4x Spitfire Mk.I 1/72 KP ***HOTOVO***

Builds in progress
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Re: 4x Spitfire Mk.I 1/72 KP

Příspěvek od Skřivan »

Fildo dost dobré ;-I
a který bude dostříkaný okrovou :- =;
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Po tom smradu z barev při usínání, zimě po větrání a málo místa už se "těším" až se mi uvolní jeden pokoj, ze kterého si udělám speciální místnost na lepení. To těším je v uvozovkách, protože tam jsou ještě ptáčci, který měli žít 2 roky a už je máme 4 a už naštěstí nemůžou mít vejce. :-D

To Skřivan - Ty nedáš pokoj s tím What-if? :lol: Jestli já to udělám, tak za trest teda slepíš ty nějaký AZ model nebo KP, ale co ti vyberu kamaráde. A to si užiješ. Hned mě napadá několik kandidátů. :grin:

Jinak ty barvy Gunze jsou z té sady trochu mimo, jelikož jsou něco jako Testorky a to vybledlé. Třeba Sky Typ S je uplně mimo. Vypadá jak britský plátno RFC. Azure Blue, Ocean Grey a Medium Sea Grey celkem ujde.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

Sím, sím, mohu mu vybrat. :lol: :lol: Vím přesně co bych mu dal postavit. :grin:
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Speedy píše: 08 lis 2021, 21:10To Skřivan - Ty nedáš pokoj s tím What-if? :lol: Jestli já to udělám, tak za trest teda slepíš ty nějaký AZ model nebo KP, ale co ti vyberu kamaráde. A to si užiješ. Hned mě napadá několik kandidátů. :grin:
Chi chi.
Nééé, už teď mám psychickou újmu z SH Tempesta. Se celé jaro dostavám za pomoci Komárů z trudomyslnosti a na podzim ji mám znova :grin: :grin: :grin: :grin:
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Všichni pohromadě. Kamufláž je hotová. Zbývají drobné opravy a můžu začít přemýšlet o laku. 8-)
Přílohy
SpitfireMkIEarly_13.jpg
SpitfireMkIEarly_14.jpg
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Drobný dotaz, když se dívám na ty trupy, respektive díry pro kabinky, nebude barva i na tom průhledně dílu?
( a ten spoj kabinka trup pak tmelit?)
Speedy

Příspěvek od Speedy »

No to se ptáš dobře, ale to je právě problém téhle série nových Spitfirů. U těch starých byla ta kabina řešená tak jak byla ve skutečnosti. Takže model sice nic moc na stavbu, ale měl to řešené dobře. Tohle nové řešení u Mk.I - Mk.V je podle mě naprd. Vzniklo to kvůli několika typům čelních štítků u Spitfiru. Výrobce AZ/KP co vím já nechtěl dělat na každý nový typ čelního štítku rámeček s nový trupem. Jelikož štítek s vnitřním pancířem a vnitřním mají jiný spodek.

Na modelu to pak nejde to pořádně udělat do ztracena aby to pak nebylo poznat. Zkoušel jsem to u několika co jsem stavěl a výsledek nic moc. Honza Pavlík se o to taky pokoušel a vyšlo mu to podobně. Tak jsem to nechal s tím, že to tak prostě je. Je to škoda. Takže asi tak.
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Hm… to je blby. Uvidíme holt jak to bude vypadat.
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Tak tady jsou ti moji ušmudlánci. :lol:

Ty obtisky dávat na čtyři stroje, to je jak skutečná Bitva o Británii. :tongue:

Zítra to fouknu lakem a jde se šmudlat. Teda doufám, že u zbylých dvou Spitů to okopíruje rytí. Jsou tam i opravy na ocase atd. Bílé okraje okolo obtisků tam jsou celkem dost, ale snažil jsem se to malým štětcem vyretušovat co nejvíc. Je to prostě ta nová skvělá doba digi obtisků.
Přílohy
SpitfireMkIEarly_26.jpg
SpitfireMkIEarly_24.jpg
SpitfireMkIEarly_23.jpg
SpitfireMkIEarly_21.jpg
SpitfireMkIEarly_20.jpg
SpitfireMkIEarly_18.jpg
SpitfireMkIEarly_17.jpg
SpitfireMkIEarly_15.jpg
ujík

Příspěvek od ujík »

Z fotek mi přijde, že dekály jsou šílená prkna a vůbec nevlezly do rytí. Nebo jen blbě vidím? Z těch obtisků prostě nemám dobrý pocit. Ujetou bílou už ani nekomentuji.
Speedy

Příspěvek od Speedy »

U toho XT-A a LZ-N jsou obtisky hotové už před 2 dny a okopírovaly rytí. U toho prototypu a DW-Q jsou úplně čerstvý. Jako jsou prkenný a jsou zároveň křehký. Jestli jste někdo dělal kdysi s obtiskama z modelů Roden, tak se to chová stejně. Je s tím dost práce. Používám asi 3 druhy vodiček a stejně to není úplně ono. Třeba nejlépe se mi dělalo s klasickými obtisky a to mluvím i o Eduardech. Teda nevím u posledních modelů, ale sere mě to. Obtisky by měly být ulehčení a né ztížení. :-#
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

No dobře no, pěkné to máš i když....... :lol:
Daniel Křivánek
8-)
Obrázek
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Hele.... :lol:

Jinak telegraficky(fotit se mi to nechce). Obtisky se naštěstí podařilo nanést. Washing proběhl včera, taky úspěšně. Dnes dolepíme drobky a půjde do galerie. Musím říct, že už teď se mi to líbí před finálem. 8-)
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Tak to je duležité.-) Jsem zvědav na gallerku.
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“