.
Přílohy
Tu2_03.jpg
Tu2_02.jpg
Tu2_01.jpg
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

jestli je ta zelená hrůza co si myslím od ICM.. tak z ní fakt něco leda jako ND. Holt daň za to, že to byly jejich první modely.
Borik

Příspěvek od Borik »

Tak jsem se do toho pustil. Model od Houby, masky od Montexu (od Édy už nejsou v prodeji). Model od Hobby Bosse vypadá povrchově pěkně, ale vnitřek je zaslepen. Takže spodní střeliště, horní střeliště a průhled od pilota dolů směrem vyvrtat a zabrousit. Prostě stará dobrá historická sochařina. Interiér udělat komplet nový (díky Michale za starý model, nemusím vše sochat ručně). Ještě jsem si objednal kulomety (QNT-QT72044 Soviet WWII UBT Machine Gun (2 pcs / for All Kits)). No a v současném mlhavém počasí se dá ideálně skotačit pravěkým stylem modelařiny. Trochu jsem to zkrátil, protáhnout rytí, zabrousit spoje, podvozky etc. etc. etc.... No a jsem u závěrečného problému - kabátek a ten bych chtěl z WWII v Evropě.
Koncem roku 1944 jich skotačilo na frontě víc jak tisícovka, ale nějaká slušně doložená kamo s fotkama - nic moc. Něco jsem našel na: https://massimotessitori.altervista.org ... 2/tu-2.htm
Ale jinak strejda gúgl nějak moc ukecanej nebyl. Nevylučuji problém mezi židlí a komplem.
Podařilo se mi zrekonstruovat nějaké čtyři kamo doložené fotkama. Hledám blbě, nebo je to taková slabota?
Nějaká kabátky sice jsou, ale když k tomu není fotka tak je spíš nedoložená představa.
Přílohy
Tu2_white6.jpg
Tu2_Moskva32.jpg
Tu2_Moskva26.jpg
Tu2_modra20.jpg
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

Se těším na výsledek.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Diskuse o letadlech“