A to po včerejším průseru asi nepůjde.
Postup stavby a patiny modelu - Letadla
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Postup stavby a patiny modelu - Letadla
Jak to tak čtu a koukám na fotky, tak by to chtělo aspoň litr na nářadí.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem se nemohl dočkat.-))
Takový články tu chyběly. Je zajímavý, že to nakonec musí být cizinec kdo se toho zhostil.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
podle mně není rozdíl v tom, jestli cizinec, nebo našinec - nakonec je všechno jenom otázka času - třebas jenom tenhle poslední díl měl přes 2200 slov (proto se mi to taky tak protáhlo, scházely mi poslední 4 odstavce a dostal jsem se k nim opět až po více než týdnu - zbytek byl hotov už kolem Vánoc) - a to šlo jenom o překlad z angličtiny, ve španělském originále je to slov minimálně jednou tolik...
A najděte mi někoho, kdo je ochoten (resp. schopen) věnovat tolik času fotografování a následným úpravám fotek... A to všechno jen pro dobrý pocit, žádné materiální ohodnocení, jké by bylo, byť minimální, v případě publikování v nějakém periodiku či knize...
A najděte mi někoho, kdo je ochoten (resp. schopen) věnovat tolik času fotografování a následným úpravám fotek... A to všechno jen pro dobrý pocit, žádné materiální ohodnocení, jké by bylo, byť minimální, v případě publikování v nějakém periodiku či knize...
Já to nemyslel jako výčitku. Já si dokážu velice přesně představit co to obnáší, to mi věřte.
Tythle články jsou a budou vždy sledované, protože jsou záživnější než jenom fotka v galerii a nebo pohled do krabičky. Tyto články mi například už dlouhodobě chybí v Modeláři.
Tythle články jsou a budou vždy sledované, protože jsou záživnější než jenom fotka v galerii a nebo pohled do krabičky. Tyto články mi například už dlouhodobě chybí v Modeláři.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Speedy souhlas.
A když koukám na ty fotky v těch článcích, musí to být masakr práce.
A když koukám na ty fotky v těch článcích, musí to být masakr práce.
> Speedy - v pohodě, jenom můj názor na 'cizinec - našinec'
ad Modelář - do Jindry Štěrbáčka to hustím už skoro 2 roky, ale nejsou lidi, kteří by byli schopni tvorbě takového průvodce čas věnovat
ad Modelář - do Jindry Štěrbáčka to hustím už skoro 2 roky, ale nejsou lidi, kteří by byli schopni tvorbě takového průvodce čas věnovat
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejsou lidi? A kde je sakra hledá??
Vezmu sebe (ok, blbý příklad), web, tohle forum, soutěž z migy.. času a času věnovaného.
A proč? Protože pro všecky jsem byl moc akční, nikdo nechtěl dělat nic nového. A že jsem to zkoušel nejdříve po všech čertech i dáblech.
Ok, beru, nejsem žádný modelářský mistr, ale dokážu pomoci jinak.
Sorry, to že nejsou lidi je jen výmluva..
Vezmu sebe (ok, blbý příklad), web, tohle forum, soutěž z migy.. času a času věnovaného.
A proč? Protože pro všecky jsem byl moc akční, nikdo nechtěl dělat nic nového. A že jsem to zkoušel nejdříve po všech čertech i dáblech.
Ok, beru, nejsem žádný modelářský mistr, ale dokážu pomoci jinak.
Sorry, to že nejsou lidi je jen výmluva..
špatně pochopeno (špatně formulováno - na tohle sousloví jsem taky alergickej) - není to výmluva, ale fakt
Při vší úctě - dokázal byste napsat takovýhle průvodce se svými aktuálními zkušenostmi?
Já ne (taky blbej příklad) - z prostýho titulu - úroveň mých modelů není taková, aby byla prezentovatelná v tisku - a proč? Mimo jiné proto, že nemám naprosto zažité všechny ty návyky a techniky, které jsou popisovány v průvodci. Takže je ani nemůžu předávat dál.
A kolik takových našinců je? Kteří mají navíc už nějakou zkušenost s publikováním? Počítejte se mnou - Doktor, Chory, Kubrt, Freejack, Vacátko, Jekl a ostatní pravidelní recenzenti a publikující v Modeláři (myslím, že při počítání budou prsty na obou rukou ještě přebývat). Ale to jsou lidé se zaměstnáním, které je živí - a volného času na přípravu průvodce takového rozsahu (který zabere možná 5x tolik více času, než samotná stavba) opravdu moc nemají. Vždyť víte sám, jak zdržuje focení při stavbě - a to nearanžujete nástroje do ruky a pod. - natož potom ještě smysluplné doplnění textem, kde vysvětlujete co, proč a jak...
Při vší úctě - dokázal byste napsat takovýhle průvodce se svými aktuálními zkušenostmi?
Já ne (taky blbej příklad) - z prostýho titulu - úroveň mých modelů není taková, aby byla prezentovatelná v tisku - a proč? Mimo jiné proto, že nemám naprosto zažité všechny ty návyky a techniky, které jsou popisovány v průvodci. Takže je ani nemůžu předávat dál.
A kolik takových našinců je? Kteří mají navíc už nějakou zkušenost s publikováním? Počítejte se mnou - Doktor, Chory, Kubrt, Freejack, Vacátko, Jekl a ostatní pravidelní recenzenti a publikující v Modeláři (myslím, že při počítání budou prsty na obou rukou ještě přebývat). Ale to jsou lidé se zaměstnáním, které je živí - a volného času na přípravu průvodce takového rozsahu (který zabere možná 5x tolik více času, než samotná stavba) opravdu moc nemají. Vždyť víte sám, jak zdržuje focení při stavbě - a to nearanžujete nástroje do ruky a pod. - natož potom ještě smysluplné doplnění textem, kde vysvětlujete co, proč a jak...
Naposledy upravil(a) VaPRA dne 03 led 2012, 00:18, celkem upraveno 1 x.
Já bych si na to netroufl na takový články a to z toho důvodu, že moje výsledky se nedají ani vzdáleně srovnávat s výše jmenovanými. Navíc na tohle člověk potřebuje opravdu zkušenosti a mít už nějaké renomé. Čas je samozřejmě na prvním místě. Kdo dělá toto, tak samozřejmě nemá čas na něco jiného. Leda by měl klona. 
- davidek007
OPět dobrá práce pane Prantl...díky....jinak osobně bych do toho také asi nešel, sice něco načteno jo, ale....málo praktických zkušeností, modelů za sebou atd...obdivuji lidi, co staví a ještě k tomu píšou články typu step-by-step a vše fotí....přesně,,je to o čase a jak sami dobře víme, je ho velmi málo..takže ještě jednou díky, všem, kdo něco takového dělá..o:)
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
Na stole: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=18, http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=5
Na stole: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=18, http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=5
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych si troufnul.))
Ale nikdo by to nečetl.-) Chudák Jezevčík.-)
Jinak pánové ale díky, přivedli jste mně na nápad.))
Jen poznámka: nemyslím si, že by takových modelářů, kteří na to mají bylo na prstech jedné ruky. Jenže většina opravdu asi nemá zájem se takto prezentovat.
Ale nikdo by to nečetl.-) Chudák Jezevčík.-)
Jinak pánové ale díky, přivedli jste mně na nápad.))
Jen poznámka: nemyslím si, že by takových modelářů, kteří na to mají bylo na prstech jedné ruky. Jenže většina opravdu asi nemá zájem se takto prezentovat.
- davidek007
Budto nemá zájem nebo hold ten čas věnují stavbě...
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
Stejně jsem přesvědčen, že takových lidí je hrozně málo - stačí si uvědomit, co všechno musí dotyčný zvládat na vrcholné úrovni, aby stál průvodce za to:
- musí být špičkový modelář
- musí být kompletně technicky vybaven pro všechny fáze přípravy průvodce
- musí být výborný mentor, který nezapomíná sdělit ani (pro něj) takové banality, jako je úhel, pod kterým odděluje skalpelem fotolepty z rámečku
- musí umět fotit
- musí umět fotky následně upravit
- musí umět psát
- musí umět pracovat pravidelně a systematicky
- musí mít SPOUSTU volného času
zapomněl jsem na něco? Určitě jo, ale i tak se ten okruh vhodných adeptů rapidně zúžil, ne?
- musí být špičkový modelář
- musí být kompletně technicky vybaven pro všechny fáze přípravy průvodce
- musí být výborný mentor, který nezapomíná sdělit ani (pro něj) takové banality, jako je úhel, pod kterým odděluje skalpelem fotolepty z rámečku
- musí umět fotit
- musí umět fotky následně upravit
- musí umět psát
- musí umět pracovat pravidelně a systematicky
- musí mít SPOUSTU volného času
zapomněl jsem na něco? Určitě jo, ale i tak se ten okruh vhodných adeptů rapidně zúžil, ne?