Střípky z Davidova stolu
- David Koktavý
Re: Střípky z Davidova stolu
Při poslední návštěvě uměleckých potřeb bohužel ten maskol neměli. Takže právě jedu na té Agamě, nebo Draco což je to samé.
Ten maskol od Winsoru ev. jiné chci časem zkusit, ale pochybuji, že to vydrží na barvě několik dní bez následků. Snažím se přijít na nějaký jiný efektivní způsob maskování polí, ale zatím jsem na nic nepřišel.
Ten maskol od Winsoru ev. jiné chci časem zkusit, ale pochybuji, že to vydrží na barvě několik dní bez následků. Snažím se přijít na nějaký jiný efektivní způsob maskování polí, ale zatím jsem na nic nepřišel.
Já to schválně někde zkusím, co to udělá třeba po týdnu.
A tohle https://www.youtube.com/watch?v=TJrP1IEs2Lo by nepomohlo?
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle jsme přesně Davidovi radili. I s informací že ho na modelu mívám třeba měsíc, dva.ujík píše: ↑23 lis 2021, 15:09 To sem si neuvědomil, že to budeš mít víc dní.
Já používám Winson Newton art masking fluid, mám odzkoušeno, že na barvě žádné fleky nedělá, ale na barvě jsem ho ještě neměl víc jak den. Maskuju s ním i třeba dírky na osazení podvozků a další místa, kde nechci barvu a tam mám vyzkoušeno, že jde v pohodě sloupnout i skoro po roce.
Fleky nedělá.
Holt nevěřící Tomáš.-)
Tak znova, vydržel i více než měsíc. Bez fleků.David Koktavý píše: ↑23 lis 2021, 16:50 Při poslední návštěvě uměleckých potřeb bohužel ten maskol neměli. Takže právě jedu na té Agamě, nebo Draco což je to samé.
- David Koktavý
Patriku děláš, jako kdyby těch případů kdy jednomu něco fungovalo a druhému ne , bylo minimum
Ale jak jsem psal, pořídím a vyzkouším.
Díky za tip, na první pohled se zdá, že je to vylepšený Tack-it. Ono nejhorší je vymaskovat klikaté pole hned za tím válečkem tackitu, protože nejde použít rovná delší páska. Zkoušel jsem na to právě ten tack-it, ale nebylo to ono. Tohle by mohlo být lepší.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Střípky z Davidova stolu
Mne spíše přišlo ze to z nedůvěry ani moc nechceš zkoušet.
)
Ta magická plastelína je popsána v modelari na nějaké stavbě Spita, chválí to tam.
Mne moc nenadchla, ale to neznamená ze by nefungovala.
Holt jsem “mascol” typ:-)
Ta magická plastelína je popsána v modelari na nějaké stavbě Spita, chválí to tam.
Mne moc nenadchla, ale to neznamená ze by nefungovala.
Holt jsem “mascol” typ:-)
- David Koktavý
Ne, to určitě tak není, já věřím že vám to funguje. Jak jsem psal, ukazoval jsem prodavačce přímo fotku toho co chci. A ona mi ukázala prázdné místo v regále. Prý že doplní, takže až s další cestou do města no...
P.S. Ale jestli mi to nebude fungovat, bude to vaše vina!
P.S. Ale jestli mi to nebude fungovat, bude to vaše vina!
- David Hényk
Jako takhle...Já dělám věc, kterou asi dělá málokdo. Dělám jí na základě špatné zkušenosti s předchozími Tack-ity a maskoly. Tou věcí je uzavření každé kamo barvy lehkým nástřikem polomatným lakem. Díky tomu, můžu takhle ošetřenou barvu vymaskovat šulanama a maskolem, a žádný fleky nemám ani po měsíci. Takhle to funguje u mě. Na druhou stranu jsem si jistej, že tohle Patrik nedělá, takže ten WN maskol je fakt dobrej i v případě, že nejste tak připosraně opatrní jako já
To bylo k tomu pointu co zmínil Dava, že né vždy funguje stejná věc u různých lidí.
Ta plastelína funguje dobře, koupil jsem to na maskování kamufláže klukům a hrozně je to baví.
Asi nejvíc z celého lepení a barvení. Mě zas fascinuje to, že jí zastříkáš barvou, pak sloupneš, prohněteš a furt je jak nová.
Akorát je trošku problém, že ono to vlastně furt teče. Když uválíš váleček, dáš na model, tak se časem víc rozplácne. Klukům je to fuk, ty neřeší přesnost polí, ale mě by to asi vadilo. A nebo s tím musíš dopředu počítat, případně vymaskovat a hned fouknout. Jednou jsme s tím s Fildou zamaskovali kokpit, nechali asi týden a ono to normálně zatklo úplně všude. A pak byl problém to vyndat.
Akorát je trošku problém, že ono to vlastně furt teče. Když uválíš váleček, dáš na model, tak se časem víc rozplácne. Klukům je to fuk, ty neřeší přesnost polí, ale mě by to asi vadilo. A nebo s tím musíš dopředu počítat, případně vymaskovat a hned fouknout. Jednou jsme s tím s Fildou zamaskovali kokpit, nechali asi týden a ono to normálně zatklo úplně všude. A pak byl problém to vyndat.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To potvrzuji. Doporučovali ubrat třeba milimetr od pole.
A nebo stříkat okamžite.-)
A nebo stříkat okamžite.-)
- David Koktavý
Aha, tak to děkuji pěkně, prostorově nestabilní sliz opravdu na svoje modely dávat nemusím 
- David Koktavý
Aktuální stav po víkendu, trochu jsem se potrápil s opravou chyb v plastu objevených po nástřiku vrtule a na spodku křídla, ale mám zalakováno a další etapa bude následovat dekálování.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ta nabezka se leskne tak, ze to vypada na otrep.-))
- Olda Homola
pěké to máš, Davídku 
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
- David Koktavý
Díky...
Patriku, to hrozně mate , třeba na VOP je úplný optický klam, kde je na konci cca do 1mm od kraje narytá jemná linka do oblouku, která vypadá jako megaotřep. Už jsem bral skalpel a brousítko, naštěstí jsem zavčas rozpoznal oč tu běží
Patriku, to hrozně mate , třeba na VOP je úplný optický klam, kde je na konci cca do 1mm od kraje narytá jemná linka do oblouku, která vypadá jako megaotřep. Už jsem bral skalpel a brousítko, naštěstí jsem zavčas rozpoznal oč tu běží