Messerschmitt Bf-109E; AZ a Airfix 1/72 - hotovo!
Re: Messerschmitt Bf-109E; AZ a Airfix 1/72
Hezky se to začíná vybarvovat.
Já se snad dneska dostanu k uklizení stolu a konečně po měsíci a půl bych mohl zítra začít zas něco vytvářet.
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Pěkně postupuješ
Ďakujem páni!
A je tu ďalší postup - na trupe Emila od AZ modelu som dostriekal fľaky s RLM71 a RLM02 (tie moc nevidno - splývajú s RLM65). Na pravom boku som som pomocou papierovej šablóny, ktorú som obkreslil okolo dekálu žltej pátnástky, nastriekal akýsi "lem" z RLM65, ktorý mnohých grafikov oklamal a kvôli nemu robili dekály s bielym lemovaním. Obidva modely som ešte prestriekal lesklým Sidoluxom.
A je tu ďalší postup - na trupe Emila od AZ modelu som dostriekal fľaky s RLM71 a RLM02 (tie moc nevidno - splývajú s RLM65). Na pravom boku som som pomocou papierovej šablóny, ktorú som obkreslil okolo dekálu žltej pátnástky, nastriekal akýsi "lem" z RLM65, ktorý mnohých grafikov oklamal a kvôli nemu robili dekály s bielym lemovaním. Obidva modely som ešte prestriekal lesklým Sidoluxom.
Pozor na neschopných - sú schopní všetkého!
Vypadá to dobře.
- Olda Homola
jednou bych chtěl taky umět stříkat skvrnky jako Laco 
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
- Petr Zenga Vaňák
Líbí se mi to 
Ses měl líp učit.
Díky, díky, díky!!!
Oldo treba poriadne nariediť farbu niečim, čo rýchlo schne (tuto to bol IPA), nižší tlak a pekne jemne opakovane striekať. Aspoň teda ja to robím takto.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to dobře.
Patriku, teraz už môžeš prezradiť čo to je?Pojistovak píše: ↑08 led 2021, 14:15 Mám Ečko od AZ v surfu, za mně tam je jedna věc která mne irituje, jinak se to dá.
nebudu říkat jaká, uvidíme, zdali to budeš mít stejne.-)
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jestli se nepletu už jsem to tu psal, je to ten spoj na krytu motoru, horní cást s trupem
Ta linka mi nesla zatmelit tak, abych byl spokojeny a protoze vim, že tam nemá být tak mne to furt tahá oči.
Ted jsem to ještě jednou premázl, liznu to smirkem a pak už končím.
ja vim ze to je pro nekoho blbost, ale pro mne to je asi důvod proc Tamiya no.
Uvidím jak to bude vypadat po barve. (bohuzel mám spanelský prebal, to je jedna barva tak se to neztratí ve flíčkách)
Ta linka mi nesla zatmelit tak, abych byl spokojeny a protoze vim, že tam nemá být tak mne to furt tahá oči.
Ted jsem to ještě jednou premázl, liznu to smirkem a pak už končím.
ja vim ze to je pro nekoho blbost, ale pro mne to je asi důvod proc Tamiya no.
Uvidím jak to bude vypadat po barve. (bohuzel mám spanelský prebal, to je jedna barva tak se to neztratí ve flíčkách)
Aha, už chápem. Viem, písal si to, ale nevedel som, že v tejto súvislosti. Ja som zatmelil len ryhu od lemovania výstrelných kanálov po hranicu krytu. Oblepil som to z oboch strán páskou, urobil tenkú čiaru z tmelu; po miernom zaschnutí som odstránil pásky a tmel jemne prešiel štetcom, namočenom v Cement S. Na druhý deň som to opatrne brúsnou hubkou obrúsil.
Tamiyu som zatiaľ staval len jedinú - spita Vb, + dokončil Fw 190A-3, ktorého som dostal v hrubej stavbe hotového. Takže neviem posúdiť.
Tamiyu som zatiaľ staval len jedinú - spita Vb, + dokončil Fw 190A-3, ktorého som dostal v hrubej stavbe hotového. Takže neviem posúdiť.
Nechci vířit vody, ale AZ je základ okopírovaná Tamiya.. Jenže holt shortrun technologie nezvládne v slušné míře odstříknout ten dekl v celku. Podobné řešení má i T od Brengunu. Kdežto z kovových forem jako ICM, Tamiya, hasegawa a SH ho mají v celku stejně jako tomu bylo u originálu.
Zabudol si ešte na Airfix
(nemôžem si pomôcť - mám rád túto firmu)
Jak nová, tak aj stará stavebnica majú kryt motora oddelený a vcelku, ako u skutočnej mašiny.
Jak nová, tak aj stará stavebnica majú kryt motora oddelený a vcelku, ako u skutočnej mašiny.
Jako jo, Občas mají hezké stavebnice.. ale Emil u mě mezi ně nepatří
A mám ho postavenýho..