Člen "ondrasadek" a jeho postavené modely + táty modely
- ondrasadek
Re: Člen "ondrasadek" a jeho postavené modely doposud
Jak jsem to už někde psal táta a internet a počítače moc do sebe nejdou:). Takže asi tak no:)Snad to znáš:).
-
Zdeněk Rajn79
No, vida, jak to šlo nafotit
To jsem ti psal já, ať taťka sem hodí nějaký modely
Pěkně mu to jde, u tý F-15cky se teda dobře vyblnul
Ještě furt staví ?? Jestli jo, tak by jste opravdu oba mohli společně zapřemejšlet nad tou pistolí, oběma by se vám to hodilo. Jde mu to dost dobře, má to celkem dobře, čistě postavený, jen ten nátěr mu to trošku kazí
je prostě vidět, že to je štětcovaný. A s nějakou tou stavbou má pojišťovák pravdu, mohl by to sem někdy dát (nebo spíš ty). Určitě by mu i kluci tady rádi poradily.
Ještě jeden potlesk pro Tátu
Ještě jeden potlesk pro Tátu
- ondrasadek
No vidíš to.:)Je tu taky menší detail naši rodiče jsou rozvedení takže se s tátou vidíme jen tehdy když za ním zajedu na návštěvu. Takže společná pistole nepřipadá v úvahu. Táta jinak staví pořád má dost modelů do důchodu:Dtaky jsme mu jich pár nakoupil:D. Takže to vidím spíše na to že bych hodil fotku když by něco dokončil vždycky ale to je na dlouhou cestu:D tátova stavba:)On si k tomu sedne když fakt chce a to někdy je třeba až po měsíci. Teď tam dodělává dárek ode mě vajíčko F-14 a tu dělá od vánoc a sice je u konce skoro ale to by si k tomu musel sednout:D.
- ondrasadek
Jen ještě k té pistoli. Táta mi říkal Pokud chceš soutěžit a jezdit stím na výstavy a soutěže tak by byla lepší pistole, ale pokud to stavíš jen tak pro zábavu a radost a líbí se ti to tak ti bohatě stačí štětec. Ještě říkal štětcem je to rychlejší než pistolí. Ale důležité je aby mě se to líbilo a bavilo mě to. A já musím říct že mě to tak baví jak to dělám takže asi tak no. Pistol je zatím v nedohlednu;) Sice jsem se cukal te´d nedávno na modelforu jeden pán prodával svou výbavu za 8tisíc a měl tam fakt užitečné věci i kompresor a pistoli nakonec to někdo koupil jako komplet jinak by to prodával jednotlivě a tam jsem sním byl dohodnutej na ten kompresor a pistoli za dobré peníze. Ale nakonec to neklaplo. Zase jsem si ale říkal ušetřil jsem:) bych musel nakupovat barvy na stříkání a tak dále. další investice.
tohle je jen sebepřesvědčování se proč nepřejít na pistol
A navíc to ani není pravda, stříkání kamufláže je mnohem rychlejší než natírání
Taky jsem se dřív přesvědčoval, že štětec je super a stačí, ale po přechodu na pistol nechcu štětce ani vidět...
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Je to jako bys jezdil favoritem starým a přesvědčoval ses o tom, že ti to stačí, že bmw není vůbec lepši.-)
Potáhne tě to hodně nahoru, naučíš se nové věci.. i tobě samotnému se to bude daleko více líbit a budeš z toho mít větší radost.
Potáhne tě to hodně nahoru, naučíš se nové věci.. i tobě samotnému se to bude daleko více líbit a budeš z toho mít větší radost.
- ondrasadek
Jasný no ale já říkám zatím že nepřejdu možná někdy časem:)te´d na to nejsou peníze:)kdyby se jen objevila dobrá nabídka jakou jsem mohl mít tak bych o tom přemýšlel:)jinak zatím ne:)
-
Zdeněk Rajn79
Ondro, já myslím, že nabídka cca 8000Kč za pistol s kompresorem není moc dobrá. Asi bych to nebral ani za 3tis.
Ber to tak, že pistol seženeš třeba už za 8stovek + kompresor ze starý lednice, kterej ti dají ve zběrně za pár korun + trošku práce, kterou by táta určitě zvládnul. Není to nic těžkýho. Kdyby jsi potřboval, tak bych ti to klidně i nafotil a poradil jak to zprovoznit. Přesně takhle to mám taky a jsem super spokojenej. Celkově by tě to všechno mohlo vyjít ani né na 1000Kč.
Ber to tak, že pistol seženeš třeba už za 8stovek + kompresor ze starý lednice, kterej ti dají ve zběrně za pár korun + trošku práce, kterou by táta určitě zvládnul. Není to nic těžkýho. Kdyby jsi potřboval, tak bych ti to klidně i nafotil a poradil jak to zprovoznit. Přesně takhle to mám taky a jsem super spokojenej. Celkově by tě to všechno mohlo vyjít ani né na 1000Kč.
-
Zdeněk Rajn79
Třeba tady ta by ti uplně stačila
No, možná s větší tryskou, třeba 0,3mm. http://www.airbrush-potreby.cz/store/go ... -BD130-020" target="_blank
- ondrasadek
Možná jsme to napsl blbě ale 8tisíc měl za komplet vybavení co měl. JInak pistol s kompresorem mi nabízel za nějakých 2,5 myslím že to byla DB 183 a orlík nějak 189 nebo tak nějak. půl roku staré. Jinak ohledně kompresoru ten má táta doma udělaný na pistoly ale jen kompresor žádný ventily nebo co všechno se pak k tomu dává:). Nevím no ta 130 sem taky na ní koukal ale zase sem slyšel že to je už k prdu:D. uvidím od příštího týdne jsem zaměstnán konečně takže uvidíme jak budou peníze:). každopádně kdybych pak náhodou koupil tak uvidím rady ohledně toho kompresoru:). A i výběru pistolky kdybych tedy se rozhodl že si jí pořídím. Ale jak jsem azse psal:Dto budu muset nakoupit nové barvy:Datd:D
-
Zdeněk Rajn79
No vidíš, táta kompresor má, dáš pár hadiček, petku, škrtítka z akvárka a je to zprovozněný
K prdu ta pistol určitě nebude- myslím, že všechny budou lepčí jak štětec
3tětcem si pak akorát budeš tak maximálně míchat barvy
A barvy, pche, to už je to nejmenčí. Zezačátku ti postačej dvě, tři, časem dokoupíš další. Řekl bych, že by ti stačily acrylový Tamiye, ředěný obyč lihem- ten stoji asi 60kč za litr.
Já bych radši investoval o 60kč více a koupil si tamia lacquer thinner na to ředění. Jak říká například Kuba Vilingr, pokud chceš, aby se ti barva chovala tak, jak má, používej chemii pro ni určenou. Já to tak dělám a zatím jsem se nesetkal s ničím takovým jako, že mi pustila barva nebo že nekryje a podobné.
"Když zemřít, tak čestně" - Ludvík Krejčí, vrchní velitel Československé armády v roce 1938
- ondrasadek
Ale tak četl jsem že i humbrolky jdou stříkat ne?Zdeněk Rajn79 píše:No vidíš, táta kompresor má, dáš pár hadiček, petku, škrtítka z akvárka a je to zprovozněnýK prdu ta pistol určitě nebude- myslím, že všechny budou lepčí jak štětec
3tětcem si pak akorát budeš tak maximálně míchat barvy
A barvy, pche, to už je to nejmenčí. Zezačátku ti postačej dvě, tři, časem dokoupíš další. Řekl bych, že by ti stačily acrylový Tamiye, ředěný obyč lihem- ten stoji asi 60kč za litr.
JJ určitě bych používal ředila tomu určená.ramasa píše:Já bych radši investoval o 60kč více a koupil si tamia lacquer thinner na to ředění. Jak říká například Kuba Vilingr, pokud chceš, aby se ti barva chovala tak, jak má, používej chemii pro ni určenou. Já to tak dělám a zatím jsem se nesetkal s ničím takovým jako, že mi pustila barva nebo že nekryje a podobné.
-
Zdeněk Rajn79
Ale tak četl jsem že i humbrolky jdou stříkat ne?
Ale jo, jdou. V podstatě jde stříkat už vším, ale ty acrylový tamiye jsou snad pro nás, začátečníky, snad nejlepčí.
Ale jo, jdou. V podstatě jde stříkat už vším, ale ty acrylový tamiye jsou snad pro nás, začátečníky, snad nejlepčí.
- ondrasadek
tak to jo:) no co to je stejně ještě v nedohlednu:D