F6F-(?) Hellcat, Eduard 1/72
- David Koktavý
Re: F6F-(?) Hellcat, Eduard 1/72
Tak včerejší stav večer vypadá takto. Stále jsem se nedostal do správného tempa a navíc stále váhám nad kamufláží. Tedy tedˇ už je jasné, že to bude verze F3... Tu linku navíc budu tmelit. Křídlo do trupu je jen vsazené.
-
Marek Nagy
Ahoj, pohlídej se správný typ pásů. Pokud teda budeš stavět GB.
- David Koktavý
Díky za připomínku. Upřímně, je to první Hellcat, čas se krátí, nebudu se dívat ani nalevo ani napravo a pojedu holou krabičku, takže pásy budou RUM neboli Random Universal Material
) Tedˇ o víkendu s tím moc nepohnu, do soboty máme návštěvu...
Jestli uvidím, že nestíhám do termínu, zvolním a začnu i toho druhého z dualcomba, tentokrát víc na vážno...
Jestli uvidím, že nestíhám do termínu, zvolním a začnu i toho druhého z dualcomba, tentokrát víc na vážno...
- Olda Homola
Davídku, Davídku,
ty špatně skončíš, brát modelařinu takhle nevážně

ty špatně skončíš, brát modelařinu takhle nevážně
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

- David Koktavý
Děkuji za kompliment, já už si myslel, že jsem špatně skončil, ale máš pravdu, teprve skončím. Dělám proto maximum. Není čas lámat si hlavu kdo je kdo
O víkendu jsem dokončil kokpit, zavřel trup, do zadních skel jsem doplnil vnitřní příčky, které jsou jen v plechu (ty si šetřím na další modely). Narazil jsem na další zádrhelíček u kabiny. Přes prosklení vede optická čára, protože z vnitřní strany je tam odsazení mimo rám. Na jedné straně jsem se to pokusil sbrousit a rozleštit. Až to bude hotové, tak na dalších modelech se rozhodnu která varianta je lepší. zatím jsem nikde u ostatních nenašel, že by to někdo řešil, tak nevím, ale já to mám na obou rámečcích v dualcombu... V neděli jsem si ještě stihl namíchat a předchystat kamuflážní barvy. Ještě je před stříkáním na model budu lehce tónovat a možná malinko zesvětlím.
O víkendu jsem dokončil kokpit, zavřel trup, do zadních skel jsem doplnil vnitřní příčky, které jsou jen v plechu (ty si šetřím na další modely). Narazil jsem na další zádrhelíček u kabiny. Přes prosklení vede optická čára, protože z vnitřní strany je tam odsazení mimo rám. Na jedné straně jsem se to pokusil sbrousit a rozleštit. Až to bude hotové, tak na dalších modelech se rozhodnu která varianta je lepší. zatím jsem nikde u ostatních nenašel, že by to někdo řešil, tak nevím, ale já to mám na obou rámečcích v dualcombu... V neděli jsem si ještě stihl namíchat a předchystat kamuflážní barvy. Ještě je před stříkáním na model budu lehce tónovat a možná malinko zesvětlím.
-
Marek Nagy
Ahoj, nechci zpochybňovat tvůj barvocit a dovednosti při míchání barev, jen bych tu tm.šedou víc ladil do zelené (olivové). Pokud to tedy jsou barvy na GB kamo.
Být na tvém místě, což nejsem, použil bych nějakou US zelenou co už mám naníchanou (určitě máš, třeba z P-40
).
Možná to dělají jen ty fotky, ale i barva kokpitu se mi zdá víc do GB interiérové.
Být na tvém místě, což nejsem, použil bych nějakou US zelenou co už mám naníchanou (určitě máš, třeba z P-40
Možná to dělají jen ty fotky, ale i barva kokpitu se mi zdá víc do GB interiérové.
- David Koktavý
Nevím, kterou tm. šedou máš na mysli. Dark slate gery vychází z Olive drab + zelená+ šedá. Vcelku mi to ladí s origo vzorníkem. Extra dark slate grey je tmavě šedá s modrou a právě že tam mám moc modré, tak to budu mírnit. Jinak řekl bych, že nádechy barev mám OK, ale váhám nad světlostí. Píšou Extra dar, dark, ale přitom ty barvy na fotkách vypadají docela hodně světle, takže to porovnávám s RAF znaky jak mi vychází kontrast.
No každopádně, můžu vzorek donést na klub a pohovoříme nad tím
EDIT: Interiérovka je stejná co jsem měl na Wildcatovi.
No každopádně, můžu vzorek donést na klub a pohovoříme nad tím
EDIT: Interiérovka je stejná co jsem měl na Wildcatovi.
-
Marek Nagy
Už mlčím.
dones ten vzorník, to mě zajímá.
-
Marek Nagy
Díval jsem se na ty překryty. Je to jen u překrytu pro uzavřenou kabinu. Otevřená verze to nemá. Bude to u všech stavebnic stejné. To zeslabení je i u čelního štítku.
Rozleštit to půjde a nebo použít druhou variantu překrytu. To jsem nezkoušel. Tak daleko nejsem.
Ale díky za upozornění.
Rozleštit to půjde a nebo použít druhou variantu překrytu. To jsem nezkoušel. Tak daleko nejsem.
Ale díky za upozornění.
- Olda Homola
Nechci Ti do toho kecat, Dave, ale podle mne máš tu břidlicovou šedozelenou moc tmavou.
Ale je to otázka vkusu každého soudruha.
Ale je to otázka vkusu každého soudruha.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- David Koktavý
Dávám jen kontaktní foto. Surf č.I , čekají mne drobné opravy a pokud zítra večer stihnu začít kamufláž, tak jsem relativně "on time". Barvy určitě zesvětlím, jen nevím jak moc...
Tady to fičí. 
- David Koktavý
Držím lajnu a jsem stále ve hře
Nástřik a vystínování spodku. Zesvětlený vzorek barvy SKY. Blbě se to fotí a je to věčné dilema. Málo světlé, nebo moc? V kontrastu s bílou a s fotkami se mi to zdá v realu OK no...
Nástřik a vystínování spodku. Zesvětlený vzorek barvy SKY. Blbě se to fotí a je to věčné dilema. Málo světlé, nebo moc? V kontrastu s bílou a s fotkami se mi to zdá v realu OK no...
-
Marek Nagy
Tady chce zase někdo vyhrát
pěkně jedeš.
Barva spodku se mě zdá OK.
Rozleštil jsi nakonec ten překryt a nebo jsi to nechal tak?
Barva spodku se mě zdá OK.
Rozleštil jsi nakonec ten překryt a nebo jsi to nechal tak?
-
Martin Dohnalík