Spitfire IX, Eduard, 1:72
- Olda Homola
Re: Spitfire IX, Eduard, 1:72
Hele ho, Smika jednoho!
Jaký používáš barvy Bořiku? Ta zelená je interpretována foťákem docela do hněda, tak jsem jen zvědav..
Jaký používáš barvy Bořiku? Ta zelená je interpretována foťákem docela do hněda, tak jsem jen zvědav..
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

Pěkný kousek. Já bych si tipnul, že odstiny zkresluje modré pozadí.
Oldo, používám Gunzovky řady H. Toto je konkretně H73 Dark Green. Fotky neretušuji ani barevně neupravuji, nepoužívám žádný osvětlení a venku je mlha. Takže jen ve Photoshopu zmenším no a jak to výjde tak to výjde.

- Olda Homola
díky Bořiku za vyčerpávající odpověď.
H73 jsem zvažoval, ale připadá mi moc světlá.
H73 jsem zvažoval, ale připadá mi moc světlá.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Oldo, dle mýho subjektivního názoru je to všechno jen pocitovka. Barvy nemíchám protože si myslím, že firmy co je míchají mají víc informací než já. Jediné barvy co jsem míchal byly RLM72 a RLM73 na Condora (na těch se nikdo neshodl).
Příklad: v práci jsem měl kolegu co lítal ve Slatině jako záklaďák (střelec) na IL10 (padesátý léta), já mladej modelář jsem chtěl mít přesnou barvu interiéru. To bylo tak kolem roku 1980. Řekl mi ať se stavím, že s ní má natřenou králíkárnu. Bylo to něco úplně jinýho než doporučovali v "malým letectvu", nebo jak se ta modelářská rubrika jmenovala... Na to jsem si vzpomněl dnes když jsem lovil jednu kešku za Rozdrojovicemi. Byla na památku dvou kluků co tam s IL10 schrastli a zahynuli. V kešce bylo pár kovových trosek z té kraksny v dobové barvě... Tož tak - bájné vyprávění starců. Každý ať si to postaví k obrazu svému.
Příklad: v práci jsem měl kolegu co lítal ve Slatině jako záklaďák (střelec) na IL10 (padesátý léta), já mladej modelář jsem chtěl mít přesnou barvu interiéru. To bylo tak kolem roku 1980. Řekl mi ať se stavím, že s ní má natřenou králíkárnu. Bylo to něco úplně jinýho než doporučovali v "malým letectvu", nebo jak se ta modelářská rubrika jmenovala... Na to jsem si vzpomněl dnes když jsem lovil jednu kešku za Rozdrojovicemi. Byla na památku dvou kluků co tam s IL10 schrastli a zahynuli. V kešce bylo pár kovových trosek z té kraksny v dobové barvě... Tož tak - bájné vyprávění starců. Každý ať si to postaví k obrazu svému.
- Olda Homola
Vždycky to bude o pocitech.
A ten můj je holt tmavší
A ten můj je holt tmavší
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1