Fw-190 D-13 1/48 Eduard

Builds in progress
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Fw-190 D-13 1/48 Eduard

Příspěvek od Pojistovak »

Jsi starý harcovník, tak můžu:-)
Čím si zesvětloval tu zelenou prosím? Je to takové moc výrazné a ostré. Přesně za tohle jsem dostal vynadáno když jsem dělal švalbinu.)
Jinak mi tam moc nesedí to ztmavení zelenou? na té modré na trupu.
Spíše by se mi tam líbila jemně Wauchopova směs (tamiya XF1 flat black 50%+XF64 red brown 50%)
Hezký povrchy třeba tady:
http://hsfeatures.com/features04/ta152hcw_1.htm" target="_blank
http://hsfeatures.com/features04/do335a0cw_1.htm" target="_blank
http://www.hsgalleries.com/gallery04/me26272bgcw_1.htm" target="_blank

(Pokud jsou ty tmavé linky součást kamo jako bych nic neřekl.-))
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jo, ta směs příjde naředit, 90% ředitla, 10% směsi.-))
BTW: jinak to ale fest prokouklo.-)
Peter Sýkora

Příspěvek od Peter Sýkora »

Tak tá Dark green zosvetlovaná nieje, je to originál revel farba, ten druhý odtieň zelenej(svetlejší) je zosvetlená dark green kvapkami obyčajnej žltej ... viem no ten revel nemá asi ten správny odtieň dark green... pouzil som ich preto lebo teraz tieto tamyia alebo gunze farby nemám... a o tých presných odtieňoch nech si každý myslí čo chce... to na trupe tie stmavené linky ako som písal je súčať kamo.... totiž ja neviem aký tam je odtieň v pláne lebo proste to je taká blbá kvalita že z toho to nieje vidno že či je to dark green alebo cierna alebo čo to vobec je a popis ktomu ziaden nieje... modelar by sa mal dovtípiť asi sám... tak som nato použil už v pistoli nariedenu dark green ...
Dawnloader
Peter Sýkora

Ja uz teraz pri tejto pistoli tie rozdiely v povrchoch farieb od Gunze Tamiya a napr Humrol alebo Revell vidim... ja som si toho vedomi ze s Gunzakmi by to bolo lepšie predsa len pravdivejsie odtiene a krajsi povrch po nafukani ... no moj posledny model v zivote to nieje a ze uplne presny odtieň to nieje ( ktorý skoro nikto nevie lebo to nevidel naživo ako sa to správalo ) tak sa teraz z toho neposkladám...
Dawnloader
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Já odstíny jako takové neřeším, to mně už znáš ne?:-)
Jsem tím myslel, že zesvětlení té tmavé zelené je moc výrazné, ostré.

BTW, pokud stavíš tu kamo jak je na obrázku tak tam žádné pruhy nevidím, jen naznačenou špínu.
dd.jpg
Peter Sýkora

neviem či to je sučasť kamo alebo špina ale myslel som toto... niečo som si aj domyslel, podla vlastnej fantázie a chuti, do zosvetlenie dark green som robil od oka je to až tak hrozne výrazne? mne sa zdá vpohode.. :?: a tam na tom obrazku je to stmavenie špar čo som okružkoval robene zrejme tou Tmavo šedou, ale kedze sme sa s pufom zhodli že to ma byť dark green tak som to fukol dark greenom...
dd.jpg
Dawnloader
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

TO je kamo.-) MOje oblíbená RLM81 alias GUnze C121
Ale ty tam máš tou barvou "vystínované" i ostatní linky a taky kryty.. to se mně moc nelíbí... ale zase na druhou stranu, záleží co ještě budeš dávat za další vrstvy a patinu.. ))
Peter Sýkora

Tak niečo sa dolaďovať ešte bude, to zosvetlovanie som robil viacerými odtieňmi, skor takým postupním zosvetlovaním, nieje to všade z jedneho odtieňa... tak neviem čo ti napisať:D mne sa to celkom takto páči asi je to o vkuse a samozrejme ze ako to zvykne byť patina niektoré veci zakryje a jednak aj to ze to bude v dio...
Dawnloader
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Ok, takže pokračujem.-))) Teda ty, já jen koukám.-)))
Peter Sýkora

Ja som zatial skor taký modelár ze pre moju radosť a modely skladám tak pre pohodu, pridám do nich alebo nafúkam niečo doplním aj z mojej fantázie, samozrejme v rámci možných hraníc :D kebyže som chcel spraviť model uplne do bodky podla historickej presnosti ( i ked to nieje asi ziaden model) tak si tie farby poriadne a presné zozeniem a počkám si nato... ale ja pracujem teraz s tým čo mám a dielnu si pomaly rozsirujem este len cize používam to čo mám a ked to nieje uplne tak ako by to malo byť tak si poviem nevadí ved nieje to hroza nabuduce ked budem mať farbou tak pouzijem inú... niekedy ma poznámky takých "exotov" čo im vadi kazdy odtieň ( nemyslím teraz vobec teba Patrik :D ) vedeli naštvať ale teraz len kývnem rukou a nech si tam píše čo chce, toto je teraz v rámci mojich možnosti tak to tak spravím... myslím že teraz itak este nemám schopnosti nato spraviť model dokonalým, idem nato pomaly, možno niekedy ked budem náhodou vyžšie tak ma tieto odtiene budu tankovať no teraz ešte nehrozí :)
Dawnloader
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Petře, já to mám úplně stejně.) Proto jsem na odstíny neřekl ani popel.-))
Jsem zvědav na tu diorámu.-)
Peter Sýkora

No najradsej by som si už vyrábal podložku ale zrejme ju spravím až niekedy na jar :( totiž teraz je tu všetko pod snehom :( a ja potrebujem rozne typy hliny alebo aj takeho uplne jemného štrku na posipy, potom potrebujem korienky rastlín maličké konáriky a podobne, čiže kým je sneh tka max si možem pripraviť podložku rozvrhnúť čo ako bude a dokončiť model + nejaké príslušenstvo dookola, totiž najlepsie je ked je to z prírody, nebudem predsa kupovať hlinu a kamienky ked su vsade dookola :D
Dawnloader
Peter Sýkora

Kedze som dostal nervy lebo som v povrchu sem tam videl nejaké bodky tak som to cele prebrusil na hladučko a prefúkal znova, zosvetlenie dar green som minimalizoval a taktiež tienovanie zelenej na krídlach som tiež utlmil, zmäkčil som aj prechody kamuflážnych polí a nafukal spodné plochy ktoré som opravoval lebo mi páska vytrhala RLM 75, este ho strieknem lakom a idem na dekáling + dorobím ešte pozičné svetlo na smerovke a asi len natriem šachty podvozku...
P1290007.JPG
P1290008.JPG
P1290005.JPG
Dawnloader
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Ten povrch vypada luxusně hladný.-)
Peter Sýkora

pojistovak píše:Ten povrch vypada luxusně hladný.-)
Tak mne sa nejako nikdy na prvý krát nepodarí nastriekať povrch aký chcem... stále to potom prebrusim a prefukam este raz cele a už aj doopravujem chyby a podobne... dik som rad ze sa paci :)
Dawnloader
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“