F6F-3 Hellcat (1/48 Eduard Weekend)
- Ján Paulik
F6F-3 Hellcat (1/48 Eduard Weekend)
V posledných dňoch som sa dostal do štádia kedy mi modelovanie "nechutilo" nechcelo sa mi a keď už som sadol k patlaniu tak za 5 minút som končil.
Potreboval som nieako nakopnúť a preto som sa rozhodol pustiť do stavby tohto Hellcata od Eduardov...
Model: F6F-3 Hellcat
Výrobca: Eduard
Mierka: 1/48
Edícia: Weekend
Kat. č.: 84135
Jedná sa o stroj pilota Lt. C. 'Ken' Hildebrandt ktorý s touto kočkou slúžil na Šalamúnových Ostrovoch na Ondonga Airfield počiatkom roku 1943.
Toľko k histórii, ktorú k tomuto stroju informatívne ponúka aj krabička.
Keď som krabicu vybalil prekvapila ma jej veľkosť, možno je to tým že som zvyknutý na mierku 1/72 a krabičky od airfixu ale aj model sám o sebe je väčší než iné štvrtinkové modely.
V reálnych číslach sa rozmery stroja pohybujú v týchto dimenziách:
Dĺžka - 10.24m_____________________________________________________Dĺžka - 9.19m
Rozpätie - 13.06m_____V porovnaní s mnou posledne postaveným strojom_____Rozpätie - 10.36m
Výška - 3.99m___________P-39Q keďže budu vedla seba v poličke____________Výška - 3.70m
A rozmery modelov:
Dĺžka - 215mm_________________________________________________cca: Dĺžka - 196mm
Rozpätie - 275mm____________________________________________________Rozpätie - 216mm
Keďže sa jedná o weekend verziu tak marking bude z krabičky: Jednotlivé rámčeky v krabici sú balené v tradičných lepiacich sáčkoch. Kvalita výliskov je presne taká akú od Eduardov vždy čakám.
Výlisky su pekné bez otrepov s pekným rytím aj nitovaním. Osobne nitovať ani prerývať model nebudem.
Takisto ako krabica tak aj model v rámčeku ma prekvapil svojou robustnosťou a už teraz sa teším ako sa pustím do stavby.
Viac už rozpisovať nemá zmysel, aj tak som sa rozkecal až až a je na čase ukázať rámčeky s výliskami:
Potreboval som nieako nakopnúť a preto som sa rozhodol pustiť do stavby tohto Hellcata od Eduardov...
Model: F6F-3 Hellcat
Výrobca: Eduard
Mierka: 1/48
Edícia: Weekend
Kat. č.: 84135
Jedná sa o stroj pilota Lt. C. 'Ken' Hildebrandt ktorý s touto kočkou slúžil na Šalamúnových Ostrovoch na Ondonga Airfield počiatkom roku 1943.
Toľko k histórii, ktorú k tomuto stroju informatívne ponúka aj krabička.
Keď som krabicu vybalil prekvapila ma jej veľkosť, možno je to tým že som zvyknutý na mierku 1/72 a krabičky od airfixu ale aj model sám o sebe je väčší než iné štvrtinkové modely.
V reálnych číslach sa rozmery stroja pohybujú v týchto dimenziách:
Dĺžka - 10.24m_____________________________________________________Dĺžka - 9.19m
Rozpätie - 13.06m_____V porovnaní s mnou posledne postaveným strojom_____Rozpätie - 10.36m
Výška - 3.99m___________P-39Q keďže budu vedla seba v poličke____________Výška - 3.70m
A rozmery modelov:
Dĺžka - 215mm_________________________________________________cca: Dĺžka - 196mm
Rozpätie - 275mm____________________________________________________Rozpätie - 216mm
Keďže sa jedná o weekend verziu tak marking bude z krabičky: Jednotlivé rámčeky v krabici sú balené v tradičných lepiacich sáčkoch. Kvalita výliskov je presne taká akú od Eduardov vždy čakám.
Výlisky su pekné bez otrepov s pekným rytím aj nitovaním. Osobne nitovať ani prerývať model nebudem.
Takisto ako krabica tak aj model v rámčeku ma prekvapil svojou robustnosťou a už teraz sa teším ako sa pustím do stavby.
Viac už rozpisovať nemá zmysel, aj tak som sa rozkecal až až a je na čase ukázať rámčeky s výliskami:
Naposledy upravil(a) Ján Paulik dne 30 dub 2013, 20:04, celkem upraveno 1 x.

IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
Všetky moje dokončené modely
"Oni nechápu, že je v tom omnoho viac než obliecť sa ako vojak a ísť strieľať po ľuďoch,
je to životný štýl, je to o disciplíne, o priateľstve.
A že čo to robím? Hrám sa na vojaka, ale oni to nechápu..."
-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)
- Ján Paulik
Re: F6F-3 Hellcat (1/48 Eduard Weekend)
Čo k modelu ďalej? Zatial viac napísať nemôžem. Spokojnosť na mojej strane je vysoká a ako sa hovorí za málo peňazí vela muziky.
Zároveň pri tejto stavbe chcem vyskúšať lepidlo od Revellu Contacta Professional. Nemám s ním žiadne skúsenosti tak uvidíme ako to dopadne. Zajtra by som sa mal vrhnúť na kokpit a motor tak budem pokračovať v rozpisovaní
kým mam chuť 
Zároveň pri tejto stavbe chcem vyskúšať lepidlo od Revellu Contacta Professional. Nemám s ním žiadne skúsenosti tak uvidíme ako to dopadne. Zajtra by som sa mal vrhnúť na kokpit a motor tak budem pokračovať v rozpisovaní

IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
"Oni nechápu, že je v tom omnoho viac než obliecť sa ako vojak a ísť strieľať po ľuďoch,
-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Krasavec, na toho čekám, budu jej muset postavit na recenzi pro modelweb.-)
- Ján Paulik
To by nemal byť problem, ta stavebnica vypada na klasiku od eduardov, žiadne tmelenie, minimum brusenia
Tak zajtra len walk around, pivo a patlam
do vikendu bude snaď zatvoreny 

IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Do víkendu celý ne?.-))
- Ján Paulik
Rád by som ale bohužial nemam farby, mam doma iba Navy blue na vrch, na spodok mam iba white gunze H1 čo neviem či je moc vhodna. ale Intermediate blue budem musieť dokupiť, uplne som pri objednavke na to zabudol a v našom shope nemaju vobec gunze farby, iba revell a tie ja nemusim :/

IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)
Tahle stavebnice je parádní. Stavěl sem cca pře rokem a dá se to zvládnout za cca čtrnáct dní (všechno pěkně pasuje, žádné tmelení, prostě paráda). Pokud by si chtěl postavit nějakou jinou mašinu než je v krabičce tak bych ti mohl poslat dekály co má z profipacku (chybý jen marking B F6F-3, BuNo 25813, Lt. C.K. 'Ken' Hilderbrandt, VF-33, Ondonga, December, 1943, kterého jsem stavěl a jak tak koukám tak je to zrovna dekálová verze ve weekendu
).
Na stole: Boeing 737-800 (1/144), Junkers Ju-52 (1/144)
Boj s temelíny: Airbus A320 (1/144), Jak-3 (1/48),Sukhoi Superjet 100 (1/144)
Honza "Rainbow"
Boj s temelíny: Airbus A320 (1/144), Jak-3 (1/48),Sukhoi Superjet 100 (1/144)
Honza "Rainbow"
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Klasická bílá je ok, já ji pak tak ušpinil, že stejně vypadala uplně jinak.Ján Paulik píše:Rád by som ale bohužial nemam farby, mam doma iba Navy blue na vrch, na spodok mam iba white gunze H1 čo neviem či je moc vhodna. ale Intermediate blue budem musieť dokupiť, uplne som pri objednavke na to zabudol a v našom shope nemaju vobec gunze farby, iba revell a tie ja nemusim :/
Doporučuju opravdu vzít ty sady.. USnavy případně dvě sady RAF. Ty odstíny jsou diametrálně odlišné od barev které jsou prodávany separátně. Zvlášť u té NAVY sady.
http://www.eduard.com/store/index.php?lang=2&" target="_blank
Tak mně napadá, ta interierovka taky není k zahození. Vlastně mám všechny na letadla už.-)) Kromě japonců a ta asi půjde domů brzy.
Kdyby to na sk neměli, tak to zkusíme nějak vymyslet, že bych to přidal ke své objednávce a poslal.
- Ján Paulik
Jo tu bielu tam prdnem a ušpinim potom sa to stratí, len tu intermediate blue asi nenamiešam z modrej alebo z navy blue tak potom rovno kúpim celú tu sadu. Plánujem viac Navy lietadiel tak sa to určite hodí, takisto aj RAF sadu chcem zaobstarať ked sa vrhnem na noveho spitfira ked už nebude tak nový
Jo myslim že prospektor u nas ma tie sady, pripadne niekde na sutaži to bude k dostaniu ale dík ak by bol problem budem myslieť na tvoju ponuku

IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)
- Ján Paulik
Túto stavbu si fakt začínam užívať, dnes som čo to málo venoval walk aroundu a zarezal som do kokpitu, motora a trupu ktorý som nasucho spasoval aj s krídlamy. 

IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já dostal chuť na seafira.-))
- Ján Paulik
Tiež ti nestačí jeden model rozpracovany ako mne čo?
tak do toho 

IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)
Jó,námořní letadla mají něco do sebe.Asi se do nějakého taky pustím,prohrábnu sklad.Jinak držím palce s tím Hellcatem ať se povede,budu sledovat.
- Ján Paulik
Jooo pusť
ak by si mal Hellcata možme dať dvojstavbu
a dík budem sa snažiť.
Kokpit nastriekany v zaklade, ešte detaily, lak, drybrush.
Motor nawashovany nasleduje kablovačka.
Dnes už s tym končim pokračujem zajtra
Kokpit nastriekany v zaklade, ešte detaily, lak, drybrush.
Motor nawashovany nasleduje kablovačka.
Dnes už s tym končim pokračujem zajtra

IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)
- Ján Paulik
otazocka pre skusenejsich, jje mozne napodobnit odtien farby inntermediate blue zosvetlenim modrejj? Pripadne navyyy blue?

IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)