Novinky/New/Neu
- Olda Homola
Re: Novinky/New/Neu
Viděl jsem pár staveb včetně ofiko přímo na webů AH a úplně snadné to není..
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- Olda Homola
Pro zájemce návod, kterak udělat z Hurri IIc kanónové Dčko
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Tak tohle zvládne snad každý, kdo nemá obě ruce úplně levé.
- Olda Homola
Přesně!
To bylo fňukání na MF, jak to bude složitý a nepostavitelný
To bylo fňukání na MF, jak to bude složitý a nepostavitelný
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- Olda Homola
Zas tak zbytečná nebude, pokud se ti nechce do AZ a Finemolds taky není úplně ideální.
Ona si své příznivce určitě najde, stejně většinu příjmu dělá asi určitě export.
Stodevítku ve dvaasedmdesátině dělá kde kdo, ale kvalitou podle současných zmlsaných měřítek to občas pokulhává.
Italeri je úlet, Heller je dnes mimo, novější Airfix taky není to pravé, Academy taky, novější Hasegawa pro mnohé taky ne a zoufalosti pod značkou MisterCraft nekomentuji (kopie Hasegawy?), FineMolds jsou relativně slušně hodnocené a místní AZ/KP není taky žádný velký průšvih. Prostor na trhu by tu podle mne asi byl. Ale tenhle typ není moje parketa.
Pokud ještě navíc najdou nějaké "exotické" uživatele a neokoukané kamufláže, na rozdíl od stokrát opakovaných, což nemusí být zrovna jednoduché.
Jaká bude realita, ukáže čas.
Zkusíme se zeptat v lednu na Hradeckém lvu, sám Eduard nejvyšší by měl údajně dorazit.
Stodevítku ve dvaasedmdesátině dělá kde kdo, ale kvalitou podle současných zmlsaných měřítek to občas pokulhává.
Italeri je úlet, Heller je dnes mimo, novější Airfix taky není to pravé, Academy taky, novější Hasegawa pro mnohé taky ne a zoufalosti pod značkou MisterCraft nekomentuji (kopie Hasegawy?), FineMolds jsou relativně slušně hodnocené a místní AZ/KP není taky žádný velký průšvih. Prostor na trhu by tu podle mne asi byl. Ale tenhle typ není moje parketa.
Pokud ještě navíc najdou nějaké "exotické" uživatele a neokoukané kamufláže, na rozdíl od stokrát opakovaných, což nemusí být zrovna jednoduché.
Jaká bude realita, ukáže čas.
Zkusíme se zeptat v lednu na Hradeckém lvu, sám Eduard nejvyšší by měl údajně dorazit.
On to Olda moc hrotí..
Pokud tam neudělají nějakou botu a půjde to do sebe jako S-199 tak si myslím že to bude stavebnice akorát vyhovující mým potřebám..
Pokud tam neudělají nějakou botu a půjde to do sebe jako S-199 tak si myslím že to bude stavebnice akorát vyhovující mým potřebám..
- Olda Homola
Ja dúfam, že vďaka Gustavom od Eduardu (1/72) sa možno zníži cena G-6 od Tamiye. 20-22 € za sedemdvojkovú stavebnicu jednomotorovej stíhačky ja akosi neviem akceptovať (nehovorte mi o Arma Hobby - tie tiež ignorujem). Ja akosi Eduardom nemôžem odpustiť to nitovanie v 1/72. Napriek tomu si asi nejaké to OT kúpim, dekálov z rôznych prebalov Gustava mám plnú pr...
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
I když zobrazene rendery ukazují na Efko.
Ale kdyby začali třeba káčkem, tak bych se asi nezlobil.
Ale kdyby začali třeba káčkem, tak bych se asi nezlobil.
Jo rendery jsou na rané F. Osobně je mi jedno kterými verzemi Eduardi začnou, ale Šulc avizoval, že u 72 to vezmou opačněji než u 48.. tak uvidíme zda první bude K a G-10.. a nebo to F.
Občas je to paradox, asi záleží, kdy se realizovala objednávka/dodávka a (?) jaký zrovna je dolarový nebo bůhví čeho kurs.Laco Nagy píše: ↑25 pro 2022, 13:38 Ja dúfam, že vďaka Gustavom od Eduardu (1/72) sa možno zníži cena G-6 od Tamiye. 20-22 € za sedemdvojkovú stavebnicu jednomotorovej stíhačky ja akosi neviem akceptovať (nehovorte mi o Arma Hobby - tie tiež ignorujem). Ja akosi Eduardom nemôžem odpustiť to nitovanie v 1/72. Napriek tomu si asi nejaké to OT kúpim, dekálov z rôznych prebalov Gustava mám plnú pr...
Příklad:
cca před týdnem
"almara" Beaufighter 1/48 Tamiya 665,- Kč (podle cifry na faktuře 631,75 pro registrovaného jedince a asi starší dodávka)
"nudle" Beaufighter 1/72 Hoby 2000 799,- Kč ve stejném e-shopu
Docela nářez, co? Co myslíte, že přiletělo domů?
Osobně si myslím, že tyhle nahoru rostoucí ceny stavebnic jsou pomalá cesta do pekel, ale spíš pro distributory, druhotně pro výrobce.
Modelář je totiž kupovat nemusí.
P.S. Na druhou stranu, když ještě kdysi dávno u nás v domě fungovala prodejna MPM, vedoucí byl kamarád, tak nám ukazoval ceny a marže, nebo tak něco.
Cena na papíru 120,-, v prodeji za 320,- a podobně.
- Olda Homola
Vypadá parádně. Ovšem cena tipuji tak 1200. Ale možná jednoho koupím.