Davidovy rozestavěné sedmdesátdvojky:

Nieport 24 Roden a FT-17 Flyhawk

Builds in progress
Michal Vyparina

Re: Davidovy rozestavěné sedmdesátdvojky:

Příspěvek od Michal Vyparina »

Máš samé zajímavé typy letadel. M.33 je tvarově bomba.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
David Hényk

Příspěvek od David Hényk »

ujík píše: 06 lis 2021, 21:51 To je krásně čistá práce, Davo. Tvoje modely mi prostě chyběly. ;-I
Díky Zdeno, jsem rád, že se líbí. Doufám, že na těch fotkách z mobilu jde něco vidět. Říkal jsem si, že na dokumentaci stavby by to snad šlo. Kdyby ne, vrátím se k foťáku.
MichalVyparina píše: 06 lis 2021, 21:51 Máš samé zajímavé typy letadel. M.33 je tvarově bomba.
Michale vybírám si neokoukané typy, aby mě to bavilo a zároveň jsem neměl pro mě nudnou vitrínku. Ja na ty klasické typy moc nejsem, ale sem tam si slepím i nějaký mainstream. Zrovna teď si chystám věci na Wildcata.
Obrázek
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

ujík píše: 06 lis 2021, 21:51 To je krásně čistá práce, Davo. Tvoje modely mi prostě chyběly. ;-I
Lépe bych to neřekl.)
David Hényk píše: 07 lis 2021, 08:46 Zrovna teď si chystám věci na Wildcata.
Věci na Wildcata bych doporučil chystat všem, neb se chystá velká akce.-)
David Hényk

Tak po menší pauze jsem to opět trošku posunul. To víte, třetí sezóna Narcos měla přednost, ale zase jsem smrkl deset dílů za tři dny, tak to nebylo moc velké zdržení 8-)
Klasický průběh u všech mých staveb je ten, že vždycky něco takříkajíc poseru. Minimálně jeden průser na stavbu. Co se týká Pegny, tak se mi zadařilo někam zašantročit masky na štítek a už jsem ho nenašel. SBS má ve svých modelech všechno pečlivě balené do extra pytlíčků, za což je samozřejmě chválím. Bohužel jsem asi při čištění krabiček, zároveň "vyčistil" i masky. Co se dá dělat. Naštěstí mám kamarády, co si kupují stejné modely jako já, a od nich si můžu masku půjčit.
Z toho důvodu jsem tedy přesunul pozornost na Macchi. Samozřejmě i tam se to neobešlo bez kopanců. Trikolóru jsem stříkal nadvakrát, původně se mi nelíbila červená. Můžu napsat odstíny použitých Gunze H, kdyby to někoho zajímalo. Trup je Vallejo Air s příměsí Vallejo Metal Colour. Má to být modrá barva s příměsí hliníkového prášku. Na fotce to asi moc nevypadá, ale v reálu se mi to líbí. Křídla jsou pak hliník od Agamy v lihu. Jsem hotl pan Barvička a kupuji si různé barvy rád :-D Další krpu jsem si vytvořil vlastní nepozorností a musel jsem předělávat ten transportní vozík. Původně jsem tu samostatnou stojnu, měl nalepenou na tu část s koly. Nevím čím jsem přemýšlel, hlavou určitě ne. No a na závěr jsem si včera kápnul mikrokapku vteřiňáku na vrtulový kužel, takže všechno umýt a dneska to fouknu znova. Prostě tohle je neskutečný trénink trpělivosti, pevné vůle a odhodlání. Asi příprava na Šaolin nebo pobyt v tibetském klášteře. A takhle to mám pokaždé...
IMG-20211114-WA0011.jpg
Obrázek
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Ahoj Davide,

Koukám, že to máme občas stejný. Akorát místo Narcos jsem zkouknul Shang chi a legenda o deseti prstenech a nového Bonda. BTW: fakt ho nechali umřít? No potěš koště no. -(

Jeden průser na stavbu je docela dobrý průměr, já se pohybuji kolem čísla tři... asi je to dáno tím, že edí modely mají více dílů, více chyb v návodu a tak.

S pytlíčky to mám naopak, já je všechny schraňuji, a i po konci stavby je mám někdy v krabičce. -) Budu muset zase jednou uklidit, mám tu zbylých krabiček a rámečků tak na pět modelů. Asi to pošlu nevyplaceně k eduardům ať to zrecyklují .-)

Máš to moc hezký. A nejenom barevně. Chtěl bych mít desetinu tvé preciznosti a trpělivosti. -)
ujík

Příspěvek od ujík »

To vypadá tak pěkně, Davo. =D> Odstíny na trikoloru by mě zajímali, třeba někdy dodělám tu italskou SM.81. :lol:
David Hényk

Já ty pytlíčky se zipem taky schraňuju a používám zase jinde. Tady jsem asi vyndal masku z pytlíku, nevšiml si co to je, on je to fakt malej papírek, a bud to někam položil a zapomněl, nebo vyhodil v domnění, že to nepotřebuju. Prostě jsem jelito, no :)
Obrázek
David Hényk

ujík píše: 15 lis 2021, 11:32 To vypadá tak pěkně, Davo. =D> Odstíny na trikoloru by mě zajímali, třeba někdy dodělám tu italskou SM.81. :lol:
Mrknu a napíšu Zdeno ;-I
Obrázek
Petr Zenga Vaňák

Příspěvek od Petr Zenga Vaňák »

Kurňa, jako vždy nějaká specialitka ;-I
Michal Vyparina

Kluci,
omluvte dotaz neznalého. Pokud se lepí resin.díly, dají se použít krom prstolepu i jiná lepidla?? Jde mi o pevnost spoje a případnou možnost korekce dílů před zatuhnutím lepidla.
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Jo, třeba epoxid.
David Hényk

Jak píše Jarek, epoxyd. Já používám jen čirý na lepení kabinek, nejenom u resiňáků. Zatím jsem si u resinů vystačil se vteřiňákem, takže nějakou značku epoxy neporadím.
Obrázek
Michal Vyparina

Děkuji za info.
David Hényk

Není zač Michale.

Tak opět menší progres, nebo spíš bych měl napsat menší krok zpět :) Již tradičně, ve chvíli kdy už mám konec nadosah, stane se něco co mě vrátí zase o políčko zpět. Takový modelářský Dostihy a sázky. Tentokrát to bylo "Zpátky na políčko odbarvit motor a vzpěry" a samozřejmě se u toho trochu vyzuřit. Takhle to dopadá, když se snažíte nalepit nabarvené vzpěry na nabarvený motor a to celé uchytit v šesti bodech na trup. Neustále mi to praskalo a nedrželo, když už jsem vyladil jednu stranu, při lepení druhé strany mi samozřejmě upadla opačná vzpěra....Strávil jsem tím pět hodin marných pokusů, byl nebezpečně blízko momentu, kdy to vezmu a mrsknu s tím z balkónu, a říkal si, že na nějaký lepení seru a budu sbírat obaly od žvýkaček, nebo ubrousky. Samozřejmě nakonec došlo přesně na to, čemu jsem se chtěl vyhnout. Vzpěry i motor, oboje oblemcané sekunďákem jsem umyl lihem od barvy a debondérem odstranil lepidlo. Během deseti minut nalepil vzpěry na motor, na pohodu vyladil tak aby to dosedlo kam mělo, pět minut jsem se kochal a pak si šel ve tři ráno lehnout. Tak jsem to vyzkoušel za vás a prošlapal opět jednu slepou uličku.
IMG_20211124_205616.jpg
Pegna je stříklá H86 Gunze a čeká na proschnutí. Řídil jsem se radou kamaráda a pod červenou jsem stříkl růžovou. Funguje to! Díky Patriku ;-I Přemýšlím jak pojmu nástřik těch radiátorů. Máme chutí na výběr, Gunze Metal, True Metal pastu (prej jde ředit a stříkat?) a na závěr nějakou super metalickou barvu od Valleja. Asi provedu nějakej test bokem, nerad bych zase odbarvoval celý "letadlo". Nicméně se vůbec nebudu divit, když tady za 14 dní budu dávat fotku Pegny opět v barvě resinu :lol:
IMG_20211124_205715.jpg
Obrázek
Víťa Výmola

Příspěvek od Víťa Výmola »

No ale krásné to máš!
Cožeto s tou růžovou?
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“