Tak jsem dopatlal další Edí pytlíkáč
V pytlíku byla kamo na stroj E. Udeta, ale pro něj mám rezervován jeden ze čtvrtkových Fokkrů D. VII a tak jsem se musel poohlídnout jinde. V úvahu pro mě přicházel pouze Josef Jacobs, nebo Max Immelmann. Při pátrání v podkladech jsem narazil na nádherný Jacobsův Dr. I a tak bylo rozhodnuto, že eindecker dostane podobu stroje legendárního "Orla z Lille", Maxe Immelmanna. Zvolil jsem letoun E. I 13/15 s atraktivním černobílým pruhem na trupu. Tady jsem si ovšem řádně naběhl, protože tento letoun byl E. I z počátku produkce a oproti pozdějšímu E. III, který lze ze stavebnice postavit, měl řadu rozdílů. O jedno žebro menší rozpětí křídel, kratší trup, jinou kapotáž předku trupu atd... No abych to shrnul, na většinu rozdílů jsem se vykašlal, pouze jsem z devítiválcového motoru udělal sedmiválec (to platí i pro Udetův stroj), a smířil se stím že budu mít ve vitríně ne zcela košer zmenšeninu Maxova E. I 13/15. Ale pst.... nikomu to neříkejte
Jinak na modelu je spousta dalších chyb, které způsobily dílem mé volšové ruce a dílem staré obtisky ze stavebnice. Při patině port přes označení na křídlech a SOP, mně proužky pásky strhávaly krycí lak z obtisků a jejich kusy pryč, i když byly dvakrát přelakované a pásku jsem před nanesením několikrát nalepil na podložku a na dlaň ruky...Byl to horor a opravy už jsou vidět
A když už jsem našel tu super kamo na Jacobse, tak další pytlík s Fokkrem Dr. I je už na cestě a asi poputuje rovnou na pracovní stůl