Viťovy hotovky

aneb z dílny Kobylnického modeláře

Gallery finished models
novakv

Re: Viťovy hotovky

Příspěvek od novakv »

Do výstavy v Křenovicích jsem slíbil dokončit Dakotu. No bylo to už na začátku listopadu, ale dřív jsem to nestihl nafotit. A fotky se mi stejně vůbec nepodařily. Bohužel není čas shánět lepší pozadí (holt je to dost velké) a trochu s těma fotka ma vyhrát. Tak snad mi to odpustíte.

Stavebnice je :
DC-3 Trumpeter 1/48
Jako doplňky pouze masky na okna a použil jsem nové resinové cowlingy a kola. Čtvrtkové dekály jsem nesehnal, takže jsem podle dvaasedmových udělal masky. Je to takový model na motivy ČS Dakot, žádné to neodpovídá.
IMG_0586.JPG
IMG_0588.JPG
IMG_0589.JPG
IMG_0590.JPG
IMG_0591.JPG
IMG_0592.JPG
Naposledy upravil(a) novakv dne 23 pro 2025, 16:04, celkem upraveno 1 x.
ujík

Příspěvek od ujík »

Krásný a fousatý. ;-I
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Krásný kousek - tedy kus :)
;-I ;-I
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
RED HONZA

Příspěvek od RED HONZA »

=D> =D> =D>
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
novakv

Příspěvek od novakv »

Díky moc, pánové!

Přeji také všem hodně zdraví a štěstí v novém roce, ať vám to pěkně lepí!

No a mám tady první letošní dokončený kousek. Chtěl jsem ho sice zvkládnout ještě do konce loňského roku, no nepodařilo se.

Avia S-199 Eduard 1/48 Hybrid
Čistá krabička. Popravdě moc nadšen nejsem, ty tištěné drobnosti jsou příšerně křehké... A že by byla nějaká úspora času oproti klasickým stavebnicím, jak Eduardi marketingově nadšeně volají, o tom taky nejsem Moc přesvědčený. No ale pokud takto budou vydávat typy, na které by jinak nemohlo dojít, tak nadšeně volám HURÁÁÁ.
IMG_0597.JPG
IMG_0599.JPG
IMG_0600.JPG
IMG_0601.JPG
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

Machrrrrrrr :wink:
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
Tonny

Příspěvek od Tonny »

Nádherně postavený =D> =D> jen s jednou chybou, stejně jak u 109 klapka chladiče byla součástí vztlakových klapek, tedy maj bejt taky dolů, a ano maj to opět špatně, edí návody jsou skoro vždy z půlky dobrý :lol:
novakv

Příspěvek od novakv »

Máš samozřejmě pravdu. [-o< A tentokrát to není úplně na Eduardy, ale na moji pitomost. I když je pravda, že Eduardi to tak v návodu mají taky.
Vím, že jsou klapky chladiče spřažené s klapkami a nevím proč jsem to v sobě nějak potlačil. Je fakt, že se mi nechtělo do ohýbání dílů klapek chladičů. Eduard je má z jednoho kusu a měl jsem trochu strach, jestli to nezlomím a jak to zafixuju. A pak jsem někde viděl stavbu, kde to bylo jen takto pootevřené. A tak jsem to prachsprostě opsal :lol: Jak je vidět, tak blbě. No až budu dělat bublinu, tak to prostě otevřu a hotovo.

A děkuji!!! [-o< [-o<
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Povedený Mezek ;-I
Máš pravdu, tištěné díly má Eda dost křehké, snad to vychytají.
Mě tam úspora času přišla. Namalování pásu mi zabralo méně času než jejich lepení :wink: nebo lepení podvozkové šachty - místo šesti dílů jen jeden, ale je to samozřejmě na názoru každého modeláře. =;
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
RED HONZA

Příspěvek od RED HONZA »

Pěkné to máš =D> =D>
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
Lesný Ladislav

Příspěvek od Lesný Ladislav »

Hodně pěkný model! =D> =D>
2025 - 1:32 Bf 109G-10 ROA Revell
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Galerie“