Tentokrát jsem si vybral zbarvení aby byl trošku jinačí a to z operce Starkey. Trochu k tomu napomohlo i jméno pilota, který je tak trochu spjat s Českou Republikou a ještě přispěla k tomu i kodovka FFoM, která by se dala přečíst Franz Ferdinad Mansfred
Krom kodovek, které jsou stříkány, abych měl stejnou barvu se Sky pruhem jsme použil edí obtisky a samozřejmě jsem je i sloupnul. Měl jsem masky i na trupové kokardy, ale neměl jsem odvahu je použít na vystouplé nýty obzvláště u tenké žluté.
A opět obligátní okénko do historie z návodu
Americký občan, absolvent Harvardské university, Franz Ferdinand hrabě von Colloredo-Mansfeld, se narodil v Římě jako syn rakouského diplomata, hraběte Ferdinanda Colloredo-Mansfelda (1878-1967) a jeho manželky Eleonory, rozené Iselin. Rodina se po roce 1918 usadila v USA. Franz Ferdinand se před vstupem USA do války dobrovolně přihlásil do RAF, v níž dosáhl hodnosti Squadron Leadera 15. Srpna1943převzalvelení 132.perutě. Na Spitfiru Mk.Vb W3518 se 9. Září 1943 účastnil klamné invazní operace Starkey, jejíž účelem bylo vyvolání obav z invaze u německého velení a vylákání německých vojsk z Itálie a východní fronty na západ. Pro tuto příležitost byly konce křídel opatřeny černo-bílými identifikačními pruhy, předchůdci pozdějších známých invazních pruhů použitých během operace Overlord. S/Ldr. Franz F. Colloredo-Mansfeld zahynul ve Spitfiru Mk.IX 14. ledna 1944 nedaleko Berck-sur- Mer.