North American P-51D-10 Mustang (Eda 1/48)

Maj. Pierce W. McKennon, 335th FS, 4th FG, 8th AF, Debden, Velká Británie, duben 1945

Skřivan
Kontaktovat uživatele:

North American P-51D-10 Mustang (Eda 1/48)

Příspěvek od Skřivan »

Tenhle stroj jsem si postavil v rámci klubové "soutěže" vypsaný na tento rok: Z Československých luhů a hájů.
Tento stroj se podílel na náletu ke konci války na pražská letiště.

Budoucí stíhací eso 2. světové války s dvanácti sestřely Pierce Winnigham McKennon se narodil 30. listopadu 1919 v Clarksvillu v Arkansasu. Přestože
díky svému umění hry na klavír obdržel stipendium na Arkansaské univerzitě, studium nedokončil a v roce 1941 vstoupil do USAAF s touhou být pilotem.
Po dvou měsících byl propuštěn kvůli nevolnostem. Svého snu se nechtěl vzdát, proto vstoupil do RCAF, kde výcvik dokončil a po přesunu do Evropy byl
zařazen do OTU. Zpět k USAAF byl přijat 22. února 1943 v hodnosti 2nd Lt. a přesunut k 335th FS, vyzbrojené stroji P-47, které byly později nahrazeny
fenomenálními Mustangy. Byl nejen vynikajícím pilotem, ale díky hře na klavír i oblíbeným společníkem. Jeho posledním bojovým letem byl nálet celé
jednotky na pražská letiště, při nichž byl jeho stroj zasažen do překrytu a úlomky plexiskla jen těsně minuly McKennonovo oko. Po válce zůstal u letectva
a působil jako instruktor létání. Smrt jej dohnala 18. června 1947 ve stroji AT-6D poblíž San Antonia v Texasu, kdy zahynul spolu s pilotním žákem.

Vyzkoušel jsem si tu nějaké nové techniky v "rozbití" kovového povrchu. S výsledkem jsem spokojen. Povrch jsem nelakoval a proto jsem využil možnosti oloupat obtisky. To se ne vždy podařilo a tam mám "stroj" obouchaný víc než je zdrávo. Nechtěl jsem různorodý povrch "zabít" sjednocením jakým koli lakem. Stavba v pohodě. Nějaké chyby tam jsou, ale to určitě přežiji. :D :D
Přílohy
DSC_0218.JPG
DSC_0217.JPG
DSC_0216.JPG
DSC_0214.JPG
DSC_0213.JPG
DSC_0212.JPG
DSC_0211.JPG
DSC_0210.JPG
DSC_0209.JPG
DSC_0207.JPG
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Re: North American P-51D-10 Mustang (Eda 1/48)

Příspěvek od Skřivan »

:foto:
Přílohy
DSC_0221.JPG
DSC_0220.JPG
DSC_0219.JPG
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
RED HONZA

Re: North American P-51D-10 Mustang (Eda 1/48)

Příspěvek od RED HONZA »

=D> =D> =D>
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Galerie“