Musím říct, že model jako takový je skvělý. Hodně mi připomíná Hasegawu akorát, že v některých detailech jako kokpit nebo podvozková šachta detailnější. Co mi rozhodně vadí jsou pozitivní nýty. Vím, že se výrobci snaží napodobit reálný stroj, ale blbě se to patinuje, obtiskuje a navíc se v tom chytají různý chlupy a prach. Obtisky jsou prkennější, ale reagují na vodičky. Díly se blbě odstraňují z rámečku, protože jsou k němu přichycený na hodně místech a plast je křehký.
Stavba zde viewtopic.php?p=28410#p28410
Kamufláž i když jednobarevná mi dala zabrat. Aby to nebylo jednotvárný. Model jsem nastříkal mixem 5 kapek černé+2 kapky bílé. Potom jsem přes patinovací šablonu Propeller nastříkal fleky černou a trochu to utlumil. Zvýraznení spár jsem rovnou vzdal i kvůli těm nýtům.
Jedná se o podobu Hurricanu MK.IIc(Long Range) JX-E, BE581, F/Lt. Karla Kuttlewashera, 1. peruť 1942, Tangmere, Anglie. Tento letoun byl osobním strojem se kterým získal většinu svých vítězství i když Kutt létal nebojově i na dalších Hurricanech s označením JX-A, JX-C- JX-D, JX-L. Na letounu letěl nebojově i další čs. pilot Sgt. Zdeněk Bachůrek. Tento letoun má několik podob, ale ve stavebnici je ta nejpozdější. Je zajímavé dle nových fotek z obou stran i potvrzení obou mechaniků, že za celou dobu to byl snad jediný Hurricane u jednotky, který na sobě neměl ani jeden nápis a ani obrázek.(krom sestřelů) Většina Hurricanů v té době mělo na sobě nějaký obrázek nebo nápis. Například letoun používaný F/Lt. J. M. Crabbem JX-U, BE572 měl na sobě obrázek Night Reapera, který byl volnou inspirací pro poválečné a bohužel i mylné interpretace na letounu JX-E.