AREO L-39C
AREO L-39C
Ahoj kluci, hledám někojo kdo by sledoval mojí stavbu a poradil by mi s chybama. Je to mé 3 letadlo od edy profipack. Ale zatím mam pocity že lepty a model od Acedamy by byl lepší. V neděli sem dám fotky
děkuju
Re: AREO L-39C
Kokpit je strašný... Radši srm nedám fotky. Pořád se mán co učit, jako zakladbí barvu jsem dal tamyi protože nemám surf :\
Tak jsem dodělal kamu. Ake ještě zbývá žluté konce křídel std.. Pak na to naleput tigří obtisky. Když jsem už u toho. Jak to nalepit nemám vodičky ani peníze na ně. Prej je lepší jarová voda nebo okena. Nevíte něco?
klidně i kritizujte 
Tak jostepik456 píše:klidně i kritizujte
Za prvé, když chceš, abychom Ti radili, nesmíš letět, jak splašená kobyla.
Za druhé - když nemáš surf, je, podle mého lepší připravit si plast (odmastit, případně lehce přebrousit) a jet na přímo. Vrstva barvy navíc je vlastně zbytečná.
Za třetí - jen se mi to zdá, nebo sis nepohrál se spasováním dílů? Konkrétně vidím linku spoje polovin trupu na čumáku a napojení vodorovných ocasních ploch na trup. Jak dopadlo to tmelení na spodku není vidět nikde.
Za čtvrté - obtisky bez vodiček bych asi neriskoval, neumím si už bez nich práci představit a to používám obyč Tensol a Hypersol od Agamy.
A za poslední to nevypadá zas tak špatně, ale takhle by ses příliš nezlepšoval - vybavuju si větu z plánků v ABC: "Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu závisí jen na vás."
Jirka Klimek, architekt 
můj stůl a moje zaměstnáníCH.E.Winchester, M.A.S.H. píše:Je nezvratitelným nárokem každé lidské bytosti udělat ze sebe vola."
Ja to už breru jen na zkoušku pustole atd.. Je vidět že horbí olivový flek je je dělanej štetcem? Prorozpe jsem tam porád né kapičky.. Kokpit je fakt tragický... Jsem se na to vysral... Sklo se mi pirařili ulepit lepidlem a nechat tam otisk.. Takzpe asi vyrobim z rukavice plachtu přes kokpit... Jo a ta spára tam je. Jsem potapimběl po vánocích si koupím novej a budu fakt pomalu pracovat
jen nwm co líbí se mi alca v 1/48 ale ta je resinova za 1400... A bojím se že bych ji zmrvil..
-
Tomáš Pelej
neboj se sem dát fotky i kokpitu, když to nikomu neukážeš tak nebudeš vědět na co si dát příště pozor 
ok večer. Ja vím. Přšte Sestavit a nastříkat az bude kokpit slepenejTomáš Pelej píše:neboj se sem dát fotky i kokpitu, když to nikomu neukážeš tak nebudeš vědět na co si dát příště pozor
Prosím Tě, než odešleš další příspěvek, zkontroluj si překlepy! Občas mám potíž vykoumat, co máš na mysli...
A máš pravdu, je to hnus :-/ Když chceš něco zkoušet, bylo by asi lepší vzít si jen kus destičky... Co jsi s tou pistolí zkoušel? Maskované přechody na trupu za kabinou nebo ten rozplizlý freehand na levé straně čumáku?
Osobně, i když něco jen zkouším, snažím se, aby celý model vypadal k světu (tzn. jej třeba dobře slepit, zatmelit ap), naposledy jsem tak zkoušel zaškrabávání na Mustangu a právě jen kromě toho zaškrabávání, které je moc hrubé, je ten model koukatelný (aspoň pro mě).
Takže jen zopakuji - nespěchej, pokud se chceš dopracovat k nějakým solidním výsledkům. Pokud je pro Tebe důležitý jen čas, který nad modely strávíš a zábava při jejich vytváření - nic proti, ale nesmíš pak čekat, že se od velmi kritického modelářského publika dočkáš nějaké pochvaly
P.S.: Místo Alcy za 1400,- nakup do zásoby třeba nové Airfixy (P-51D, Spitfire Mkk.I ...) a testuj na nich; sám to tak dělám.
A máš pravdu, je to hnus :-/ Když chceš něco zkoušet, bylo by asi lepší vzít si jen kus destičky... Co jsi s tou pistolí zkoušel? Maskované přechody na trupu za kabinou nebo ten rozplizlý freehand na levé straně čumáku?
Osobně, i když něco jen zkouším, snažím se, aby celý model vypadal k světu (tzn. jej třeba dobře slepit, zatmelit ap), naposledy jsem tak zkoušel zaškrabávání na Mustangu a právě jen kromě toho zaškrabávání, které je moc hrubé, je ten model koukatelný (aspoň pro mě).
Takže jen zopakuji - nespěchej, pokud se chceš dopracovat k nějakým solidním výsledkům. Pokud je pro Tebe důležitý jen čas, který nad modely strávíš a zábava při jejich vytváření - nic proti, ale nesmíš pak čekat, že se od velmi kritického modelářského publika dočkáš nějaké pochvaly
P.S.: Místo Alcy za 1400,- nakup do zásoby třeba nové Airfixy (P-51D, Spitfire Mkk.I ...) a testuj na nich; sám to tak dělám.
Naposledy upravil(a) klimeji dne 09 pro 2014, 12:27, celkem upraveno 1 x.
Jirka Klimek, architekt 
můj stůl a moje zaměstnáníCH.E.Winchester, M.A.S.H. píše:Je nezvratitelným nárokem každé lidské bytosti udělat ze sebe vola."
Ja mam dobré zkušenosti s 72 od Acedamy. Dobře mi seděli
Na Academkách jsem vlastně modelářsky "vyrostl", takže taky schvaluju, jen je potřeba vybrat ty lepší a pokud možno s novými obtisky, protože ty úůvodní korejské jsou nepoužitelné...
Jirka Klimek, architekt 
O těch špatně zatmelených místech teda asi víš. Aby nástřik vypadal k světu, musí být dobře připravený podklad a ta plachta se tváří jako nějaká děsně tlustá nevydělaná kožešina (drapérie je totálně mimo měřítko).
Jinak je potěšitelné, že jdeš s kůží na trh a z kritiky si snad do další práce něco vezmeš. Přeju hodně sil
Jinak je potěšitelné, že jdeš s kůží na trh a z kritiky si snad do další práce něco vezmeš. Přeju hodně sil
Jirka Klimek, architekt 
Dík za kritiku
jsem za ní rád. Je to z chyrurgické rukavice a lepidlo ji asi naleptalo do hruba... Ja neměl jinou šanci jak to zamaskovat.. Snaží jsem se to uděkat aspon trošku koukatelný. Za kamu dík. Je to poprvé co jsem dělal 2 barevnou :/ jen prostě nemám všechny potřebné věci.. Už mám vyhlednutelho corsara v 48 nebo wildcar či tunderbold v 72 vše od acedamy 
Hlavne žiadnu paniku a riaď sa predsedovou radou:
http://youtu.be/KkggR72IdPU?t=37m45s" target="_blank
http://youtu.be/KkggR72IdPU?t=37m45s" target="_blank