Novinky/New/Neu
Re: Novinky/New/Neu
Mimo jiné asi pro někoho zajímavé slevy cca 50% MN tamtéž:
https://www.mn-modelar.cz/sale
https://www.mn-modelar.cz/sale
- David Hényk
Ohľadne vývoja cien som čítal aj diskusiu v kedysi mnou založenom vlákne na "inom" fóre, a musím povedať, že som rád, že mám naskrblenú slušnú zásobu stavebníc. 72-ky pomaly stoja toľko, ako štvrťky, čo už je trochu prehnané.
Zaujímavý je názor jedného diskutujúceho, ktorý sa vyjadril, že midelárstvo bude koníček pre vyvolených (rozumej - bohatých), čo je podľa neho dobre. Podľa mňa dosť arogantný a povýšenecký názor. Ešteže som si dal zrušiť účet na "tom" fóre, inak by som mu to tam dobre vytmavil. Ten dotyčný asi nechápe, že toto bude cesta do pekla plastikového modelárstva.
Zaujímavý je názor jedného diskutujúceho, ktorý sa vyjadril, že midelárstvo bude koníček pre vyvolených (rozumej - bohatých), čo je podľa neho dobre. Podľa mňa dosť arogantný a povýšenecký názor. Ešteže som si dal zrušiť účet na "tom" fóre, inak by som mu to tam dobre vytmavil. Ten dotyčný asi nechápe, že toto bude cesta do pekla plastikového modelárstva.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Pravdu díš, výrobci potřebují dav lepičů, kteří si za přijatelnou cenu hned po dolepení koupí další kousek, ne špičkového modeláře, který lepí jeden (třebaže pěkně drahý) model rok-dva a nic jiného. Ale ceny, bohužel, zjevně neurčuje náš tuzemský trh.
Kdepak, výrobci nepotřebují dav lepičů, oni potřebují sysly, kteří plní kitníky. Kdyby je měli živit jen ti, co lepí, tak už dávno zkrachovali.
- David Hényk
Ono je úplně jedno co si myslíme. Výrobci si stanoví ceny podle vlastního propočtu. My máme jedinou možnost, hlasovat peněženkou. To se týká jak kvality, tak ceny. Upřímně se tomu příliš nedivím. Zdražuje se všechno, není důvod aby modely byly nějaká výjimka. Ostatně jak psal Laco, všichni máme nakoupeno na tři životy a to nepočítám co si ještě koupím než to tady zabalím. Ale právě to zvýšení ceny mě vlastně vede k tomu, že se nad koupí modelu víc zamýšlím a zvažuju, jestli do skříně přidat další krabici za tisícovku, když už na mě kouká dvacet (kéž by jen..) jiných.
Jinak to GWH má, nebo mělo, všechny 72 moderní jety za cenu kolem 1500kč, takže ta 29 vlastně ještě vyšla cenově dobře
Třeba jejich F-14 je TOP a pokud bych si v budoucnu kupoval nějakou, půjdu do ní. Nepotřebuju jich pět, stačí mi jedna a pořádná.
Jinak to GWH má, nebo mělo, všechny 72 moderní jety za cenu kolem 1500kč, takže ta 29 vlastně ještě vyšla cenově dobře
Tak ti samozřejmě taky, ale pořád to jsou většinou nadšenci, co se těší, až budou mít jednou čas...a čas pořád nikde.
Je mi to nějak povědomé.
- Olda Homola
Za lidovku možná ne, ale nebude to tak horký, když už je první dávka vyprodána.
A co se týče cen modelů, mám to stejně jako kolega David Koktavý - prokud to chci, tak si to prostě koupím.
Raději jeden pořádný, než tucet horších a k tomu tmel a rašpli...
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
Jako je to každého věc samozřejmě. Já třeba zase takovej s prominutím blázen nejsem, abych dával za jednu 1/72 stíhačku 1200-1500 kč. To je hodně daleko přes můj psychický limit co jsem ochotný dát za 1/72. Mig-29 dělá mnoho firem a z nich bych si vybral nějaký adekvátní model pro mě za rozumný peníz nebo tzv. poměr výkon a cena, kdybych to nutně chtěl. Já beru lepení modelů jenom jako hobby. Skutečný letadla si užiju dost v práci a většinou je to víc na nervy než to lepení. 
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Tak nevím jestli to někdo z AZ/KP tady četl nebo to bylo jak jsem říkal, ale každopádně ty znaky na obrázku už jsou správně.
- David Hényk
Doufám, že to tady nebylo
Heinkel He-46C/E od RS models.
Heinkel He-46C/E od RS models.
Ale stejně je hezké, že v té naší kotlině vznikají stavebnice letadel, po kterých výrobní giganti většinou ani nevzdechnou, nehledě na ztvárnění některých méně známých uživatelů jejich profláknutých typů.
Naposledy upravil(a) Tom dne 03 dub 2023, 16:25, celkem upraveno 1 x.