Fokker E. I 1/72

Gallery finished models
diamond

Fokker E. I 1/72

Příspěvek od diamond »

Zdravím kolegové
Tak jsem dopatlal další Edí pytlíkáč :D Stavba na pohodu, vše pasovalo jak mělo. Jen jsem vystrojil kokpit, protože je do něj dobře vidět.
V pytlíku byla kamo na stroj E. Udeta, ale pro něj mám rezervován jeden ze čtvrtkových Fokkrů D. VII a tak jsem se musel poohlídnout jinde. V úvahu pro mě přicházel pouze Josef Jacobs, nebo Max Immelmann. Při pátrání v podkladech jsem narazil na nádherný Jacobsův Dr. I a tak bylo rozhodnuto, že eindecker dostane podobu stroje legendárního "Orla z Lille", Maxe Immelmanna. Zvolil jsem letoun E. I 13/15 s atraktivním černobílým pruhem na trupu. Tady jsem si ovšem řádně naběhl, protože tento letoun byl E. I z počátku produkce a oproti pozdějšímu E. III, který lze ze stavebnice postavit, měl řadu rozdílů. O jedno žebro menší rozpětí křídel, kratší trup, jinou kapotáž předku trupu atd... No abych to shrnul, na většinu rozdílů jsem se vykašlal, pouze jsem z devítiválcového motoru udělal sedmiválec (to platí i pro Udetův stroj), a smířil se stím že budu mít ve vitríně ne zcela košer zmenšeninu Maxova E. I 13/15. Ale pst.... nikomu to neříkejte :D :)
Jinak na modelu je spousta dalších chyb, které způsobily dílem mé volšové ruce a dílem staré obtisky ze stavebnice. Při patině port přes označení na křídlech a SOP, mně proužky pásky strhávaly krycí lak z obtisků a jejich kusy pryč, i když byly dvakrát přelakované a pásku jsem před nanesením několikrát nalepil na podložku a na dlaň ruky...Byl to horor a opravy už jsou vidět :evil:
A když už jsem našel tu super kamo na Jacobse, tak další pytlík s Fokkrem Dr. I je už na cestě a asi poputuje rovnou na pracovní stůl :mrgreen: :D
P1060908.JPG
P1060909.JPG
P1060910.JPG
P1060913.JPG
P1060915.JPG
P1060916.JPG
P1060917.JPG
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Fokker E. I 1/72

Příspěvek od Pojistovak »

To je prostě nádhera!
diamond

Příspěvek od diamond »

Děkuju :P
D.MILAN

Příspěvek od D.MILAN »

krasavec paráda líbí se mi to fakt tohle obdivuju
skipper262

Příspěvek od skipper262 »

Fakt luxus! Tak uz viem na koho sa obratit ked rozbalim moje dva dual comba od edikov..albik V. a fokker dr.I..fakt krasny model
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Galerie“