Střípky z Davidova stolu
- David Koktavý
Re: Střípky z Davidova stolu
Jak jsem již avizoval, dalším projektem je Mirage III EA od Modelsvitu. Je to velice pěkný kit na kterém nepoznáte, že se jedná o shortrun.
Jisté nedokonalosti samozřejmně má. Tou největší je složitost a pasování přechodu křídlo trup. Docela se mi vyplatilo u sestavování trochu přemýšlet, pasovat na sucho a lepit tak abych použil minimum tmelu.
Přikládám pár fotek z minulosti a jednu aktuální z nástřiku kamufláže. Začínám opět vrškem a spodní barva půjde naposled, ušetřím tím nějakou práci při opravování vlnkového přechodu mezi třemi barvami.
Jisté nedokonalosti samozřejmně má. Tou největší je složitost a pasování přechodu křídlo trup. Docela se mi vyplatilo u sestavování trochu přemýšlet, pasovat na sucho a lepit tak abych použil minimum tmelu.
Přikládám pár fotek z minulosti a jednu aktuální z nástřiku kamufláže. Začínám opět vrškem a spodní barva půjde naposled, ušetřím tím nějakou práci při opravování vlnkového přechodu mezi třemi barvami.
Ta je hodně luxusní, Davo. 
- David Koktavý
No řekl bych že zatím se relativně daří. Zatím to bude chtít jen drobné opravy, tedˇ mně čeká maskování a nástřik spodní barvy.
Tohle se mi teda líbí. 
-
Martin Dohnalík
Tak tohle vypadá luxusně. 
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem znova zkousel ten tackit, byl to oser a vůbec mi to neslo.
obdivuju tuhle praci.
obdivuju tuhle praci.
- David Koktavý
Díky pánové,
Patriku a co konkrétně Ti nejde?
Tak řekl bych že jsem u tohoto modelu dočerpal zásobu slova "daří se" a začínám odčerpávat slovo "kazí se" - to je slušná verze, doplňte si každý sám tu méně slušnou
. No každopádně, při maskování spodku jsem přebytek housenky Tackitu odstřihával tak šikovně, že jsem si nůžkami ucvakl špičku kužele u nasávání. Při následné opravě jsem si to místo celý po... . Při této příležitosti jsem také dolepil pitotku. Nyní obě místa vyhladím a přestříkám.
Jsem zvědav kolikrát si tu pitotku pak ulomím. Tipuji tak 3x ?
Model mám dále nachystán na drobné dodělávky, a korekce viz ty značky...
Patriku a co konkrétně Ti nejde?
Tak řekl bych že jsem u tohoto modelu dočerpal zásobu slova "daří se" a začínám odčerpávat slovo "kazí se" - to je slušná verze, doplňte si každý sám tu méně slušnou
Jsem zvědav kolikrát si tu pitotku pak ulomím. Tipuji tak 3x ?
Proto od jisté doby dělám pitotky z injekčních jehel. Až na jeden případ, kdy sem ulomil špičku kuželu, to vydrželo vše, dokonce jeden model se mi po pádu zabodl do papuče (naštěstí sem v ní neměl nohu)
- David Koktavý
Ano, to je možnost, ale tady ta pitotka má tvar, tzn. musel bych použít kovovou od masteru, která se stejně vlepuje do špičky. A bytˇ je to mnohem pevnější, myslím ,že budu schopen ulomit i to 
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nedrží mi to poradně na povrchu, špatně se mi tvaruje do tvaru tech poli, většinou mami různý průměr. Budu se muset kousnout a natrenovat to asi
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Musíš z té jehličky obrousit tu špičku
Při tom průměru to ani tu špičku nepotřebuje. 
- David Koktavý
Ano, to znám, chce to cvik a vhodný nástroj. Dříve jsem používal zelený Tack-it od Faber Castell ten byl super. Nyní dělám s bílým a je trochu jiný...Pojistovak píše: ↑05 říj 2021, 14:10 Nedrží mi to poradně na povrchu, špatně se mi tvaruje do tvaru tech poli, většinou mami různý průměr. Budu se muset kousnout a natrenovat to asi
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Budu to muset natrenovat no.-)
- David Koktavý
Jsem tu s dalším postupem. V poslední době jsem stále jen ladil, opravoval, lepil drobné věci které nejsou vidět, nicméně včera jsem zakončil další etapu - dekálování.