Rogozarski IK-3 Early AZmodel 1/72
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Rogozarski IK-3 Early AZmodel 1/72
Já prostě nevím, ale shortruny mi zlepšují modelářskou náladu.
Z Panterů jsem si dovezl tenhle kousek:
V krabičce výlisky vypadaly hezky. Jen do té doby, než jsem nasadil brýle. Takže začátek klasicky. Odtokovky. Sundáno tolik materiálu, že zítra nemodelařím, ale uklízím dílnu. Na fotce to možná navypadá, ale jsou jako břit. Ještě to půjde poladit po slepení.
Budu zkoušet pár nových postupů. Třeba nahrazení pásků na spodní straně trupu.
Jo, abych nezapoměl, tam mně taky čeká ztenčování SOP, ale nevím, jestli budu brousit komplet styčnou plochu nebo jen část za kabinou. To bych raději, protože aktuálně docela sedí spoj trup křídlo a taky "nasávače" v náběžce, které jsou vylisovány půl na trupu, půl na kříde jsou ok.
Pohled na přední částu trupu. Jen co ji zbavím pilin, budu muset prorýt, opravit rychlošrouby a další věci které dělám stejně vždy.
Postup bude pomalý, občasný, no stress.-)) Takže stay tuned. Nebo jak se to říká.)
Edit: jinak porovnání stavebnic je tady:
http://www.aeroscale.net/modules.php?op ... _id=169865" target="_blank
Z Panterů jsem si dovezl tenhle kousek:
V krabičce výlisky vypadaly hezky. Jen do té doby, než jsem nasadil brýle. Takže začátek klasicky. Odtokovky. Sundáno tolik materiálu, že zítra nemodelařím, ale uklízím dílnu. Na fotce to možná navypadá, ale jsou jako břit. Ještě to půjde poladit po slepení.
Budu zkoušet pár nových postupů. Třeba nahrazení pásků na spodní straně trupu.
Jo, abych nezapoměl, tam mně taky čeká ztenčování SOP, ale nevím, jestli budu brousit komplet styčnou plochu nebo jen část za kabinou. To bych raději, protože aktuálně docela sedí spoj trup křídlo a taky "nasávače" v náběžce, které jsou vylisovány půl na trupu, půl na kříde jsou ok.
Pohled na přední částu trupu. Jen co ji zbavím pilin, budu muset prorýt, opravit rychlošrouby a další věci které dělám stejně vždy.
Postup bude pomalý, občasný, no stress.-)) Takže stay tuned. Nebo jak se to říká.)
Edit: jinak porovnání stavebnic je tady:
http://www.aeroscale.net/modules.php?op ... _id=169865" target="_blank
Naposledy upravil(a) Pojistovak dne 17 bře 2014, 23:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Vložení recenze
Důvod: Vložení recenze
Re: Rogozarski IK-3 Early AZmodel 1/72
No dobrý.
Osobně proti shortrunům nic nemám, ale když vidím, jak jsem v sobotu odpoledne vytáhl toho fixího Mustanga a teď tu vedle mě i s provedeným zaškrabáváním čeká na těch pár dekálů a dolepení drobotiny (už nachystané), tak jsou mé další kroky asi jasně rozhodnuté
Osobně proti shortrunům nic nemám, ale když vidím, jak jsem v sobotu odpoledne vytáhl toho fixího Mustanga a teď tu vedle mě i s provedeným zaškrabáváním čeká na těch pár dekálů a dolepení drobotiny (už nachystané), tak jsou mé další kroky asi jasně rozhodnuté
Jirka Klimek, architekt 
můj stůl a moje zaměstnáníCH.E.Winchester, M.A.S.H. píše:Je nezvratitelným nárokem každé lidské bytosti udělat ze sebe vola."
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To je právě to, co mne moc nebaví.-)
I na fixím mustangu jsem opravoval půlku rytí ))
I na fixím mustangu jsem opravoval půlku rytí ))
Patriku co jsi provedl, ze se takhle trestas?
Jsem zvedavej, jestli to dostrkas do cile. Ja si jednou poridil AZ MD-500, chvili jsem kolem toho chodil a pak jsem to s ulevou prodal (po prilozeni kabiny k trupu a objeveni cca 3mm lochny)
kamos mi tuhle rikal vtip: Proc se to jmenuje AZ model? Protoze na tom modelar musi opravit vsechno od A do Z
na druhou stranu me se taky divej, proc stavim stary Arii a Otaki, tak se nenech vycukat a lep
kamos mi tuhle rikal vtip: Proc se to jmenuje AZ model? Protoze na tom modelar musi opravit vsechno od A do Z
na druhou stranu me se taky divej, proc stavim stary Arii a Otaki, tak se nenech vycukat a lep
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Neprovedl jsem nic.-) Víš jak se krásně relaxuje když brousíš a víš že máš dva milimetry materiálu a nemusíš se hlídat?.-)
Do cíle to dostrkám, stavěl jsem už i horší. Docela to pasuje a kde ne mám tmel, plastik a podobně.-)
To MD-500 mám taky, snad se k němu brzy dostanu.-))
Ftipy jsou hezký věc, kdysi jsme říkali: MPM: Mega Průser Modeláře.-))
Těším se až budu pokračovat.-)
Do cíle to dostrkám, stavěl jsem už i horší. Docela to pasuje a kde ne mám tmel, plastik a podobně.-)
To MD-500 mám taky, snad se k němu brzy dostanu.-))
Ftipy jsou hezký věc, kdysi jsme říkali: MPM: Mega Průser Modeláře.-))
Těším se až budu pokračovat.-)
Každého baví něco jiného. Nikomu neberu "jeho pravdu", má nás to hlavně bavit!
Devítkový Spity od AZ mi tu visí tři už s kamufláží a čekají na marking a jejich stavba byla docela v pohodě; narozdíl od už kolik let rozdělaného Lancastera od A-modelu, který je opravdu příšerný, navíc z hrozného plastu, do kterého se mně dost blbě přerývá. Když to ale srovnám s tím naším výletem na Kokořín... byly tam skály pískovcový, vobčerstvení... co je tady?! ... Prd... Já prostě dávám přednost stavebně lehčím kouskům, protože příprava pod surf je pro mě nejhorší část stavby a čím líp jde model do sebe, tím snazší tato část je. Raději relaxuju u jiných činností, než broušení
Ale Tobě, Patriku, držím palce.
Devítkový Spity od AZ mi tu visí tři už s kamufláží a čekají na marking a jejich stavba byla docela v pohodě; narozdíl od už kolik let rozdělaného Lancastera od A-modelu, který je opravdu příšerný, navíc z hrozného plastu, do kterého se mně dost blbě přerývá. Když to ale srovnám s tím naším výletem na Kokořín... byly tam skály pískovcový, vobčerstvení... co je tady?! ... Prd... Já prostě dávám přednost stavebně lehčím kouskům, protože příprava pod surf je pro mě nejhorší část stavby a čím líp jde model do sebe, tím snazší tato část je. Raději relaxuju u jiných činností, než broušení
Ale Tobě, Patriku, držím palce.
Jirka Klimek, architekt 
můj stůl a moje zaměstnáníCH.E.Winchester, M.A.S.H. píše:Je nezvratitelným nárokem každé lidské bytosti udělat ze sebe vola."
presne tak... kazdemu podle jeho potreb, jak prorokovali bolsevici.
me kamos rika ze jsem magor, proc stavim Arijky, kdyz jsou Tamiye a Hasegawy...
taky drzim palce, ero je to zajimavy. Pripomina mi trochu francouzskyho Morana
me kamos rika ze jsem magor, proc stavim Arijky, kdyz jsou Tamiye a Hasegawy...
taky drzim palce, ero je to zajimavy. Pripomina mi trochu francouzskyho Morana
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Vy mi dáváte.-)
Berte to z jiné strany, je to nejlepší stavebnice tohoto typu co je na trhu.-))
A už mám plné brejle těch profláknutých kousků jako je spit, mustang, gustav a tak podobně. Potřebuju zase trochu něco jiného.-)
A tohle není až tak hrozný.-))
Jo jo, jako morane to vypadá opravdu hodně.-)
Berte to z jiné strany, je to nejlepší stavebnice tohoto typu co je na trhu.-))
A už mám plné brejle těch profláknutých kousků jako je spit, mustang, gustav a tak podobně. Potřebuju zase trochu něco jiného.-)
A tohle není až tak hrozný.-))
Jo jo, jako morane to vypadá opravdu hodně.-)
Tak už vím - předek je Morane, trup od kabiny dozadu k ocasním plochám zase Hurricane a směrovka je zas francouzská
A já zatím nemám žádný typ "překoukaný"...
A já zatím nemám žádný typ "překoukaný"...
Jirka Klimek, architekt 
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem vystřihl díly kokpitu. No, nebudu to protahovat, zase jsem je schoval. Jen slovně, došla baterka.
Na podlážku jsem našel foto upraveného dílů z konkurenční stavebnice:

U téhle mé je jen placatá deska a rýhované podlážky jsou výrazně menší. O otvoru uprostřed ani nemluvě. Zkusím to předělat tedy.
Zadní opěrná deska je docela ok.
Ale, ve stavebnici je konstrukce na bočnicích protažena dále dozadu do trupu, takže deska nejde dopasovat (a je vlastně celá menší)
Vypadá to, že prostě konstrukci odstraním aby deska sedla. Tak nějak, jak je to tady:

Desku pak ale budu muset dost rozšířit abych nemusel tmelit jako blázen.
Nechám si to projít hlavou, mezitím jsem začal stříkat trup Dory, ať se aspoň kousek pohne dopředu.
Na podlážku jsem našel foto upraveného dílů z konkurenční stavebnice:

U téhle mé je jen placatá deska a rýhované podlážky jsou výrazně menší. O otvoru uprostřed ani nemluvě. Zkusím to předělat tedy.
Zadní opěrná deska je docela ok.
Ale, ve stavebnici je konstrukce na bočnicích protažena dále dozadu do trupu, takže deska nejde dopasovat (a je vlastně celá menší)
Vypadá to, že prostě konstrukci odstraním aby deska sedla. Tak nějak, jak je to tady:

Desku pak ale budu muset dost rozšířit abych nemusel tmelit jako blázen.
Nechám si to projít hlavou, mezitím jsem začal stříkat trup Dory, ať se aspoň kousek pohne dopředu.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jen takové poměřování, testování co a jak upravit. Všechno jsem si nabodoval vteřiňákem ať mám představu.
Šachty.
Relativně (na toto slovo kladu důraz) pasují. Někde se dotmelí, někde vybrousí a bude to ok.
Z druhé strany mám dvě možnosti. Buď upravím šachtu na výšku (podle otřepu je i vidět kde by bylo až možno jít) a nebo sbrousím vrchní část šachty a trošku ztenčím křídlo. Pro tuto možnost se asi rozhodnu, protože nechci mít šachty moc plytké. Navíc poslouží pro doladění vyklenutí profilu.
Spodní část křídla a trup. Takhle to vypadá děsně, ale bude stačit proužek plastiku a upravit dosedací plochy na trupu a bude vše ok. Zažil jsem daleko horší.
Normálně bych to tak neřešil, ale chci si zkusit co s tím dokážu.-))
Šachty.
Relativně (na toto slovo kladu důraz) pasují. Někde se dotmelí, někde vybrousí a bude to ok.
Z druhé strany mám dvě možnosti. Buď upravím šachtu na výšku (podle otřepu je i vidět kde by bylo až možno jít) a nebo sbrousím vrchní část šachty a trošku ztenčím křídlo. Pro tuto možnost se asi rozhodnu, protože nechci mít šachty moc plytké. Navíc poslouží pro doladění vyklenutí profilu.
Spodní část křídla a trup. Takhle to vypadá děsně, ale bude stačit proužek plastiku a upravit dosedací plochy na trupu a bude vše ok. Zažil jsem daleko horší.
Normálně bych to tak neřešil, ale chci si zkusit co s tím dokážu.-))