Tento stroj se podílel na náletu ke konci války na pražská letiště.
Budoucí stíhací eso 2. světové války s dvanácti sestřely Pierce Winnigham McKennon se narodil 30. listopadu 1919 v Clarksvillu v Arkansasu. Přestože
díky svému umění hry na klavír obdržel stipendium na Arkansaské univerzitě, studium nedokončil a v roce 1941 vstoupil do USAAF s touhou být pilotem.
Po dvou měsících byl propuštěn kvůli nevolnostem. Svého snu se nechtěl vzdát, proto vstoupil do RCAF, kde výcvik dokončil a po přesunu do Evropy byl
zařazen do OTU. Zpět k USAAF byl přijat 22. února 1943 v hodnosti 2nd Lt. a přesunut k 335th FS, vyzbrojené stroji P-47, které byly později nahrazeny
fenomenálními Mustangy. Byl nejen vynikajícím pilotem, ale díky hře na klavír i oblíbeným společníkem. Jeho posledním bojovým letem byl nálet celé
jednotky na pražská letiště, při nichž byl jeho stroj zasažen do překrytu a úlomky plexiskla jen těsně minuly McKennonovo oko. Po válce zůstal u letectva
a působil jako instruktor létání. Smrt jej dohnala 18. června 1947 ve stroji AT-6D poblíž San Antonia v Texasu, kdy zahynul spolu s pilotním žákem.
Vyzkoušel jsem si tu nějaké nové techniky v "rozbití" kovového povrchu. S výsledkem jsem spokojen. Povrch jsem nelakoval a proto jsem využil možnosti oloupat obtisky. To se ne vždy podařilo a tam mám "stroj" obouchaný víc než je zdrávo. Nechtěl jsem různorodý povrch "zabít" sjednocením jakým koli lakem. Stavba v pohodě. Nějaké chyby tam jsou, ale to určitě přežiji.