Messerschmitt Me 163 B-1a (1/72, Academy)

Gallery finished models
Peter Badár

Messerschmitt Me 163 B-1a (1/72, Academy)

Příspěvek od Peter Badár »

Tak poštekľujem galériu. Postavil som si Kometa! Impulzom ku stavbe som mal po tom, čo som čítal knihu Mano Ziegel - Messerschmitt Me 163 a taktiež blížiaca sa súťaž v Poprade - Plastic Session 2013.
Stavebnica firmy Academy. Zaujal ma stroj "biela 14" od 2/JG 400, ktorý je veľmi dobre fotograficky zdokumentovaný, pričom som ale nedokázal tak verne napodobniť škvrnitú kamufláž. Tak pokus bol... Model mi robí radosť.
Snímka793.jpg
Snímka795.jpg
Snímka796.jpg
Snímka797.jpg
Snímka798.jpg
Fotky predlohy:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Tento rok:
Postavené modely: Grumann F6F-3 (1/72, Academy), Messerschmitt Bf 109 G-6/R-6/Trop (1/72, Italeri), Messerschmitt Me 163 (1/72, Academy)
Práve staviam: P-51D (1/72, Revell), Focke-Wulf Fw 190 D-9 (1/72, Airfix), Kawasaki Ki-61-I KAId (1/72, Hasegawa), Grumman TBF-1 (1/72, Academy)

„Najväčším šťastím človeka je, keď môže žiť pre to, za čo by bol ochotný zomrieť.“
Honoré de Balzac

Milujem ťa Rainbow Dash.
klimeji
Kontaktovat uživatele:

Re: Messerschmitt Me 163 B-1a (1/72, Academy)

Příspěvek od klimeji »

Na té třetí fotce vypadá špatně dopasovaný díl s okýnky, ale to může být způsobeno příliš nízko položeným světlem. Skvrnitá kamufláž by možná mohla být jemnější, ale na takovémto mrňouskovi to není jednoduché...
Kromě výše zmíněných detailů (opravdu detailů) je to pěkný model.
Jirka Klimek, architekt :-)
Peter Badár

Příspěvek od Peter Badár »

Vďaka. Ten problémový diel som už opravil. Mrzí má síce, že som nedokázal až tak verne napodobniť tú škvrnitú kamufláž, ale tak model mi robí radosť. Premýšľam, že by som k nemu ešte dorobil ten vozík, čo slúžil na vlečenie.
Tento rok:
Postavené modely: Grumann F6F-3 (1/72, Academy), Messerschmitt Bf 109 G-6/R-6/Trop (1/72, Italeri), Messerschmitt Me 163 (1/72, Academy)
Práve staviam: P-51D (1/72, Revell), Focke-Wulf Fw 190 D-9 (1/72, Airfix), Kawasaki Ki-61-I KAId (1/72, Hasegawa), Grumman TBF-1 (1/72, Academy)

„Najväčším šťastím človeka je, keď môže žiť pre to, za čo by bol ochotný zomrieť.“
Honoré de Balzac

Milujem ťa Rainbow Dash.
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Skvrnitou kamufláž se naučíš časem.-) Model vypadá hezky, jen mám dotaz k těm křížům na křídle, opravdu mají být tak šikmo? Koukam na Milanova a je to tam klasicky (ale je to jiná kamo)

Obrázek
Ján Paulik

Příspěvek od Ján Paulik »

Do švalbiniek sa moc nevyaznám tak neviem posúdiť moc správnosť tých dekálov na krídlach no po tom čo som si popozeral pár fotie si myslím že by mali byť trocha inak a celkovo sa mi moc nepáči ich umiestnenie, vypadá to tak akosi divne.. Ale to už je vlastne teraz jedno :) Vcelku pekna stavbička :)
Obrázek
IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Plastic Session 2013
Všetky moje dokončené modely

"Oni nechápu, že je v tom omnoho viac než obliecť sa ako vojak a ísť strieľať po ľuďoch,
je to životný štýl, je to o disciplíne, o priateľstve.
A že čo to robím? Hrám sa na vojaka, ale oni to nechápu..."

-Ján Paulik-
Former member of the
C/1-87 INF 10MD(SK)
klimeji
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klimeji »

Je detail - tohle je Komet, Švalbinka byla Me-262...
A já mám na svém prckovi ve vitrínce kříže šikmo, takže bych tipl, že je to podle konkrétního stroje.
Jirka Klimek, architekt :-)
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Galerie“