Mig 23 MLA 1/72

ClearProp

Builds in progress
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Mig 23 MLA 1/72

Příspěvek od Pojistovak »

V pátek přišel, a já si řekl, když neřízněš teď, tak už nikdy.
Tak jsem říznul.

Do sebe to jde dost dobře, je třeba vše hlidat ale protože opravdu pasování na desetinky.
Hodně oser je bezpočet leptů a dekálků třeba v kokpitu. Ne všechny lepty bych použil znova.
Jinak všechny nedokonalosti pokud najdete jdou na vrub mých rukou. Ne výrobci.
Přílohy
IMG_2495.jpg
IMG_2493.jpg
IMG_2492.jpg
IMG_2491.jpg
IMG_2510.jpg
IMG_2507.jpg
IMG_2504.jpg
IMG_2503.jpg
IMG_2500.jpg
IMG_2494.jpg
IMG_2490.jpg
IMG_2489.jpg
IMG_2488.jpg
IMG_2487.jpg
IMG_2486.jpg
IMG_2485.jpg
IMG_2483.jpg
IMG_2482.jpg
IMG_2481.jpg
IMG_2514.jpg
IMG_2512.jpg
ujík

Re: Mig 23 MLA 1/72

Příspěvek od ujík »

Super, budu načuhovat. ;-I
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

Těším se na postup, ale rozřezanost stavebnice mě odrazuje od koupě.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

Sleduju a tiše závidím...
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Pročpak, nezbyl na Tebe?
David Hényk

Příspěvek od David Hényk »

Patriku pěkný! A až sem hodíš ty další fotky tak to bude ještě pěknější :)
Obrázek
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

No nevim.-)) Ted je nejak polepeno, zacinam zacistovat. Coz je prace, ktera mi jde pomalu a navic blbe. Takze uvidime, jak se s tim poperu. Nekde to je easy, nekde zase kolem krytek pekny odrb
Beru to jako pripravu na další rúzné moderní era.-) A snad se to nekdy naucim no.
Přílohy
IMG_2530.jpg
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Michal Vyparina píše: 01 kvě 2023, 17:15 Těším se na postup, ale rozřezanost stavebnice mě odrazuje od koupě.
No tak holt to neni spitfajr, ale moderní proudák, který i kdyz to nevypadá nemá vůbec jednoduché tvary.-)
Ale myslím, že to dáš v pohode.
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jen takove povidani.
Model jde do sebe pěkně. Doporučuju opravdu ale vše hlidat. A z lepenych mist dusledně odstraňovat barvu. Ono když jsem to daval nasucho, tak bylo krasně vidět, že je to naprosto přesny model, vše do sebe zapadalo až s podivem.

Já to nečistil uplně dokonale (popravdě vůbec) a pak jsem musel trošku přibrousit vnitřní konstrukci sacáků a i ostatní věci se k sobě dostávaly na těsno. Ale i tak to byla pohoda prozatím.

Musím říct, že po dlouhé době mně stavba takhle baví. Což se mi nestalo ani nepamatuju. Už teď vím, že když budou další verze které lítaly u nás hned po nich šáhnu.

Další postřehy. Rytí - uplně v pohodě. Není potřeba přerývat, jen klasika ve spoji a tam kde se brousí.
Plast - přesně takový, jak si představuju, pevný a dobře se opracovává.
Rozsekanost - No, na první pohled ano, ale když to stavíte dává to logiku. A nemyslím si, že by s tím měl mít aspoň trošku zručný modelář problém. Spíše je to v hlavě no.

Tmelím jen vteřiňákem. Díky radě Davida Henyka, že se vteřiňák musí brousit za "čerstva" to jde jedna radost. Kdysi jsem to nechal proschnout hodně a bylo to tvrdé jak sviň. Teď je to na pohodu. Zatmelím, chvilku počkám, brousím. Klidně ve více tenkých vrstvách. Odsejpá to. Používám klasický Loctite precision a pak ultrařídké Alteco D. Tam je zvlášť pěkné, jak jej pustím do spáry, on se po ní rozleje a vůbec nejde mimo a nemusím pak brousit.-)

No nic, rozkecal jsem se a už končím. Za večer jsem vytmelil a přebrousil půlku spojů. A to jsem ještě koukal na telku.-) Takže to hezky jde .-)
David Koktavý

Příspěvek od David Koktavý »

Vypadá to zatím pěkně ;-I
To lepení sacáků má 2 výhody, je vidět konstrukce (ne záslepka jako u jiných zejména starších stavebnic tryskáčů) a pak se dá asi dobře nabarvit včetně rozhraní kamufláže, které bývá těžké udělat.

Co jsem zatím nepostřehnul a jsem na to zvědavý, jakým způsobem se budou vlepovat (pasovat) a geometricky ustavovat křídla.
Obrázek
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Takto:-)
Přilepíš je na plocho a jejich polohu určují ty dva "dolíky" do kterých zapadnou protikusy na křídle. Dva jsou pro to, že jsou možny dvě polohy.-)
Přílohy
mig_002.jpg
Laco Nagy

Příspěvek od Laco Nagy »

Predpokladám, že je to tá novinka od Clear Prop - až tak sa v novinkách povojnových typov neorientujem...
Budem sledovať - mám už niekoľko rokov rozostavanú, mierne upravovanú stavebnicu od Academy, snáď ma Tvoja stavba bude inšpirovať k tomu, aby som ju vyhrabal zo dna kitníka a pokračoval na nej.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
David Hényk

Příspěvek od David Hényk »

Patriku, beze slova bych se podepsal pod tvoje shrnutí stavby. Takhle jsem se cítil, když jsem stavěl toho Seasprite. Ten model chce svoje, ale když mu to dáš, tak to sedí a krásně se to lepí. Je radost pozorovat, ja ti to roste pod rukama. Jak jsem psal, natolik jsi mě inspiroval, že další verze Seasprite je objednána :) A plán na dokoupení všech chybějících CP kitů, už jsem taky vypracoval.
Obrázek
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

Pojistovak píše: 02 kvě 2023, 21:12
Michal Vyparina píše: 01 kvě 2023, 17:15 Těším se na postup, ale rozřezanost stavebnice mě odrazuje od koupě.
No tak holt to neni spitfajr, ale moderní proudák, který i kdyz to nevypadá nemá vůbec jednoduché tvary.-)
Ale myslím, že to dáš v pohode.
Za mě jedna z nejsložitějších rour Studené války. Držím palce
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Pojistovak píše: 03 kvě 2023, 07:51 Takto:-)
Přilepíš je na plocho a jejich polohu určují ty dva "dolíky" do kterých zapadnou protikusy na křídle. Dva jsou pro to, že jsou možny dvě polohy.-)
Takže ti co rádi s křídly vrtkají mají smůlu :lol: :lol:
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“