Tento kit zajímavého stroje jsem pořídil se záměrem mít nějakou nenáročnou jednoduchou stavebnici, kterou bych s minimem podkladů postavil třeba během patláku, nebo tak trochu tématicky, jakmile mne dostihne nákaza covidem která je původem právě z Číny.
To druhé se stalo dříve a tak jakmile se mi udělalo lépe, rozhodl jsem se sestavit tento kit čínské předlohy od čínského výrobce. Bohužel musím konstatovat že nedlouho po zahájení stavby jsem modelu začal přezdívat "čínská pomsta". Ačkoliv se stavebnice skládá z "5 dílů" a drobotiny, nesedí na ní vůbec nic. Odbrousil jsem mnoho plastu abych těch pár kousků spasoval dohromady. Rozhodl jsem se i rozleštit zámek kabiny který byl pod čelním štítkem nepěkně vidět. Vrcholem všeho byla závěrečná úprava podvozku, který jsem musel zkrátit o více jak půl centimetru, neboť posez stroje připomínal spíše čápa než předlohu, ke které jsem našel pár fotografií z China air show 2014 a poměrně zajímavý článek v L+K. J-31 Gryfalcon je totiž letoun 5 generace který jak vidno z tvarů konkuruje svému protějšku F-22 Raptor nebo F-35. Nicméně pokud je mi známo narozdíl od Raptoru existují pouze 2 nebo 3 prototypy J-31. Je opravdu škoda, že stavba této "jednohupky na 2 večery" se protáhla na 2 týdny, ale i tak jsem rád že jsem model dokončil a přidal do vitríny.
Shenyang J-31 Gyrfalcon, 1:72 , Trumpeteer
- David Koktavý
Re: Shenyang J-31 Gyrfalcon, 1:72 , Trumpeteer
Jsem rád, že nejsem sám kdo se trápí občas.
Ale zase na druhou stranu je to zajímavý stroj. Povedl se ti. 
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Za dva týdny?
Hergot, jak to děláte? A postavené moc pěkně. Jo a poznávám trysky z MiGu-29 od Trumpety. 
- David Koktavý
Třeba to mělo stejné motory
schválně se mrknu. 2 týdny je až moc dlouhá doba, vždyť to má jednu barvu 
Když vím jakým způsobem Číňani fungují, tak se vůbec divím, že to vzlítlo.
Jinak na Wikipedii píšou: Letoun je poháněn dvěma proudovými pohonnými jednotkami Klimov RD-93, které vycházejí z motorů RD-33 určených pro typovou řadu MiG-29. Použití motorů Klimov RD-93 ruské výroby u letounu FC-31 bylo potvrzeno Sergejem Korněvem z vývozní agentury Rosobonexport, nicméně spekulace o přímém zapojení společností z Ruské federace (například RSK MiG) do vývoje FC-31 ruská strana popřela.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
- David Koktavý
Hele když zvětšíš pingpongovou pálku a dáš dozadu motor, tak to taky poletí
. Mně spíš zaujal ten záměr s letadlem 5 generace, který by mělo mít ty stealh vlastnosti, ale osadí to normálním motorem (navíc žíznivým) z Migu-29 který musí mít stopu jak blázen
Jinak ještě doplním, že ten model není ani moc tvarově přesný. Oblast kabiny má jiný tvar. Nakonec mne dorazil kolega v klubu, který si všiml, že kryt předního podvozku je obráceně. Ten váhám jestli nějak neopravit, ale je fakt že jsem si na to vzpoměl až tedˇ
Prostě z toho všeho mám pocit, že ten model dělal nějaký student jako technologický pokus, nebo chráněná dílna
Jinak ještě doplním, že ten model není ani moc tvarově přesný. Oblast kabiny má jiný tvar. Nakonec mne dorazil kolega v klubu, který si všiml, že kryt předního podvozku je obráceně. Ten váhám jestli nějak neopravit, ale je fakt že jsem si na to vzpoměl až tedˇ
Prostě z toho všeho mám pocit, že ten model dělal nějaký student jako technologický pokus, nebo chráněná dílna
- Olda Homola
co bys taky chtěl, po čínským bolševikovi!
Ale pěkná práce, všechna čest
Ale pěkná práce, všechna čest
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
Bych to nehrotil, kromě pár jedinců většina ani neví, že něco takýho existuje.
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý kousek