Nič moc som na stavebnici neupravoval, už na to nemám ani oči, ani trpezlivosť. Ale niečo predsa - do kokpitu som nedal pretlakovú prepážku, a ani "policu" s dodatočnými kyslíkovými fľašami za pancierovou doskou pilota. Upravil som aj prekryt v mieste pevnej zadnej časti, aby to vyzeralo ako u klasického, nepretlakového prekrytu. Fotky nič moc, ale je predsa vidieť, že občas niečo robím
Spitfire PR.Mk.XI; KP models 1/72
Spitfire PR.Mk.XI; KP models 1/72
Tak konečne hotovo... Už mi všetko nejako dlho trvá.
Nič moc som na stavebnici neupravoval, už na to nemám ani oči, ani trpezlivosť. Ale niečo predsa - do kokpitu som nedal pretlakovú prepážku, a ani "policu" s dodatočnými kyslíkovými fľašami za pancierovou doskou pilota. Upravil som aj prekryt v mieste pevnej zadnej časti, aby to vyzeralo ako u klasického, nepretlakového prekrytu. Fotky nič moc, ale je predsa vidieť, že občas niečo robím
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Re: Spitfire PR.Mk.XI; KP models 1/72
To chce přefotit. 
- David Koktavý
Ahoj Laco,
je fajn že vykazuješ činnost
To že vše dlouho trvá je bohužel takový trend u všech komu se posouvá aktuální datum vůči tomu pevnému v občance
Ale dá se tomu občas dobře bránit. Spitfire je pěkný, líbí se mi
.
Na těch fotkách je pozitivní asi jen to, že je lepší udělat nepovedené fotky povedeného modelu a ne naopak
Ale dovolím si vřele doporučit to přefotit, zejména pokud fotíš pouze do .jpg, protože tak s prominutím "tragické" vyvážení bílé jsem snad nikdy neviděl, to musel být vyloženě omyl v nastavení aparátu. Ale přesně jak fotíš tedy nevím no...
je fajn že vykazuješ činnost
Na těch fotkách je pozitivní asi jen to, že je lepší udělat nepovedené fotky povedeného modelu a ne naopak
Ale dovolím si vřele doporučit to přefotit, zejména pokud fotíš pouze do .jpg, protože tak s prominutím "tragické" vyvážení bílé jsem snad nikdy neviděl, to musel být vyloženě omyl v nastavení aparátu. Ale přesně jak fotíš tedy nevím no...
Ďakujem za veľmi zhovievavú (ale oprávnenú kritiku) môjho fotografického "umenia".
Je to fotené obyčajným mobilom Samsung Galaxy 20e a štýlom "rýchlo, rýchlo, nech už to je". Pôvodné fotky boli svetlejšie, ale potom to vyzeralo, že ten spit je sivý a nie PRU Blue. Tak som to trochu "upravil" v PC... no a vyšlo z toho toto... Hodím sem jednu z tých pôvodných (tiež nič moc), nech vidíte.
Je to fotené obyčajným mobilom Samsung Galaxy 20e a štýlom "rýchlo, rýchlo, nech už to je". Pôvodné fotky boli svetlejšie, ale potom to vyzeralo, že ten spit je sivý a nie PRU Blue. Tak som to trochu "upravil" v PC... no a vyšlo z toho toto... Hodím sem jednu z tých pôvodných (tiež nič moc), nech vidíte.
No paráda Fildo! Toto snáď ani nie je môj model! 
- David Koktavý
Marná snaha Filipe
Ten posun v barvách je natolik velký, že bohužel technicky srovnat nejde. Existují dvě možnosti, kolorovat z ČB fotky, nebo přefotit
To druhé mi příjde časově méně náročné.
Hele Laco, normálně jak budeš mít hotový další model, tak s tím znovu vyfotˇ i tento a je to. Vlastně to takto nestojí ani žádný extra čas navíc a to si ten Spit určitě zaslouží
Hele Laco, normálně jak budeš mít hotový další model, tak s tím znovu vyfotˇ i tento a je to. Vlastně to takto nestojí ani žádný extra čas navíc a to si ten Spit určitě zaslouží
- David Koktavý
Nějakým nedopatřením jsem přehlédl tuto reakci.Laco Nagy píše: ↑17 led 2023, 14:41 Ďakujem za veľmi zhovievavú (ale oprávnenú kritiku) môjho fotografického "umenia".
I mobilem se dají udělat pěkné fotky i když to má svoje limity. Tady je to ale hlavně o vyvážení bílé, které by ten mobil měl umět. Ale mě většinou stačí to mít na automat ( AWB ). Velkou výhodou toho mobilu je, že na displeji je hned vidět výsledek ještě před zmáčknutím spouště. Mně se někdy to WB taky posune, ale stačí ten foták nějak oblbnout namířením jinam. Nebo je možnost tam nastavit WB pro žárovku nebo daný typ světla.
Jemné barevné posuny lze pak doladit v softwaru, ale vždy je nejlepší mít dobrý základ v původní fotce.
Myslím, že když si dá člověk tolik (desítek hodin) práce s modelem, tak styl "rýchlo rýchlo, nech už to je" není na místě a je to škoda. Mně to focení taky moc nebaví, vždy bojuji s nasvícením a taky mi vždy ty fotky vytáhnou chyby a vady na modelu, což je značně deprimující. U mně je to navíc umocněné tím, že někdy by to stačilo hned opravit, ale nemám tu možnost, protože focením mám rozdělané na modelářském stole.
Tak asi tak...