A kde je Ujík. Včera jedu s modely speciálně do Žďáru, aby nebyl pozadu, a ON furt NIC
Stavíme Fko od eduardu (Bf-109F Eduard 1:72)
Fridrich Eduard dvaasedmdesaty
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavíme Fko od eduardu (Bf-109F Eduard 1:72)
Pěkně jste to tu rozjeli kluci jen co je pravda
A kde je Ujík. Včera jedu s modely speciálně do Žďáru, aby nebyl pozadu, a ON furt NIC

- Lesný Ladislav
Pánové, jedete pěkně!
Jaký je problém s kříži? Je myšlena "žlutá 14" - jak je rozebíráno na FB nebo ještě něco jiného? Díky!
Jaký je problém s kříži? Je myšlena "žlutá 14" - jak je rozebíráno na FB nebo ještě něco jiného? Díky!
2025 - 1:32 Bf 109G-10 ROA Revell
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
To je dobře
Tak večer foto nějakého postupu
Tak večer foto nějakého postupu
Jako že vyndám krabici z igelitky?
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Tak aspoň ještě krabici otevřít a vytáhnout rámečky 
- Olda Homola
Pěkný.David Koktavý píše: ↑18 čer 2023, 21:43 Včera jsem postup nedával, jelikož jsem nepostupoval. Dnes jsem dokončil hrubou stavbu a začal kamufláž.
Byl by detail jak sedí ten plastový díl s kulomety nad motorem?
Camo bude Marseille nebo jiný vejtaha?
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
- David Koktavý
Bohužel nedaří se mi dávat foto denního progressu, ale alespoň se mi daří ten denní progress udržovat v běhu. Včera maskování bílé, nástřik žluté.
Ze stavby jsem poněkud v rozpacích. Po CS-199 jsem tak nějak čekal víc. Model jsem se snažil stavět jako takový fittest, tj. pouze bežné začištění dílů, nicméně při sestavování některé dílce, nebo podsestavy vyžadují větší zásah skalpelem. Konkrétně u těch kanálů to bude chtít ještě větší pozornost, než jsem jim věnoval. Co se týče dílu s kulometem co se vlepuje zevnitř, tak tam vůbec nevím jestli je to rukama, záměr, nebo chyba, že ten navazující plech vyšel se schodkem. Příště ještě před slepením půlek trupu upravím nějak dosedací plochu a uvidím.
Edit: Camo bude čtvrté poslední Marseileho Fko (číslo jistě uhádnete
)
Ze stavby jsem poněkud v rozpacích. Po CS-199 jsem tak nějak čekal víc. Model jsem se snažil stavět jako takový fittest, tj. pouze bežné začištění dílů, nicméně při sestavování některé dílce, nebo podsestavy vyžadují větší zásah skalpelem. Konkrétně u těch kanálů to bude chtít ještě větší pozornost, než jsem jim věnoval. Co se týče dílu s kulometem co se vlepuje zevnitř, tak tam vůbec nevím jestli je to rukama, záměr, nebo chyba, že ten navazující plech vyšel se schodkem. Příště ještě před slepením půlek trupu upravím nějak dosedací plochu a uvidím.
Edit: Camo bude čtvrté poslední Marseileho Fko (číslo jistě uhádnete
Problém těch výstřelných kanálků je nejspíše v tom, že Eduard to dělal tak jak to bylo na skutečným Fridrichovi. Podle mě zbytečný detail, když ty kryty stejně nepoužijete při stavbě s otevřeným motorem. U stavebnice by to asi stačilo udělat jednodušší(vcelku s krytem)pro lepší vzhled a pasování na modelu Ale já nejsem konstrukcér forem a tak to berte jenom jako myšlenku.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
- David Koktavý
Naprosto s Tebou souhlasím. Případné vydetailování téhle partie mohl řešit třeba brassin, nebo jiná doplňková platforma.
- David Koktavý
Dnes stíhám dodat i denní postup. Drobná oprava žluté, vymaskováno a nástřik RLM78 + drobotina
Dnes ráno som nemohol spať (samozrejme lebo som ráno nemusel vstávať do práce), tak som otvoril krabicu s Frickom od Eduardu, vytlačil stiahnutý plánik a začal študovať... súčasne som prečítal vaše príspevky v tejto téme, a "tajne" som nahliadol aj do stavby na "druhom" fóre... Vysledok je ten, že odvolávam to, čo som napísal na predchádzajúcej strane a hromadnú stavbu ruším. Už dávnejšie neverím v objektívnosť stavieb pána R.Sz. a tu je vás dosť na "pioniersku" stavbu a "vydláženie" správneho postupu pri stavbe tejto Wunderschöne Maschinen. Moje nadšenie opadlo a mám chuť radšej na niečo menej náročné a už prebádané. Samozrejme budem tu spoza rohu nakúkať a poznamenávať si vaše skúsenosti pri stavbe.
Viel Glück meine Kamaraden!
Viel Glück meine Kamaraden!
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
-
Michal Vyparina
To mě mrzí Laco, že si to vzdal.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Nemusí Michale, dopadlo to podobne, ako v prípade Emila od "akože SH". Budem stavať niečo iné, ale momentálne určite nič takého progresívneho, ako má Eduard, Arma Hobby, alebo napr. IBG. Bŕŕŕ, už len z toho slova sa mi ježia chlpy na chrbte... 
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Laco, tak si na spravení chuti postav Bf 109G-6 od Tamky. To je tak geniálně jednoduchý a precizní model, že stavba je fakt radost. Jediná chybička je s lícováním výřezu kabinky a hřbetu trupu, ale na to stačí máznout surf a lehce zabrousit. Sám jsem zvědavý, jestli se Eda k tomuhle s F-kem přiblížil.