Bf 109E-1 Eduard 1/48

Builds in progress
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Bf 109E-1 Eduard 1/48

Příspěvek od Pojistovak »

No jo porád.-))
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Omlouvám se, že nejsou žádné fotky, ale bylo málo času a navíc dělám na takových nefotogenických věcech, jako je úprava chladičů aby sedly na místo bez tmelení (fakt se to edovi moc nepovedlo) a maskuju vnitřní rámování na kabině. Teda, zadní a střední části.

Fotky budou snad již brzy.-)
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Po tejdnu nechuti jsem se dneska dokopal k malému postupu.
Fotky jen z mobilu, až bude čas a budu s díly dělat, vyfotím detailněji.
Přílohy
Kabinka tedy bude otevřená nakonec. Tohle je maskování na RLM02 jak na kabince, tak na hraně kokpitu.
Kabinka tedy bude otevřená nakonec. Tohle je maskování na RLM02 jak na kabince, tak na hraně kokpitu.
Spousta droboti. Pneumatiky, kryty podvozku, vrtule atd atd. Tohle postříkávání mně děsně nebaví, jsem rád že je z větší části za mnou.
Spousta droboti. Pneumatiky, kryty podvozku, vrtule atd atd. Tohle postříkávání mně děsně nebaví, jsem rád že je z větší části za mnou.
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Malý postup.
Dolepena zadní část kabinky, křidélka a sloty. Černá na trupu slouží jako podklad pod masky s imatrikulací, stejně tak jako bílá na koncích křídel. To je prozatím ale jen base white, až proschne tak přeleštím a půjde na to klasika bílá.

Sorry za blbou fotku, je to jen z mobilu, mám foťák u tchýně.-)
Přílohy
WP_20140223_001.jpg
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Na emilovi všechny masky a stříknutý spodek. Pak klasické piškvorky zesvětlením středů. Zítra, nebo až se k tomu dostanu budu ztmavovat + nějaké hady aby to nebylo jednolití. A na závěr utlumení základním odstínem. Takový je plán, jak to bude vypadat nevím. Foto opět mobilem, foťák vytáhnu až to bude trochu k světu.
(přes tři hodinky zdlouhavé práce dneska)
Přílohy
WP_20140309_002.jpg
klimeji
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klimeji »

A proč to zesvětluješ na klasické piškvorky? Osobně mám taky potíž najít si nějaké jiné rozložení, nezávislé na rytí a nýtových řadách, ale chce to zkoušet ;-)
Jinak je to solidní (podrobnější hodnocení fotka neumožňuje) a narozdíl třeba ode mě něco na modelech děláš.
Jirka Klimek, architekt :-)
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

No, ono to má nahradit preshading. tam se ztmavují linky, takže středy jsou taky světlé - do piškvorek.-)
Je to jen první vrstva. Druhá byla ztmavení spár a přes to pak různé klikyháky. V těch se mám hodně co učit.
No a celé nakonec to je stříknuto velmi, velmi, velmi rozředěnou barvou v základním odstínu.

To je ale trochu záludné, zasychá to až po nějaké době, takže může hrozit že to utlumíš moc.-)
Uvídíme zítra, dneska na to už nebudu šahat.

Jinak úvaha. Mám tu kousek kde jsem nic z toho nedělat. Nawashuju linky a nýty, pak můj oblíbený fadding a nejsem si moc jistý, jestli v těch dvou modelech bude nějaký rozdíl.-)

Prostě, cest je mnoho.-))

A sice dělám, ale výrazně méně, než bych chtěl.-(
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Dneska to bylo: buď fotit, nebo stříkat. Vyhrálo to druhé:
Přílohy
WP_20140311_002.jpg
diamond

Příspěvek od diamond »

Hezký.Jen tak dál ;)
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Vršek.
Barva Agama syntetika RLM63 zesvětlěna Humbrolkou bílou. Už se syntetikama neumím foukat, blbě jsem naředil a tak mám mezi trupem a křídlem pomeranč. Ale to se opraví.
Překvapilo mně, jak je ta barvy matná.-)

Neodolal jsem a opatrně jsem sundal masky trupových kodů. A je to ok.

Teď je to strašně mrtvé, ale mé oblíbené patinovací postupy tomu dodají doufám ten správný šmrnc.
Přílohy
emil.jpg
klimeji
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klimeji »

Já teď nedávno taky zkoušel syntetiky, ale po krátké seanci jsem je zase vrátil hluboko do šuplíku a ten nedostupný odstín si namíchal z akrylů. Je to jako nebe a dudy. Ještě tak jednobarevná karoserie auta se tím stříkat dá, ale cokoli jiného ne*.
Všechno, co píšu v příspěvcích, jsou mé názory, založené na vlastních zkušenostech a pohledu na věc. Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co s tím naděláte.
CH.E.Winchester, M.A.S.H. píše:Je nezvratitelným nárokem každé lidské bytosti udělat ze sebe vola."
můj stůl a moje zaměstnání
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Syntetiky jsou ok, takové od tamky naprosto luxusní. Tohle byla chyba obsluhy, málo naředěno.-(
Přiznávám.

Stříknuto horní znaky a odmaskováno. První fotka je milosrdná, vypovídá jen o tom, že neumím fotit.
Neumím fotit
Neumím fotit
Druhá je upravena více, vynikají na ní místa, které jsem vzal gunze utěrkou a odstranil ten poprašek. Hned to vypadá jinak. Ale ještě se bojím to vzít komplet, nechám to zaschnout do konce týdne a pak pod vodou.
Trochu photoshopu a vše vynikne
Trochu photoshopu a vše vynikne
A spodek, pro ilustraci.
Teď se budou stříkat šachty.
Teď se budou stříkat šachty.
Petr Mazanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Mazanec »

Patriku už to delší dobu sleduju a líbí se mi to. Až dodělám Mobelwagena, tak mě tu máte u vás v Letadlech s Edí E-4kou :D
Flakpanzer IV Möbelwagen Tamiya 1/35: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=909" target="_blank
GAZ-69M skupinovka s Milanem: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.ph ... 570#p12570" target="_blank
GAZ-69M Viněta: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=41&t=773" target="_blank
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Tak v to doufám.-) Já budu taky ještě minimálně jednu stavět.-))
Petr Mazanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Mazanec »

No mě jako technikářovi bude jeden Emil stačit. Pak si dám časem Avii S-199 až se do ní Eduard pustí...
Flakpanzer IV Möbelwagen Tamiya 1/35: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=909" target="_blank
GAZ-69M skupinovka s Milanem: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.ph ... 570#p12570" target="_blank
GAZ-69M Viněta: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=41&t=773" target="_blank
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“