To jsem z toho Mezek!
aneb S-199 & CS-199 ve všech podobách
- Olda Homola
Re: To jsem z toho Mezek!
No jde vidět, že zkroucená křídla jsou pokaždé jinak a v jiném místě
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

- Lesný Ladislav
Modelář 5/2022.
2. str. obálky : barevné bokorysy S-199 EX-56 a UL-51 (mimochodem, UL-51 je ve světlé barvě a ne tmavé jako má Eda) a CS-199 UB-206 a UL-20 (žluté doplňky).
str.41-43 : Pod košilkou Avia S-199, autor, a helemese, sám pan šéfredaktor. Pouze Overtrees, tedy bez dekálů a leptů. V závěru (dokonce 2x) hodnotí "Je to pro mne vrchol." "Jediným dílem, který by se dal považovat za komplikovaný, je krytka z čirého plastu lepená na spodní plochu křídla, z níž trčí prutová anténa." Doporučuje nastříkat Surfem, "aby bylo lépe vidět tvary, a po vlepení do polohy Surf z čirého plastu otřít patřičným ředidlem."
To v uvozovkách jsou doslovné citace. Pokud by měl někdo (admin) problém, smáznu to.
str.44-46 : Avia S-199 a CS-199 Monografie, autor Petr Kolman. Jen historie, kusy apod. Fotky nejvíce CS-199 UC-26.
A pak si člověk přečte na mf (Zájmové skupiny, Avie S-199/CS-199) že : Muzejní "UC-26" je tedy z hlediska markingu jakási zplácanina.
2. str. obálky : barevné bokorysy S-199 EX-56 a UL-51 (mimochodem, UL-51 je ve světlé barvě a ne tmavé jako má Eda) a CS-199 UB-206 a UL-20 (žluté doplňky).
str.41-43 : Pod košilkou Avia S-199, autor, a helemese, sám pan šéfredaktor. Pouze Overtrees, tedy bez dekálů a leptů. V závěru (dokonce 2x) hodnotí "Je to pro mne vrchol." "Jediným dílem, který by se dal považovat za komplikovaný, je krytka z čirého plastu lepená na spodní plochu křídla, z níž trčí prutová anténa." Doporučuje nastříkat Surfem, "aby bylo lépe vidět tvary, a po vlepení do polohy Surf z čirého plastu otřít patřičným ředidlem."
To v uvozovkách jsou doslovné citace. Pokud by měl někdo (admin) problém, smáznu to.
str.44-46 : Avia S-199 a CS-199 Monografie, autor Petr Kolman. Jen historie, kusy apod. Fotky nejvíce CS-199 UC-26.
A pak si člověk přečte na mf (Zájmové skupiny, Avie S-199/CS-199) že : Muzejní "UC-26" je tedy z hlediska markingu jakási zplácanina.
2025 - 1:32 Bf 109G-10 ROA Revell
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
- Olda Homola
díky za info, nahlédnu 
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

-
Marek Nagy
V pátek jsem se stal šťastným majitelem této nové stavebnice.
A než se zapojím do korektní stavby na kterou se opravdu těším, dovolím si pár osobních "nekorektních" postřehů.
Snad se můžu vyplakat tady, doma mě nechápou
Ze stavebnice mám ambivalentní dojem a přemýšlím, co se nám to snaží fy Eduard naznačit? Potažmo její CEO.
K výliskům se vyjadřovat nechci, protože ty jsou opravdu dobré (v mém přebale již bylo křídlo OK) a Eduardům se povedly.
Tedy až na překryt, který je silný a rozhodně není křišťálově čistý.
Sestavitelnost je zřejmě také dobrá. Tak to působí z Vašich staveb.
Návod vytištěný na normálním papíře mě neuráží, i když v prvním momentu mě to zarazilo. Oproti křídovému papíru, na který jsme zvyklí to působí poněkud chudě (ústup z pozic). Aspoň tedy u "LIMITED" edice. Chápu, je potřeba hledat úspory a nedostatek dřevní hmoty se promítá do její ceny a to ve všech odvětvích (denně se s tím setkávám v práci).
Obal prodává, ale v tomto případě grafické zpracování titulního obrázku dle mého soudu pokulhává za nedávno vydanými novinkami (Spity, Camel, 0).
U obtisků jsem si již (bohužel nerad) na průměrnou kvalitu zpracování a tisk zvykl. Nechtěná výhoda loupání to nevyváží. I tak je použiji a sloupnu.
Co však nechápu je, proč nám výrobce nabízí takový počet kamufláží, když kombinací výlisků nám je neumožní postavit. Narážím na 2 ks dlouhé ostruhy (2 kamo) a 1 ks krátké (10 kamo). Návod jsem několikrát prošel zepředu i odzadu a hlava mě to nebere.
Chci si postavit jednu mašinu z Brna a druhou budu muset asi tu policejní (abych využil dlouhou ostruhu). Pokud budu chtít jinou kamo (a to chci), tak mě nezbude nic jiného než, že dlouhou ostruhu upravím.
A nebo koupím další stavebnici a nebo overtrees.
O absenci pumového závěsníku na Izraelské stroje nemá smysl ani hovořit. Však co, "přikůpíme z 3D tisku".
Je to záměr výrobce a nebo jen nedostatek v kontrolním procesu při tvorbě skladby stavebnice.
K prezentovaným kamuflážím se nemohu vyjádřit, protože nejsem znalec daného typu a zcela spoléhám na to, co mě výrobce nabízí v návodu. Každopádně podle probíhajících diskuzí se zdá, že nesrovnalosti mohou být i zde.
V globále nemají uvedené připomínky vliv na stavbu modelu.
Na druhou stranu však utváří celkový dojem z nové stavebnice od firmy, která se prezentuje způsobem, kdy jí ostatní výrobci (a i ti z Japonska) nesahají ani po kotníky.
Podle prvních informací a náhledů na netu jsem se těšil na stavbu přesného modelu "našeho Mezka" jen tak z krabičky. Tak pevně věřím, že to tak i bude.
A než se zapojím do korektní stavby na kterou se opravdu těším, dovolím si pár osobních "nekorektních" postřehů.
Snad se můžu vyplakat tady, doma mě nechápou
Ze stavebnice mám ambivalentní dojem a přemýšlím, co se nám to snaží fy Eduard naznačit? Potažmo její CEO.
K výliskům se vyjadřovat nechci, protože ty jsou opravdu dobré (v mém přebale již bylo křídlo OK) a Eduardům se povedly.
Tedy až na překryt, který je silný a rozhodně není křišťálově čistý.
Sestavitelnost je zřejmě také dobrá. Tak to působí z Vašich staveb.
Návod vytištěný na normálním papíře mě neuráží, i když v prvním momentu mě to zarazilo. Oproti křídovému papíru, na který jsme zvyklí to působí poněkud chudě (ústup z pozic). Aspoň tedy u "LIMITED" edice. Chápu, je potřeba hledat úspory a nedostatek dřevní hmoty se promítá do její ceny a to ve všech odvětvích (denně se s tím setkávám v práci).
Obal prodává, ale v tomto případě grafické zpracování titulního obrázku dle mého soudu pokulhává za nedávno vydanými novinkami (Spity, Camel, 0).
U obtisků jsem si již (bohužel nerad) na průměrnou kvalitu zpracování a tisk zvykl. Nechtěná výhoda loupání to nevyváží. I tak je použiji a sloupnu.
Co však nechápu je, proč nám výrobce nabízí takový počet kamufláží, když kombinací výlisků nám je neumožní postavit. Narážím na 2 ks dlouhé ostruhy (2 kamo) a 1 ks krátké (10 kamo). Návod jsem několikrát prošel zepředu i odzadu a hlava mě to nebere.
Chci si postavit jednu mašinu z Brna a druhou budu muset asi tu policejní (abych využil dlouhou ostruhu). Pokud budu chtít jinou kamo (a to chci), tak mě nezbude nic jiného než, že dlouhou ostruhu upravím.
A nebo koupím další stavebnici a nebo overtrees.
O absenci pumového závěsníku na Izraelské stroje nemá smysl ani hovořit. Však co, "přikůpíme z 3D tisku".
Je to záměr výrobce a nebo jen nedostatek v kontrolním procesu při tvorbě skladby stavebnice.
K prezentovaným kamuflážím se nemohu vyjádřit, protože nejsem znalec daného typu a zcela spoléhám na to, co mě výrobce nabízí v návodu. Každopádně podle probíhajících diskuzí se zdá, že nesrovnalosti mohou být i zde.
V globále nemají uvedené připomínky vliv na stavbu modelu.
Na druhou stranu však utváří celkový dojem z nové stavebnice od firmy, která se prezentuje způsobem, kdy jí ostatní výrobci (a i ti z Japonska) nesahají ani po kotníky.
Podle prvních informací a náhledů na netu jsem se těšil na stavbu přesného modelu "našeho Mezka" jen tak z krabičky. Tak pevně věřím, že to tak i bude.
No asi tě nepotěším, ale z Eduardem uvedených markingu lze o dlouhé ostruze spekulovat jen u toho pozdějšího policejního, ale něco mi říká, že ani ten ji neměl. Jinak ty ostruhy jsou chyba to už přiznal Šulc a prý tu rakev upraví aby obsahovala taky tu krátkou. Ale zatím budou v oběhu emise bez upravy..
- Olda Homola
Maro,
stavebnice je navzdory popisovanému pěkná, jen je třeba se oprostit od všeho marketingového balastu
A protože už jsem říznul, mohu s čistým svědomím říct,že za mě je nejlepší dvaasedma Zero od Tamky.
stavebnice je navzdory popisovanému pěkná, jen je třeba se oprostit od všeho marketingového balastu
A protože už jsem říznul, mohu s čistým svědomím říct,že za mě je nejlepší dvaasedma Zero od Tamky.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

-
Marek Nagy
Tak to ti podepíšu. Mám postaveného A6M3 (HAMP) a byla to aboslutní pohoda.
Taky jsem potom dokoupil veškeré vydané typy.
A6M5 v kombinaci s HGW nýty bude pecka.
Taky jsem potom dokoupil veškeré vydané typy.
A6M5 v kombinaci s HGW nýty bude pecka.
-
Marek Nagy
Tak to jen potvrzuje to, co jsem napsal.Jarek S. píše: ↑08 kvě 2022, 20:06 No asi tě nepotěším, ale z Eduardem uvedených markingu lze o dlouhé ostruze spekulovat jen u toho pozdějšího policejního, ale něco mi říká, že ani ten ji neměl. Jinak ty ostruhy jsou chyba to už přiznal Šulc a prý tu rakev upraví aby obsahovala taky tu krátkou. Ale zatím budou v oběhu emise bez upravy..
Včera jsem se vybrečel a hned je mě lépe.
Kolem nás se dějí a čekají nás podstaně zásadnější věci než zmiňované nedosatatky. Ostruhu si jednoduše upravím.
-
Michal Vyparina
Lepte staré KP a spoustu věcí, co vytýkáte Eduardu budete pokládat za malichernosti.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
- David Koktavý
- Olda Homola
Michale,
sorry, ale Tvůj argument je na úrovni - "pokud vám něco vadí na vašem Mercedesu, jezděte v Trabantu".
Proto si přeci pořizuji Mercedes, abych si neodíral pr*el v Trabantu, uživatelem očekávaná kvalita /nebo soubor užitných vlastností, chceme -li/ je na jiné, mnohem vyšší úrovni....jinými slovy, pokud se firma kasá, že vyrábí špičkový, luxusní výrobek, musí ustát kritiku náročných uživatelů - tedy i kritiku toho, nad čím by majitel Trabantu mávl rukou.
A upřímně, v případě Mercedesu by mi vadil kdejaký vrzající plast
sorry, ale Tvůj argument je na úrovni - "pokud vám něco vadí na vašem Mercedesu, jezděte v Trabantu".
Proto si přeci pořizuji Mercedes, abych si neodíral pr*el v Trabantu, uživatelem očekávaná kvalita /nebo soubor užitných vlastností, chceme -li/ je na jiné, mnohem vyšší úrovni....jinými slovy, pokud se firma kasá, že vyrábí špičkový, luxusní výrobek, musí ustát kritiku náročných uživatelů - tedy i kritiku toho, nad čím by majitel Trabantu mávl rukou.
A upřímně, v případě Mercedesu by mi vadil kdejaký vrzající plast
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Mě u S-199 líbí celkem na limitku vlídná cena na to, že tam jsou lepty a masky. Kamufláže mají chyby(viz. UL-51, MP-10, IV-8) ale pokud se v tom nikdo nevyzná nebo nešťourá jako my, tak bude v klidu. Obtisky S-199 jsem zatím nezkoušel, ale po mých zkušenostech s obtisky Eduard z posledních modelů mě to moc neoslovilo. Hlavně tlouštka, průhlednost a divné barvy. Ale u Avie to bude třeba dobrý. Co se týče výběru kamufláží a toho co z toho jde/nejde postavit souhlasím s Markem. Tedy pokud to bereme jako že tomu rozumíme. Pokud to opět někdo tolik neřeší, tak je to jedno. S tou ostruhovou nohou to byla trochu chyba, ale to se stává. Upřímně mi přijde, že plánek je zbytečně komplikovaný a ty určení dílů variant dle kamufláží jsou hodně nepřehledné. Například něco nalepíte a o pár stránek dál zjistíte, že to máte blbě nebo to na tu kamufláž nepatří apod. Vadí mi to výrazný nýtování. Na 1/72 je to moc. Ten závěsník ETC50 s pumami je škoda(KP ho taky nemá v modelu) i když bych ho ve stavebnici použil jenom na D-123. Asi měli vybrat spíš kamufláže, které ho nemají aby to bylo dokonalé.
Když to porovnám se zánovním KP, tak kvalitativně 100% vyhraje Eduard. KP má také svoje kouzlo a nevypadá špatně a svoje kupce si taky najde. Holt každý má jiné nároky. Dříve jsme měli pouze staré KP a teď máme stavebnice dvě(pokud nepočítám AML a Kora models)
Když to porovnám se zánovním KP, tak kvalitativně 100% vyhraje Eduard. KP má také svoje kouzlo a nevypadá špatně a svoje kupce si taky najde. Holt každý má jiné nároky. Dříve jsme měli pouze staré KP a teď máme stavebnice dvě(pokud nepočítám AML a Kora models)
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Řídit se tvým doporučením, tak je to držet hubu a krok. To už tu bylo. A je snad normální probrat chyby. Nikdo tu neřve, že to Eduardi totálně zabili..MichalVyparina píše: ↑09 kvě 2022, 11:28 Lepte staré KP a spoustu věcí, co vytýkáte Eduardu budete pokládat za malichernosti.
Tak musím říct, že obtisky zatím max. spokojenost. Krásně reagují na modrou gunze usazovací vodičku a kopírují rytí už po pár minutách. 
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
- Olda Homola
Fildo,
a tu modrou vodičku dáváš pod obtisk nebo potíráš až po aplikaci?
(modrou nepoužívám, proto se ptám)
a tu modrou vodičku dáváš pod obtisk nebo potíráš až po aplikaci?
(modrou nepoužívám, proto se ptám)
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1