1/72, FM-2, Arma Hobby HOTOVO
1/72, FM-2, Arma Hobby HOTOVO
Tak si taky založím bloky na start.
Marking bude 29 z krabičky a nebo nějaký what if pokud mě něco napadne co by mi přišlo zajímavé.
Ale upřímně mě překvapilo, že ještě v boji tyto pléčky sloužily ještě v 45 roce, čekal sem maximálně školní letky.
Marking bude 29 z krabičky a nebo nějaký what if pokud mě něco napadne co by mi přišlo zajímavé.
Ale upřímně mě překvapilo, že ještě v boji tyto pléčky sloužily ještě v 45 roce, čekal sem maximálně školní letky.
Naposledy upravil(a) Jarek S. dne 25 led 2022, 20:38, celkem upraveno 1 x.
Re: 1/72, FM-2, Arma Hobby
Oni Amíci udělali spoustu malých letadlových lodí, kde byly pohromadě malé skupinky stíhačů a bombardérů např. Wildcaty a Dautlessy nebo Avengery. Ty používali jako doprovod lodí v konvojích nebo jako letecký krytí výsadkových operací. V podstatě je to inspirovaný tím co vymysleli Briti v Atlantiku už v roce 1941. Taky to bylo celkem efektivní jelikož taková stavba trvala rychleji než velká letadlová loď. Ze 151 letadlových lodí vyrobených za WW2 jich bylo 122 právě těch malých eskortních. Jenomže byly i zranitelnější, protože byli pomalejší a neměli žádný pancéřování a slabou výzbroj.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Jj o těch eskortních letadlových lodích jsem věděl.. ale při USA produkci jsem nějak mylně čekal, že tam budou haldy pekelných koček.
A jeden malý předstartovní krok.
Vadí mi krabice s bočním otevíráním.. tak jsem využil volnou krabici z konkurence.
A jeden malý předstartovní krok.
Vadí mi krabice s bočním otevíráním.. tak jsem využil volnou krabici z konkurence.
Tak zahájeno.
S křídly jsem si náběh na vidle, neboť po slepení jsem zjistil, že mají tlustší profil, než je nalisován na trupu. Takže následoval Texaský masakr motorovou pilou. Ve finále bude třeba tmelit.
Dle jsem si nachystal podsestavy motoru a kokpitu k barvení.
Nebýt křídelní anabáze a některých drobnosti...byl by to kandidát na velmi pohodový model.
S křídly jsem si náběh na vidle, neboť po slepení jsem zjistil, že mají tlustší profil, než je nalisován na trupu. Takže následoval Texaský masakr motorovou pilou. Ve finále bude třeba tmelit.
Dle jsem si nachystal podsestavy motoru a kokpitu k barvení.
Nebýt křídelní anabáze a některých drobnosti...byl by to kandidát na velmi pohodový model.
No nebudu se s tím moc drbat.. nějaká barva.
Dále jsem musel odvrtat rychlošrouby nebo co to je na kapotáži, protože část se mi ztrácela, tak jsem je sjednotil i na trupu.
Dále jsem musel odvrtat rychlošrouby nebo co to je na kapotáži, protože část se mi ztrácela, tak jsem je sjednotil i na trupu.
Pěkně, Jarku. 
- David Koktavý
S tím křídlem, to "psali v tý brožuře" aneb sám designer modelu se nabonzoval a že se to musí teda před lepením sbrousit.
Ještě mám drobnou poznámku k barvě šachet, já mám teda v návodě hliník, nikoliv černou.
Ještě mám drobnou poznámku k barvě šachet, já mám teda v návodě hliník, nikoliv černou.
- Víťa Výmola
Předpokládám, že to není černá, ale ta námořní tmavě modrá. A zrovna u těchto jednobarevných FM-2 bych taky nevěděl, jestli tam patří nebo ne.
Ovšem stříbrnou bych čekal spíš u ranných verzí. Hliníkový nátěr se používal, než se přešlo na světlou šedou.
Ovšem stříbrnou bych čekal spíš u ranných verzí. Hliníkový nátěr se používal, než se přešlo na světlou šedou.
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
Jedu podle návodu, neboť se s tím nehodlám crcat, pro mě je to odbočka mimo obvyklý repertoár.
Jako je hezké, že se prásknul, ale mohli dát poznámku do návodu, ne každého napadne lustrovat jejich web.
Barva šachty je jak píše Víťa tmavá námořní modrá jak uvádí návod.
Jako je hezké, že se prásknul, ale mohli dát poznámku do návodu, ne každého napadne lustrovat jejich web.
Barva šachty je jak píše Víťa tmavá námořní modrá jak uvádí návod.
- David Koktavý
No to je fakt, že to mohli dát do návodu.
Stavebnici FM-2 nemám. Je to pro mne nový objev, že touto barvou byly dělány vnitřní prostory. Myslím tím úplně vnitřní, protože jsem si vzpoměl, že třeba pozdější corsairy měly šachty podvozku také v této barvě.
Stavebnici FM-2 nemám. Je to pro mne nový objev, že touto barvou byly dělány vnitřní prostory. Myslím tím úplně vnitřní, protože jsem si vzpoměl, že třeba pozdější corsairy měly šachty podvozku také v této barvě.
- David Hényk
Takže, dekály a wash.
Navíc kompletace podvozku. No asi sem moc šikovnej, ale jedno rameno, z těch co se mají ohnout jsem ulomil.., dle mě je to jedno z mála nešťastných řešení tohoto podvozku, ale nic co by člověk s praxi nezvládl. Co mě ovšem překvapilo, že ta konstrukce co je již v trupu nijak na nic nenavazuje a byt vnitřek světlejší, bylo by to asi vidět...ale to bude spíš trápit soutěžisty, ve vitríně to nikdo neuvidí ani omylem.
Navíc kompletace podvozku. No asi sem moc šikovnej, ale jedno rameno, z těch co se mají ohnout jsem ulomil.., dle mě je to jedno z mála nešťastných řešení tohoto podvozku, ale nic co by člověk s praxi nezvládl. Co mě ovšem překvapilo, že ta konstrukce co je již v trupu nijak na nic nenavazuje a byt vnitřek světlejší, bylo by to asi vidět...ale to bude spíš trápit soutěžisty, ve vitríně to nikdo neuvidí ani omylem.
Trup uzavřen, motorový dekl a podvozek včetně výztuhy křídla jen na sucho..
teď budu muset projit podklady, bo se mi nezdá, že by dělíci rovina šla přes cele éro jak je to v návodu.
Jinak pokud chcete zvýraznit detaily v šachtě a dáte drybrush, je to zbytečná práce..přes nohy tem je vidět leda pikaču.
teď budu muset projit podklady, bo se mi nezdá, že by dělíci rovina šla přes cele éro jak je to v návodu.
Jinak pokud chcete zvýraznit detaily v šachtě a dáte drybrush, je to zbytečná práce..přes nohy tem je vidět leda pikaču.
Pěkný postup, Jarku.