Hawker Tempest Mk.V, 1/72 Airfix ***HOTOVO***
JN862, JFoZ
- Olda Homola
Hawker Tempest Mk.V, 1/72 Airfix ***HOTOVO***
Kolem modelu Tempestu jsem -virtuálně - chodil asi půl roku, než jsem se konečně rozhodl jej pořídit.
A sotva jsem jej pořídil, hned jsem říznul.
Vlastně když o tom tak zpětně přemýšlím, je to takový "spoiler" (ultramoderní slovo) z Hawkerovic skupinovky
Camo bude nejspíš JF-Z, ale je možný i jiný stroj od 3.sq
Vlastně když o tom tak zpětně přemýšlím, je to takový "spoiler" (ultramoderní slovo) z Hawkerovic skupinovky
Camo bude nejspíš JF-Z, ale je možný i jiný stroj od 3.sq
Naposledy upravil(a) Olda Homola dne 29 pro 2023, 17:15, celkem upraveno 2 x.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

Re: Hawker Tempest Mk.V, 1/72 Airfix
JF-Z je dobrá volba. Jeden z nejlepších pilotů Tempestu proti V-1. Mě by trochu znervozňovala ta belgická stužka na kuželu. To bych asi nedal.
- Olda Homola
Nějak se to pořeší.
Stav že včerejška
Stav že včerejška
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- Olda Homola
Křídla v kupě, sedadlo dostalo pásy
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- Olda Homola
Tak panstvo,
letošek zakončuji v tomto stavu.
Užijte si Silvestra a do nového roku 2024 vše dobré!
letošek zakončuji v tomto stavu.
Užijte si Silvestra a do nového roku 2024 vše dobré!
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Ty taky si užij Silvestra a do nového roku 2024 vše nej. 
- Lesný Ladislav
A prozradíš důvod tak dlouhého obcházení? Pokud si dobře pamatuji, tak L.J. za nepřesnějšího Tempesta považuje Heller, jak rozměry, tak paneláží. Ale je pravda, že tehdy (Mod 7/2020) předělával přebal Aeromaster, který kromě modelu Heller obsahoval již v krabce odlévaný kokpit Hi-Tech, lepty Eduard, vacu kabinu Falcon a dekály Aeromaster na "Le Grand Charlie". Takže o lepší detaily měl postaráno...
2025 - 1:32 Bf 109G-10 ROA Revell
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
- Olda Homola
Inu, z úvodních fotek a prvních reakcí mne nezaujal. Až jsem viděl tenhle za dobrou cenu, tak jsem se odhodlal a byl příjemně překvapený.
Ale abych jen nechválil:
Je potřeba poladit vodící kolíky na trupu, jinak půlky vychází přesazené.
Vkládání křídla do trupu spodkem s nalepeným kniplem je taky porod, takže jsem knipl lepil až nakonec shora kokpitem - naštěstí je tam docela místo.
A odřízl jsem tu zrůdu, který tvůrce považuje za zaměřovač a nahradím to zdařilým odlitkem od Brengunu.
Howg
PS: Heller považuji za nejpřesnější taktéž, ale jsem líný a nešikovný na přerývání
Ale abych jen nechválil:
Je potřeba poladit vodící kolíky na trupu, jinak půlky vychází přesazené.
Vkládání křídla do trupu spodkem s nalepeným kniplem je taky porod, takže jsem knipl lepil až nakonec shora kokpitem - naštěstí je tam docela místo.
A odřízl jsem tu zrůdu, který tvůrce považuje za zaměřovač a nahradím to zdařilým odlitkem od Brengunu.
Howg
PS: Heller považuji za nejpřesnější taktéž, ale jsem líný a nešikovný na přerývání
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Pěkně Oldřichu,
ještě, že je ten D-Day a ty si můžeš rok pana Hawkera elegantně prodloužit

ještě, že je ten D-Day a ty si můžeš rok pana Hawkera elegantně prodloužit
- Olda Homola
při sledování rozhovoru s A. Riedelem zde
https://www.youtube.com/watch?v=U2LD9zkvHjo
jsem málem dostal infarkt při zmínce, že SH bude dělat Tempesta, ale v zápětí jsem se uklidnil - nebude to letos,nejspíš 2025.
Infarkt se nekoná a Airfix plánuju dotáhnout.

https://www.youtube.com/watch?v=U2LD9zkvHjo
jsem málem dostal infarkt při zmínce, že SH bude dělat Tempesta, ale v zápětí jsem se uklidnil - nebude to letos,nejspíš 2025.
Infarkt se nekoná a Airfix plánuju dotáhnout.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Oldo, Tempestů není nikdy dost a klidně mohou být od různých výrobců 
- Olda Homola
To je pravda,
hlavně SH bude dělat i šestku, na který lítali čížci. Pětka se bude dát zkombinovat s navijákem z Meteora TT.20 a udělat Tempest TT.5, kde si taky naši skočili.A dvojka též není k zahození, ta se mi líbí nejvíc.
Chtělo by to nějaké simple sety
Airfix není špatný, ale aktuálně reším propadlé spoje polovin trupu na přídi a spodku trupu, nemyslím, že je to způsobeno lepidlem, spíš bych řekl, že to Fix má špatně vylisovaný. Kubouš to v Deadmatchi taky tmelil, tenkrát jsem se tomu trochu divil, pokládal jsem to třeba za horší kus. Asi to bude u všech.
Zbytečná mrzutost, co zdržuje.
hlavně SH bude dělat i šestku, na který lítali čížci. Pětka se bude dát zkombinovat s navijákem z Meteora TT.20 a udělat Tempest TT.5, kde si taky naši skočili.A dvojka též není k zahození, ta se mi líbí nejvíc.
Chtělo by to nějaké simple sety
Airfix není špatný, ale aktuálně reším propadlé spoje polovin trupu na přídi a spodku trupu, nemyslím, že je to způsobeno lepidlem, spíš bych řekl, že to Fix má špatně vylisovaný. Kubouš to v Deadmatchi taky tmelil, tenkrát jsem se tomu trochu divil, pokládal jsem to třeba za horší kus. Asi to bude u všech.
Zbytečná mrzutost, co zdržuje.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

No tos mě moc nepotěšil, no ja ještě uvidím co s Tempestem od AZ.. v krabičce vypadá slušně.. a postavený na soutěžich taky nevypadaly špatně.. Problem pro mě je, že to mám stejnou verzi jako fix, včetně stejný kamo. 
Jarku, kamo asi nemusí být problém - https://www.mn-modelar.cz/172-hawker-tempest-37711
Tam je taky stejná kamo