Spitfire Mk.Vb early 313. Peruť
1/72 Eduard
Spitfire Mk.Vb early 313. Peruť
Tak startovní výstřel, první obrázky dodám brzy.
Re: Spitfire Ml.Vb early 313. Peruť
Tak jedu pomalu kokpit. Výfuky a kanony už jsem dával jinde, ale v rámci postupu to šoupnu i sem. Ten jeden kanon jsem vycvakl a zkusil ostrouhat, no, nějak to půjde. Našel jsem další botu, v návodu se lepí pravá flaška na výstupek jako u devítek, ale na výlisku nic není. Třeba zas náhradní žárovky jsou pěkně vylisovaný. Co mě překvapilo, že na přední přepážce pod palubkou není naznačený ten typický kabelový svazek.
- Olda Homola
Re: Spitfire Mk.Vb early 313. Peruť
Stran výfuků a kanonů bych sáhl po 3D náhradě 
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

To bych dost nerad, nicméně Joop, pokud se něco za rozumný peníz objeví u MN a budu to moci přihodit k jiné objednávce, tak to asi udělám. Naštěstí jde o díly, které jde dolepit i dodatečně na hotový model.
Budu sledovat. Přiznám se, že jsem měl tento model už naklikaný v košíku, ale co jsem uviděl fotky tak jsem ho z košíku vyhodil a s koupí počkám...
Rozpracováno:
Yak-40 ČSA | Spitfire Mk.Ia| Spitfire Mk.Vc | Panzerkampfwagen I Ausf.B
Hotovo
Yak-40 ČSA | Spitfire Mk.Ia| Spitfire Mk.Vc | Panzerkampfwagen I Ausf.B
Hotovo
No, asi takhle. Chtěl jsem od každé naší perutě jeden, ale půjdu asi cestou Tamiya a DK decals, nebo AML.
Tak počítám, že propadliny odladěj, naprava je snadná, byť ano je to vostuda, bo Tamiya sice propadliny má, ale ne takové.Jinak propadliny jsou i na vrtulich konkrétně N1 a N43.
Ale ty laufy budou maso, a dle ostatních dílu forma přesazena nevypadá.. spíše to vypadá na chybu ve výrobě
Ale ty laufy budou maso, a dle ostatních dílu forma přesazena nevypadá.. spíše to vypadá na chybu ve výrobě
Tak pomaloučku vpřed. Jako, není to zlý, ale stejně to na tu jejich 109 ztrácí celou koňskou délku. Možná by i pomohlo se tolik netěšit a aspoň do druhého vydání počkat, protože obecně ty první výlisky z nových forem nemají nic moc.
- Olda Homola
Tomu říkám průkopník 72kové revoluce 
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Jo, jenže každá revoluce požírá vlastní děti. Co jsem si udělal novou skříň na lepení i s vitrínou, tak pořád víc koketuju s myšlenkou trvalého přechodu na čtvrtky. Teď taky malý spit stojí kvůli velkému Kittyhawku.
Zbabělče. 
- Olda Homola
Apage Satanas!
Jak o tom vůbec můžeš uvažovat.
Jak o tom vůbec můžeš uvažovat.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Tak kokpit v trupu a slepené půlky. Silně nedoporučuji vlepovat zaměřovač nakonec. Jak není dokonale vycentrovaná sestava plastová přepážka+ dva lepty přístrojovky, tak je problém. Taky barvení interiérový barvy céčkem není nic moc. Příště si vymaskuji sklíčko, stříknu šedozelenou a pak štětcem černou. Ještě to poupravím. Na fotce to je samosebou horší. Pozor na tu dolepovací flašku vpravo za sedačkou, já ji dal moc dozadu a nešla mi tam ta zadní polopřepážka. Půlky sedí docela slušně, ale mezek to prostě není. Celkově můžu říct, že Willy myslel na modeláře daleko víc, než pan Mitchell. I německé REVI se teda barví a lepí líp, jak britské zaměřovače.
- Olda Homola
Mitchell nebo Eduard?
Kdo je na vině
Kdo je na vině
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

Rozhodně Mitchell.