Polikarpov I-16 Type 10 (Eduard 1/48)
Polikarpov I-16 Type 10 (Eduard 1/48)
Zdravím, po dlouhé době sledování tohoto fóra jsem se rozhodl vložit sem svoji stavbu (i když jsem více patlal než modelář).
Pro stavbu jsem si vybral I-16 od Eduardu. Bude to krabička bez úprav až na zbarvení. To nebude z krabičky, ale jedno z uvedených na obrázku.
Pro stavbu jsem si vybral I-16 od Eduardu. Bude to krabička bez úprav až na zbarvení. To nebude z krabičky, ale jedno z uvedených na obrázku.
- Patrik Kamencay
Re: Polikarpov I-16 Type 10 (Eduard 1/48)
Super konečne niečo iné ako spit alebo Bf-ko
budem sledovať 
Patrik "Kami" Kamencay, 15r.
Viete ako sa spozná veľmi nešikovný modelár? Ani sekunďák mu nezaschne.
Viete ako sa spozná veľmi nešikovný modelár? Ani sekunďák mu nezaschne.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlasuju za belkou bílou sedmdesátku.-))
A držím palce!
A držím palce!
Malý postup stavby. Zatím jsem se pustil do malých úprav kokpitu.
Malé úpravy? Jestli budeš takhle pokračovat, tak to rozhodně nechci propásnout...
Jirka Klimek, architekt 
můj stůl a moje zaměstnáníCH.E.Winchester, M.A.S.H. píše:Je nezvratitelným nárokem každé lidské bytosti udělat ze sebe vola."
Tady to budou asi největší úpravy co udělám. Zbytek bude opravdu jen krabička 
Kokpit v barvě.
Bez úprav? Bojím se jen pomyslet, čemu byste říkal "s úpravami". 
Mimochodem, ta barva kokpitu - to je vážně nějaká modrozelená a'la MiG-21 už v originále, nebo je to podle nějaký rekonstruovaný raty? Rusáky nedělám, takže nevím.
Mimochodem, ta barva kokpitu - to je vážně nějaká modrozelená a'la MiG-21 už v originále, nebo je to podle nějaký rekonstruovaný raty? Rusáky nedělám, takže nevím.
Pravda a zalité nýty musí zvítězit nad lží a preshadingem!!!
Ruské letadla taky moc nedělám tak jsem se v barvě spolehnul na strejdu googla. Našel jsem fotky nějaké mašiny někde v muzeu + ještě několik staveb kde jsou stěny interiéru taky modré tak jsem se nechal inspirovat. Abych se přiznal tak nějaký přesný odstín neřeším. Tento model si stavím jen tak pro radost takže je možné, že v některých věcech půjde trochu mimo reality
.
P.S. Ještě jedna věc. Radši bych preferoval v oslovování tykání. Nejsem tak starý aby se mi muselo vykat
P.S. Ještě jedna věc. Radši bych preferoval v oslovování tykání. Nejsem tak starý aby se mi muselo vykat
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
kokpit: ta modrozenená se docela liší od té co uvádí eduardi:

(neříkám, že to maj správně, jen že je dost jiná)

(neříkám, že to maj správně, jen že je dost jiná)
Barvu jsem dělal podle těchto fotek (hlavně podle té první). Druhá a třetí fotka by mělo být jdno letadlo a při jiném světle je ta modrá spíš šedá. Tím samozřejmě netvrdím že to mám dobře podle skutečnosti a Eduardi to mají špatně.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hm, zajímavé.
Obávám se, že ta šedomodrá se zdá být modrá proto, že blesk sám o sobě je namodralý (vysoká teplota chromatičnosti) a vyvážení bílé bylo buď na žárovky, nebo smíšené světlo. Takže tam, kam nedosvítí žárovka, to strhne podání do modra.
Ale jinak inspirativní - docela uvažuju nad španělskou ratou.
Ale jinak inspirativní - docela uvažuju nad španělskou ratou.
Pravda a zalité nýty musí zvítězit nad lží a preshadingem!!!
Ta barva mi nedala a ještě jsem víc zapátral na netu a musím říct že jsem s barvou trochu ustřelil
. Co jsem našel další fotky tak barva byla opravdu asi více do šeda než do modra takže jsem s odstínem mimo. Člověk se pořád učí.
Tak jsem nakonec kokpit ješte zesvětlil, aby barva více odpovídala skutečnosti (pořád to není ono, ale už to tak nechám).